Siguresat Jeep Compass (MK49; 2007-2010).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë të Jeep Compass (MK49) përpara një ngritjeje të fytyrës, prodhuar nga 2007 deri në 2010. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Jeep Compass 2007, 2008, 2009 dhe 2010 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Jeep Compass 2007-2010

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Jeep Compass janë siguresat #11 (Priza e energjisë), #13 (Priza e pasme e energjisë) dhe #16 ( 2007-2008: Cigar Ltr) në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Moduli i integruar i energjisë (IPM)

Ndodhet një modul i integruar i energjisë në ndarjen e motorit pranë montimit të pastruesit të ajrit.

Kjo qendër përmban siguresa fishekësh dhe minisiguresa.

Një etiketë që identifikon çdo komponent mund të të printohen në pjesën e brendshme të kapakut.

Diagramet e kutisë së siguresave

2007, 2008

Caktimi i siguresave (2007, 2008)
Zgavër Fisheku i fishekëve Mini siguresa Përshkrimi
1 Zbrazët Zbrazët
2 15 Amp Lt. Blu Furnizimi ECU AWD/4WD
3 10 Amper i kuq Furnizimi i ndërprerësit të frenave CHMSL
4 10 Amper e kuqe Furnizimi i çelësit të ndezjes
5 20 AmpE verdhë Trailer Tow
6 10 Amper e kuqe IOD Sw/Pwr Mir/ Ocm Cntrl i drejtimit Sdar/Telefon pa duar
7 30 Amper jeshil Ndjesi IOD1
8 30 Amper jeshil IOD Sense2
9 40 Am E gjelbër Sedilje me energji
10 20 Amper e verdhë CCN Kyçet me rrymë
11 15 Amper Lt Blu Prizë elektrik
12 20 Amper e verdhë Inverter Ign Run/Acc
13 E verdhë 20 Amper Pwr funksion/Prizë Acc RR
14 10 Amper e kuqe IOD CCN/ Ndriçimi i brendshëm
15 40 Amper jeshil Furnizimi i baterisë së stafetës së ventilatorit RAD
16 15 Amper Lt. Blu IGN Run/Acc Cigar Ltr/Sunroof
17 10 Amper e kuqe Furnizimi IOD Mod-Wcm
18 40 Am Jeshile Rele ASD Kontakti PWR F eed
19 20 Amper e verdhë PWR Amp 1 & Furnizimi me amplifikator 2
20 15 amplifikatori i kaltër Radio furnizimi me IOD
21 10 Amper i kuq Furnizimi IOD Intrus Mod/Siren
22 10 Amper i kuq IGN RUN Nxehtësia/AC/ Sensori i busullës
23 15 Amper Lt. Blue ENG ASD Relay Feed3
24 15 Amper Lt. Blu Furnizimi me energji diellore
25 10 Amper e kuqe Pasqyrë me ngrohje
26 15 Amper Lt. Blu ENG ASD Feed Relay 2
27 10 Amp Relay IGN RUN Furnizimi ORC vetëm
28 10 Amper i kuq IGN RUN ORC/OCM Feed
29 Makina e nxehtë (Nuk kërkohet siguresë)
30 20 Amper e verdhë Sedilje me ngrohje
31 10 Amper e kuqe Kontrolli i stafetës së larës së fenerëve
32 30 amp Pink Furnizimi i kontrollit ASD ENG 1
33 10 Amper e kuqe ABS MOD/J1962 Conn/PCM
34 30 Amper rozë Furnizimi i valvulave ABS
35 40 Amper jeshil Furnizimi i pompës ABS
36 30 Amper Pink Kontrolli i llambës së kokës / rondele / Xhami inteligjent
37 25 Amper Natura l 110 Inverter

2009, 2010

Caktimi i siguresave (2009, 2010)
Cavity Fisetë e fishekut Mini-Fise Përshkrimi
1 Zbrazët Bosh
2 15 Amper Lt Blu Furnizimi ECU AWD/4WD
3 10 Amper i kuq Çelësi i frenave CHMSLFurnizimi
4 10 Amper i kuq Furnizimi i çelësit të ndezjes/ OCM
5 20 Amper e verdhë Trailer Tow
6 10 Amper i kuq IOD Sw/Pwr Mir/ Drejtues Cntrl Sdar/ Telefon pa duar
7 30 Jeshile Amperi Ndjesi IOD1
8 30 Amper jeshil Ndjesia e IOD2
9 40 Amper jeshile Sedilje me energji
10 E verdhë 20 Amper Bllokimet me fuqi CCN/Ndriçimi i brendshëm
11 15 Amper Lt Blu Prizë elektrik
12 E verdhë 20 Amper Inverter i ndezjes/Acc
13 20 Amper e verdhë Pwr Run/Acc prizë RR/Llambë kube/Çakmak puro
14 10 Amper e kuqe IOD CCN
15 40 Amper jeshil Furnizimi i baterisë së stafetës së ventilatorit RAD
16 15 Amper Lt Blu Llampa IGN Run/Acc Dome/Sunroof/Rea r Motori i fshirësit/Inverter ACC
17 10 Amper i kuq Furnizimi IOD Mod-Wcm
18 40 Amper jeshile Rele ASD Kontakti PWR Feed
19 E verdhë 20 Amper Amp 1 PWR & Furnizimi me amplifikator 2
20 15 amper Lt blu Radio furnizimi me IOD
21 10 Amper e kuqe Intrus furnizimi me IODMod/Sirena -Nëse është e pajisur
22 10 Amper e kuqe Nxehtësia/AC/Sensori i busullës IGN RUN
23 15 Amper Lt Blu ENG ASD Feed Relay 3
24 15 Amper Lt Blu Furnizimi me energji diellore
25 10 Amper e kuqe Pasqyrë me ngrohje -Nëse është e pajisur
26 15 amper Lt blu Furnizimi me rele ENG ASD 2
27 10 Amper i kuq IGN RUN Vetëm furnizim ORC
28 10 Amper e kuqe IGN RUN ORC/OCM Feed
29 Makina e nxehtë (Nuk kërkohet siguresë)
30 20 Amper e verdhë Sedilja me ngrohje - Nëse është e pajisur
31 10 Amper e kuqe Kontrolli i stafetës së larjes së fenerëve - Nëse është e pajisur
32 30 Amper rozë Furnizimi i kontrollit ASD 1
33 10 Amper e kuqe ABS MOD/J1962 Conn/PCM
34 30 Amper Rozë ABS Furnizimi i valvulave
35 40 Amper jeshil Furnizimi i pompës ABS
36 30 Amper rozë Kontrolli i llambës/larëses/xhami inteligjent - nëse është i pajisur
37 25 Amper natyral Ngrohës me karburant dizel - nëse është i pajisur

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.