Siguresat KIA Rio (DC; 2000-2005).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë KIA Rio (DC), prodhuar nga viti 2000 deri në 2005. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të KIA Rio 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 dhe 2005 , merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave KIA Rio 2000-2005

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) ndodhen në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve (shih siguresat "CIGAR" dhe "POWER SOCKET").

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Paneli i instrumenteve

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut poshtë timonit.

Ndarja e motorit

Diagramet e kutisë së siguresave

2001, 2002

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2001, 2002)
PERSHKRIMI VLERËSIMI I AMP KOMPONENTI I MBROJTUR
(A/BAG) 10A Airbag
LAMPAT E Rrotullimit 10A Llamba e sinjalistikës
METHR 10A Meterset, llambë rezervë. Tingulli paralajmerues
(LAMP MJEGLE(RR)) 10A Llamba e pasme e mjegullës
POWER PRIZA 15A Llamba e dhomës së bagazhit, priza e rrymës
RREZIK I5A Llamba e rrezikut
STOP 15A Stop llambë, ABS
TAIL(RH) 10A Llamba e pasme (djathtas-prapa/majtas-para), çelësilluminaticm
TA1L(LH) 10A Llamba e pasme (Majtas-Prapa/Prapa djathtas)
CIGAR 15A Bghter cigaresh
AUDIO 10A Audio, Pasqyrë elektrike e pasme
Fshirëse(FRT) 15A Fshirëse(para), rondele (para), çati diellore
(Fshirëse(RR)) 15A Fshirëse(Prapa), Rondele(E pasme)
(ME NGROHET) 20A Ngrohës i sediljeve
(PASQYRË DEF) 15A Shkrirës i vogël
START 10A Njësia e kontrollit të motorit, njësia EC AT
* ( ):Opsionale
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2001, 2002) <> Bateria nuk është e rikarikueshme IG KEY 1 30A (Do të lidhet automatikisht me siguresën dytësore.) CIGAR 10A, AUDIO 10A, IG COIL 15A, TU LAMP RN 10A, A/BAG 10A Fshirëse (RR) 15 A, FSHIRESË (FRT) 15A RELE 10A, START 10A FRYSER 30A Ngrohës C/FAN 20A Ngrohës ftohës (ABS 1) 3QA ABS (KOND. FAN) 20A Tifoma e kondensatorit HEAD-HI 15A Landra e lartë e kokës KOKË E ULËT 15A Llamba e kokësi ulët EMS 10A Sensori i motorit INJEKTOR 15A Injektor. & sensor F/PUMP iOA Pompë karburanti ECU 10A Njësia e kontrollit të motorit. Njësia ECAT, stafetë kryesore RELEY 10A Motor ventilator, Xhami elektrik, shkrirësi i xhamit të pasmë, Llamba e kokës (automjet i pajisur me airbag) (HLLD) 10A Pajisja e nivelimit të dritave të ndriçimit (nëse është e pajisur) RELETA KRYESORE 25A (Do të lidhet automatikisht me siguresën dytësore.) EMS 10A, INJECTOR 15A, F/POMP 10A, ECU 10A S/ KULTI 15A Kulmi i diellit KOKA 25A (Do të lidhet automatikisht me siguresë dytësore.) KOKË-HI 15A, KOKË-ULTË 15A, LAMP MJEGLE (RR) 10A IG KEY 2 25A TNS 15A (Do të lidhet automatikisht me siguresën dytësore.) TAIL (LH) 10A, TAIL(RH) 10A HORN 10A Bor RR DEF 20A Shkrirësi i xhamit të pasmë (ABS 2) 20A ABS (P/ WIN) 30A Dritarja e energjisë BTN 30A (Do të jetë automatike y lidheni me siguresën dytësore.) MEMORY/ROOM 10A, STOP 15A, RREZIK 15A (D/LOCK) 25A Fuqia mbyllja e derës IGBOBILE I5A Biralla e ndezjes MEMORY/DHOMA 15A LLAmba e dhomës, audio, matëse , Tingull paralajmërues *( ):Opsionale

2003, 2004, 2005

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2003, 2004, 2005)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENT I MBROJTUR
(A/BAG) 10A Airbag
LLAMA KONTROLLUESE 10A Llamba e sinjalizuesit
METER 10A Metërset, Llamba rezervë, Tingulli paralajmërues
ILLUMI 10A Ndriçimi
PRIZA E PUSHTETIT 15A Llamba e dhomës së bagazhit. Priza elektrik
RREZIK 10A Llamba rreziku
STOP 15A Stop llamba, ABS
TAIL(RH) 10A Famba e pasme (Djathtas-Pas/Majtas-Përpara) , Ndriçimi i çelësit
TAIL(LH) 10A Llamba e pasme (Majtas-Prapa/Djathtas-Përpara)
CIGAR 15A Çakmak
AUDIO 10A Audio, Elektrike pamje e pasme e vogël
Fshirëse(FRT) 15A Fshirëse(para), e larë f ront), çati diellore
Fshirëse(RR) 15A Fshirëse(Prapa), E pasme e larë)
(ME NGROHET) 15A Ngrohës i sediljeve
Pasqyrë DEF 10A Pasqyrëshkrirës
START 10A Njësia e kontrollit të motorit, njësia ECAT
*( ):Opsionale
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresat në ndarjen e motorit (2003, 2004, 2005)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENTI I MBROJTUR
(ABS) 15A ABS
RR MJEGULL 10 A Mjegulla e pasme drita (nëse është e pajisur)
(F/FOG) 15A Drita e përparme e mjegullës (nëse është e pajisur)
MAIN 80A Bateria nuk mund të rikarikohet
IG 1 30A ( Ai do të lidhet automatikisht me siguresën dytësore.) CIGAR 10A. AUDIO 10A, IG KOIL 15A, LAMP KTHESUESE 10A, A/BAG 10A, FRISHERË (RR) 15 A, FRISHERË (FRT) 15 A. RELAY 10A, START 10A
FRYSER 30A Ngrohës
FTOHJE 30A Tifo ftohës
(ABS 1) 30A ABS
COND.FAN 20A Tifoma e kondensatorit
HEAD-HI 15A Landra e lartë e kokës
KOKA-POSHT 15A Llamba e ulët e kokës
EMS 10A Sensori i motorit;
INJEKTOR 15A Injektor, sensor 02
F/POMP 10A Karburanti pompë
ECU 10A Njësia e kontrollit të motorit Njësia ECAT Releja kryesore
RELEI 10A Motor fryrës,Dritare elektrike; Shkrirës i dritares së pasme. Llamba e kokës (automjet i pajisur me Aiibag)
(HLLD) 10A -
RELETA KRYESORE 25A (Do të lidhet automatikisht me siguresën dytësore.) EMS 10A, INJECTOR 15A, F/POMP 10A, ECU 10A
S/ROOF 15A Sunroof
HEAD 25A (Do të lidhet automatikisht ed te siguresa dytësore.) KOKË-HI 15A, KOKË-POSHT 15A, LAMP MJEGLE (RR) 10A
IG 2 30A
TNS 15A (Do të lidhet automatikisht me siguresën dytësore.) TAIL (LH) 10A, TAIL(RH) 10A
BROR 10 A Bori
RR DEF 25A Shkrirësi i xhamit të pasmë
(ABS 2) 20A ABS
P /WIN 30A Dritarja e energjisë
BTN 30A (Do të lidhet automatikisht ed te siguresa dytësore.) MEMORY/ROOM 10A, STOP 15A, RREZIK 15A
D/LOCK 25A Bllokues me energji elektrike
SPBILE IG 15A Bobina e ndezjes
DHOMA 15A LAMP Dhomë Audio, Meterset, Tingulli paralajmërues
*( ):Opsionale

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.