Siguresat Lexus GS350 / GS430 / GS460 (S190; 2006-2011)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e tretë Lexus GS (S190), prodhuar nga 2006 deri në 2011. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Lexus GS 350, GS 430, GS 460 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 dhe 2011 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Lexus GS350, GS430, GS460 2006-2011

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Lexus GS350 / GS430 / GS460 janë siguresat #11 "CIG" (Çakmak) dhe #12 "PWR OUTLET" (Prizë elektrike) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve #2.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve №1

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën anën e majtë të panelit të instrumenteve, nën kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në Kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №1
Emri Vlera e amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 FR P/SEAT LH 30 Sistemi elektrik i sediljeve
2 A/C 7,5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
3 TV 7,5 Sistemi audio, Sistemi i kondicionimit, Pamja e pasme sistemi i monitorit
4 TRK OPN 10 Hapësi i kapakut të bagazhit
5 LH-B 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/injeksioni i karburantit me shumë porteAM 30 Konvertuesi DC/DC (vetëm për GS430 i pajisur me sistem pezullimi stabilizues aktiv)
7 A/ C COMP 7,5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
8 DEICER 25
9 FR CTRL-AM 30 Dritat e përparme të mjegullës, dritat e parkimit, lavatrice xhami
10 IG2 10 Sistemi i ndezjes
11 EFI NR.2 10 Sistemi i karburantit, sistemi i shkarkimit
12 H-LP R LWR 15 Rrezja e ulët e fenerit (djathtas)
13 H-LP L LWR 15 Fneri i ulët (majtas)
14 F/PMP 25 Sistemi i karburantit
15 EFI 20(GS430) Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
15 EFI 25(GS350) Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
16 INJ 20 Shumë sistemi i injektimit të karburantit ort/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
17 H-LP UPR 15 Drezet e gjata të fenerëve<
18 BROR 10 Bori
19 ROLESË 20 Ronde e xhamit
20 FR TAIL 10 Dritat e parkimit
21 MJEGULL FR 15 Mjegulla e përparmedritat

Diagrami i kutisë së siguresave (2008-2011)

Caktimi i siguresave në Kutinë e siguresave të ndarjes së motorit № 2 (2008-2011)
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 FR CTRL-B 25 H-LP UPR dhe HORN
2 A/F 15 Sistemi i shkarkimit
3 ETCS 10 Sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes
4 ALT-S 7,5 Sistemi i karikimit
5 H-LP CLN 30 Pastruesi i fenerëve
6 A/C COMP 7,5 Sistemi i kondicionimit
7 DEICER 25 -
8 FR CTRL-AM 30 FR BISHT, FR MJEGULL dhe ROLETË
9 IG2 10 Sistemi i ndezjes dhe filtri i zhurmës
10 EFI NR.2 10 Sistemi i karburantit, sistemi i shkarkimit
11 H-LP R LWR 15 Farni i ulët të jetë am (djathtas)
12 H-LP L LWR 15 Farni i ulët (majtas)
13 F/PMP 25 Sistemi i karburantit
14 EFI NR.1 25 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
15 INJ 20 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/injeksioni i karburantit me shumë portesistem
16 H-LP UPR 15 Drezet e gjata te fenereve
17 BORË 10 Bori
18 ROLES 20 Fshirëset dhe rondele e xhamit
19 FR TAIL 10 Dritat e parkimit, shënuesi anësor drita
20 FR mjegull 15 Dritat e përparme të mjegullës

Kutia e siguresave të ndarjes së bagazhit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në anën e majtë të ndarjes së bagazhit, prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në bagazh <2 4>
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 RR S/SHADE 7, 5 Rrip sigurie të pasme
2 PSB 30 Rrip sigurie para përplasjes
3 RR-IG2 10
4 RR-IG1 10 2007: Rripat e sigurimit para përplasjes, paratensionuesit e rripave të sigurimit

2008-2011: Rripin e sigurimit para përplasjes, paratensionuesit e rripave të sigurimit, NJËSIA A/P, shamia e pasme 5 RR-B 10 2007: Drita e bagazhit

2008-2011: Drita e bagazhit, filtri i zhurmës 6 RR FOG 7,5 — 7 STOP LP L 10 Stoplights , drite rezerve 8 STOP LP R 10 I montuar lartdritat e ndalimit 9 RR TAIL 10 2007: dritat e pasme, dritat e targave

2008-2011: Dritat e pasme, dritat e targave, dritat anësore të pasme

Kutia e siguresave shtesë në ndarjen e bagazhit (automjete me sistem pezullimi stabilizues aktiv)

Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 STB FR 50 Stabilizuesi i përparmë
2 STB RR 30 Stabilizuesi i pasmë
3 STB DC/DC 30 Konvertuesi DC/DC
sistem 6 S/ROOF 25 Çatia e hënës 7 PANEL 7,5 2007: Ndriçimi i çelësit të timonit, Sistemi audio, Drita e kutisë së dorezave, Ndriçimi automatik i levës së përzgjedhësit të transmisionit, Drita e kutisë së konsolës, Ndërprerësi i pezullimit të ndryshueshëm përshtatës ndriçim, Ndriçim çakmaku, Sistemi i kondicionimit, Ndriçimi i çelësit të fikjes VSC, Çelësi zgjedhës i modelit të drejtimit, Ngrohës i sediljeve ose Çelësa të sediljeve me ngrohje dhe ventilim, Regjistro ILL RH, Regjistro ILL LH, Regjistro ILL CTR

2008-2011: Ndriçimi i çelësit të timonit, sistemi audio, drita e kutisë së dorezës, ndriçimi i levës së përzgjedhësit automatik të transmisionit, drita e kutisë së konsolës, ndriçimi i çelësit të pezullimit të ndryshueshëm adaptues, ndriçimi i çakmakut, sistemi i kondicionimit, çelësi VSC OFF ndriçimi, çelësi i zgjedhjes së modelit të drejtimit, ngrohësi i sediljeve ose çelësat e sediljeve me ngrohje dhe ajrosje, regjistri ILL RH, regjistri ILL LH, ndriçimi i çelësit të hapësit të derës së furrës së karburantit dhe kapakut të bagazhit, Moduli D-SW 8 FUEL OPEN 10 Hapësi i dyerve të mbajtëses së karburantit, Hapësi i kapakut të bagazhit 9 ECU-IG LH 10 VDIM, sistem frenimi i kontrolluar elektronikisht, sensori i shpejtësisë dhe G, sensori i drejtimit, sistemi i kontrollit të lundrimit, kontrolli dinamik i shpejtësisë me radar sistemi, EPS, VGRS, sistemi i monitorit të pamjes së pasme, sistemi me katër rrota, kontrolluesi i përparmë, çatia e hënës, shiusensor 10 FR S/HTR LH 15 Ngrohësit dhe ventilatorët e sediljeve 11 RR DOOR LH 20 Sistemi i kontrollit të dyerve të pasme majtas (sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, drita e mirësjelljes së derës, dritarja elektrike) 12 FR DOOR LH 20 Sistemi i kontrollit të derës së përparme majtas (sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, sistemi i kontrollit me energji të pasqyrës së pasme, mirësjellja e derës dritë, ngrohës i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme, dritare elektrike) 13 RAD NO.3 10 Sistemi audio 14 H-LP LVL 7,5 AFS, Sistemi i kontrollit automatik të nivelimit të fenerëve 15 LH-IG 10 2007: Sistemi i karikimit, Pastruesit e fenerëve, Sensori i gazit të shkarkimit, Shkarkuesi i xhamit të pasmë, Tifozët elektrikë të ftohjes, E pasme Sistemi i kontrollit të derës së majtë, Sistemi i kontrollit të derës së përparme majtas, Blicët e urgjencës, Transmisioni automatik, Paratensionuesit e rripave të sigurimit, Asistenca intuitive e parkimit

2008-2011: Sistemi i karikimit, pastruesit e fenerëve, gazrat e shkarkimit sensor, shkrumbues i xhamit të pasmë, tifozë ftohës elektrikë, sistem kontrolli i dyerve të pasme majtas, sistem kontrolli i derës së përparme majtas, ndezës emergjence, transmision automatik, paratensionues rripash, asistencë intuitive parkimi, xham me energji elektrike 16 FR WIP 30 Fshirës dhe rondele e xhamit

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve №2

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet nënana e djathtë e panelit të instrumenteve, nën kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në Kutinë e siguresave në ndarjen e pasagjerëve №2
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 FR P/SEAT RH 30 Sistemi i sediljeve me energji
2 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord
3 STOP SW 7,5 2007: Stop/dritat e pasme, Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, Sistemi i nisjes, sistemi ECB, sistemi VSC, sistemi i kyçjes së ndërrimit

2008-2011: Ndalesa/dritat e pasme, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i nisjes, sistemi i frenimit të kontrolluar elektronikisht, sistemi VSC i përmirësuar, sistemi i bllokimit të ndërrimit, ECT ECU 4 AM1 7,5 — 5 TI&IE 20 Timoni me anim dhe teleskopik, sistem komunikimi multiplex 6 SIGURIA 7,5 Sistemi i aksesit inteligjent me nisje me butonin e shtypjes 7 STR LOCK 25 Sistemi i bllokimit te timonit 8 GAUGE 7,5 Matësat dhe njehsorët 9 IGN 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ shumëporte sekuenciale sistemi i injektimit të karburantit, sistemi i airbagëve SRS, dritat e ndalimit/pasëm, sistemi i bllokimit të timonit,sistemi i frenimit i kontrolluar elektronikisht, sistemi i klasifikimit të pasagjerëve ECU 10 ACC 7,5 Sistemi i komunikimit multiplex, aksesi inteligjent sistem me nisje me buton, sistem monitori me pamje nga pas, sistem audio, sistem kondicionimi 11 CIG 15 Çakmak 12 PWR OUTLET 15 Prizë elektrik 13 AIRSUS 20 Sistemi i pezullimit të ndryshueshëm adaptiv 14 RR DOOR RH 20 Sistemi i kontrollit të dyerve të pasme djathtas (sistemi i kyçjes së dyerve me fuqi, drita e mirësjelljes së derës, dritarja elektrike) 15 FR DOOR RH 20 Sistemi i kontrollit të derës së përparme djathtas (sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, sistemi i kontrollit me energji të pasqyrës së pamjes së pasme, drita e mirësjelljes së dyerve, ngrohës i vogël i pamjes së pasme, dritare elektrike), sistem komunikimi multipleks 16 AM2 15 Sistemi i nisjes 17 RH-IG 7,5 2007: Ngrohës i sediljeve sw kruarje, Sistemi i kontrollit të derës së përparme djathtas, Sistemi i kontrollit të derës së pasme djathtas, Kondensator, Ndërprerës i kombinuar, Paratensionues të rripave të sigurimit, Asistencë intuitive parkimi

2008-2011: Çelësat e ngrohësit të sediljeve, kontrolli i derës së përparme djathtas sistem, sistem kontrolli i derës së pasme djathtas, kondensator, çelës i kombinuar, paratensionues rripat e sigurimit, çelësi i levës së ndërruesit, xhama elektrike 18 FR S/HTRRH 15 Ngrohësit dhe ventilatorët e sediljeve 19 ECU-IG RH 10 2007: Timoni elektrik me anim dhe teleskopik, Sistemi i komunikimit Multiplex, Sistemi i aksesit inteligjent me nisje me buton, Sistemi audio, Sistemi i kondicionimit, Sistemi i kyçjes së ndërrimit, Sistemi i paralajmërimit të presionit të gomave, Ndërprerësi i kombinuar, Stabilizuesi i përparmë, Stabilizuesi i pasmë, Konvertuesi DC/DC

2008-2011: Timoni me anim dhe teleskopik, ndërprerës i kombinuar, sistem komunikimi multipleks, sedilje me energji elektrike, hyrje inteligjente & amp; sistemi i ndezjes, sistemi i ajrit të kondicionuar, sistemi audio, sistemi i kyçjes së ndërrimit

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit №1

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e motorit ( në anën e djathtë në LHD, ose në anën e majtë në RHD).

Diagrami i kutisë së siguresave

Detyra i siguresave në Kutinë e siguresave të ndarjes së motorit №1
Emri Vlerësimi i amperit [A] Mbrojtja nga qarku
1 ECU-B 10 VGRS, EPS, moduli i ndërprerësit të sediljes së shoferit
2 ABS MAIN3 25 Sistemi i frenave i kontrolluar elektronik
3 TURN-HAZ 15 Dritat e sinjalistikës së drejtimit, ndezësit e urgjencës
4 IG2 MAIN 20 IG2, GAUGE dhe IGN
5 RND NO.2 30 Sistemi audio
6 D/CCUT 20 DOME dhe MPX-B
7 RND NO.1 30 Sistemi audio
8 MPX-B 10 Sistemi multipleks komunikimi, kontrollues i përparmë, dera sistemi i kontrollit (sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, dritat e mirësjelljes së dyerve, xhamat elektrikë, sistemi i kontrollit të pasqyrave të pamjes së pasme, ngrohësit e pasqyrave të jashtme), sistemi i sediljeve me fuqi, sensorët e drejtimit, sistemi i frenimit të kontrolluar elektronikisht, timoni me anim dhe teleskopik, matës dhe njehsorë , ndërprerësi i kombinuar
9 DOME 10 Dritat e këmbëve, dritat e kota, matësat dhe matësit, drita e pikës së drejtimit, ndriçimi i çelësit të timonit, dritat personale të pasme, drita e pikave të levës së zgjedhjes së transmisionit automatik, dritat personale të përparme
10 CDS 10 Filtri i zhurmës
11 ABS MAIN2 10
12 MOTORI ABS 30
13 ABS MAIN1 10
14 E/G-B 60 2007: FR CTRL BATT, ECTS dhe ALT-S

2008-2011: FR CTRL BATT, ETCS, ALT-S dhe A/F HTR 15 ABS1 50 2007: Sistemi VSC, ABS MAIN1, ABS MAIN2 dhe ABS MTR

2008-2011: VDIM 16 RH J/B-B 30 AM2, DOOR FR dhe DOORRR 17 VGRS 40 VGRS 18 KRYESORE 30 H-LP R LWR dhe H-LP L LWR 19 STARTER 30 Sistemi i nisjes 20 LH J/B-B 30 FL DOOR, RL DOOR dhe RND NO.3 21 P/I-B 60 2007: Multi-port sistemi i injektimit të karburantit/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme

2008-2011: EFI NR.1, F/PMP dhe INJ 22 EPS 80 EPS 23 ALT 150 RH J/B -AM, LH J/B-AM, E/G-AM, RR JB, NGROHES, DEFOG, FAN1, FAN2, ABS2, ABS MOTOR, ABS MAIN1, dhe ABS MAIN2 24 RR J/B 80 STOP LP R, STOP LP L, RR-B, RR TAIL, RR FOG, RR-IG1, PSB dhe RR S/SHADE 25 GLW PLG1 50 2007: Ngrohës me prizë ndriçimi

2008-2011: Sistemi i nisjes 26 RH J/B-AM 80 AM1, OBD, STOP SW, TI& ;TE, PWR POWLE, FR P/SEAT RH, STR LOCK, ECU-IG RH, RH-IG, ACC, CIG, SECURITY, FR S/HTR RH dhe AIR SUS 27 ABS2 30 2007: VSC, ABS

2008-2010: ABS

2011: — 28 DEFOG 50 Shkyçësi i xhamit të pasmë, filtri i zhurmës 29 CDS 40 CD 30 FAN1 40 — 31 Ngrohës 50 Klimën e kondicionuarsistem 32 GLW PLG2 50 2007: Ngrohës me prizë ndriçimi

2008-2011: Sistemi i fillimit 33 E/G-AM 60 2007: H-LMP CLN, FR CTRL-AM dhe A/C COMP

2008-2011: H-LP CLN, FR CTRL ALT, A/C COMP dhe STB-AM 34 LH J/B- AM 80 2007: S/ROOF, FR P/SEAT LH, TV, FR S/HTR LH, FR WIP, H-LP LVL, LH- IG, KARBURANT I HAPUR, A/C, PANEL dhe LH-B

2008-2011: S/ROOF, P/SEAT, TV, FL S-HTR, ECU-IG L, WIP, H-LP LVL, LH-IG, FUEL OPN, A/C, PANEL, LH-B dhe TRK OPN 35 FAN2 60 2007: —

2008-2011: Tifozët elektrikë të ftohjes

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit №2

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë).

Diagrami i kutisë së siguresave (2007)

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit №2 (2007)
Emri Vlerësimi i amperit [A] Qarku i mbrojtur
1 FR CTR L-B 25 Farin e gjatë, bori
2 A/F 15 Sistemi i shkarkimit
3 ETCS 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
4 ALT-S 7,5 Sistemi i karikimit
5 H-LP CLN 30 Pastruesi i fenerëve
6 STB-

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.