Siguresat dhe stafetë Toyota Corolla / Auris (E160/E170/E180; 2013-2018)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Corolla të gjeneratës së njëmbëdhjetë dhe Toyota Auris të gjeneratës së dytë (E160/E170/E180), të prodhuara nga 2012 deri në 2019. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Corolla 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 dhe 2018 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Toyota Corolla / Auris 2013-2018

Siguri i çakmakut (prizë elektrike) në Toyota Corolla / Auris është siguresa #1 "P/OUTLET" (Prizë elektrik ) dhe #17 "CIG" (Çakmak) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave është ndodhet në të majtë nën panelin e instrumenteve, nën kapak.

Kutia e stafetës ndodhet në tastierën qendrore.

Në anën e majtë drejtoj automjetet

Mjetet me timon djathtas

Kutia e siguresave

Majtas- automjete me makinë dore: Hiqni kapakun.

Mjetet me timon të djathtë: Hiqni kapakun dhe më pas hiqni kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri Amp Circuit
1 P/PYZË 15 Prizë elektrik
2 OBD 7.5 Diagnoza në bordsistem
46 AMT 50 Hatchback, kamionçinë: transmision manual me shumë mënyra
47 GLOW 80 Sistemi i ndriçimit të motorit
48 PTC HTR NR.2 30 Ngrohës me energji elektrike
49 PTC HTR NO.1 30 Ngrohës elektrik
50 H-LP CLN 30 Pastruesi i fenerëve
51 ABS NR.1 30 Sedan: ABS, VSC
51 ABS Nr.3 30 Hatchback, Vagon: ABS, VSC
52 CDS FAN 30 Tifoz elektrik ftohës
53 PTC HTR NO.3 30 Ngrohës elektrik
54 - - -
55 S-HORN 10 Parandalues ​​i vjedhjes
56 STV HTR 25 Ngrohës me energji elektrike
56 DEICER 20 Sedan (1ZR-FE , 1ZR-FAE, 2ZR-FE, 1NR-FE): Pastrues i dritares së përparme
A
57 EFI NR.5 10 1ND-TV (nga maji 2015) ; Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
58 - - -
B
57 EFI NR.6 15 1ND-TV (nga maji 2015); Karburant me shumë portasistemi i injektimit/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
58 EFI NR.7 15 1ND-TV(nga maji 2015); Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
Rele
R1 Timoni elektrik (EPS)
R2 (INJ) Sedan ( 1ND-TV (nga prilli 2016): (EFI-MAIN N0.2)
R3 Starter ( ST NR.1)
R4 Dritat e ditës (DRL)
R5 Bori (HORN)
R6 Tifoz elektrik ftohës (FAN NO.1)
R7 (EFI -KRYESORE)
R8 Ndezja (IG2)
R9 Zbutës (DIMMER)
R10 Hatchback, kamionçinë: Dritat e ndalimit (STOP LP)
R11 Faretë (H-LP )
R12 1NR-FE, 1ZR-FAE, 1ZR- FE, 2ZR-FE: pompë karburanti (C/OPN)

1AD-FTV: (EDU)

1ND-TV, 8NR-FTS: (EFI MAIN N0.2) R13 Hatchback, kamionçinë (1AD-FTV): (EFI MAIN N0.2)

Hatchback, Vagon (1ND-TV): (TSS -C HTR)

Sedan (<- Nëntor 2016): Ndalues ​​dritat (STOP LP)

Sedan(Nëntor 2016 ^): (TSS-C HTR) A R14 Sedan: shkrumbues i xhamit të pasmë (DEF) R15 Hatchback, kamionçinë (përveç 1ND- TV): (TSS-C HTR) R16 Hatchback, kamionçinë (përveç 1ND-TV): Shfrytëzuesi i dritares së pasme (DEF) R17 Hatchback, kamionçinë (1ND-TV (nga maji 2015)) : shkumësues i xhamit të pasmë (DEF) B R14 Transmision manual me shumë mënyra (AMT)

Hatchback, kamionçinë (8NR- FTS): Ventilator elektrik ftohës (FAN MAIN) R15 Hatchback, kamionçinë (1AD-FTV): Ventilator elektrik ftohës (FAN NO.2)

Sedan:- R16 Hatchback, kamionçinë (1AD-FTV): Ventilator elektrik ftohës (FAN NO.3)

Sedan (1ZR-FE, 1ZR-FAE, 2ZR-FE, 1NR-FE): Përpara wi ndow deicer (DEICER) R17 Hatchback, Wagon (1ND-TV (nga maji 2015)): -

Diagrami i kutisë së siguresave (naftë 1.6L – 1WW)

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (1WW)
Emri Ampi Qarku
1 DOME 7.5 Drita e dhomës së bagazhit, dritat e kota, dritat e mirësjelljes së derës së përparme,dritat personale/të brendshme, dritat e këmbëve
2 RAD Nr.1 20 Sistemi audio, sistemi navigimi, parkimi asistencë (monitor me pamje të pasme)
3 ECU-B 10 Matës dhe matës, nën-bateri, timon sensor, sistem mbylljeje dyshe, telekomandë me valë, hyrje smart 8t. fillimi i sistemit
4 D.C.C - -
5 ECU-B2 10 Sistemi i nisjes inteligjente 8t, sistemi i kondicionimit, xhamat elektrik, ECU porte
6 - - -
8 - - -
9 - - -
10 STRG LOCK 20 Sistemi i bllokimit të timonit
11 - - -
12 ST 30 Sistemi i nisjes
13 ICS/ALT-S 5 Sistemi i karikimit
14 Rrotullimi -HAZ 10 Dritat e sinjalistikës së kthesës, ndezësit e urgjencës
15 ECU-B NR.3 5 Timoni elektrik
16 AM2 NR.2 7.5 Sistemi i ndezjes
17 - - -
18 ABS Nr.1 50 ABS, VSC
19 CDSFAN 30 Tifoz elektrik ftohës
20 RDI FAN 40 Tifoz elektrik ftohës
21 H-LP CLN 30 Pastruesit e fenerëve
22 TE IP J/B 120 "ECU-IG NR.2", "HTR-IG", "WIPER", "RR Fshirëse", "WASHER", "ECU-IG Nr.1", "ECU-IG NR.3", "SEAT HTR", "AMI", "DOOR", "STOP", "FR DOOR", "POWER" , siguresat "RR DOOR", "RL DOOR", "OBD", "ACC-B", "RR FOG", "FR FOG", "DEF", "TAIL", "SUNROOF", "DRL"
23 - - -
24 - - -
25 - - -
26 P/I 50 Sigurat "HORN", "IG2", "FUEL PMP"
27 - - -
28 FUEL HTR 50 Ngrohës me karburant
29 EFI MAIN 50 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
30 EPS 80 Timoni elektrik
31 GLOW 80 Sistemi i ndriçimit të motorit
32 - - -
33 IG2 15 "IGN", " METER" siguresat
34 HORN 15 Bori, parandalues ​​i vjedhjes
35 POMPA KARBURANTI 30 Pompa e karburantit
36 - - -
37 H-LPKRYESORE 30 siguresat "H-LP LH LO", "H-LP RH LO", "H-LP LH HI", "H-LP RH HI"
38 BBC 40 Stop & Nisja e sistemit
39 HTR SUB NO.3 30 Ngrohës me energji elektrike
40 - - -
41 HTR SUB NO.2 30 Ngrohës elektrik
42 HTR 50 Klima, ngrohës
43 HTR SUB nr.1 50 Ngrohës elektrik
44 DEF 30 Defogerues i xhamit të pasmë, shkumëzues i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
45 STV HTR 25 Ngrohës me energji elektrike
46 ABS NO.2 30 ABS, VSC
47 - - -
48 - - -
49 DRL 10 Dritat e ditës
50 - - -
51 H-LP LH LO 10 Fari i majtë (rreza e ulët)
52 H-LP RH LO 10 Fare në të djathtë (rreze të ulët)
53 H-LP LH HI 7.5 Nëntor 2016: Feneri i majtë (rreza e gjatë)
53 RDI EFI 5 Nëntor 2016 Ventilator elektrik ftohës
54 H-LP RH HI 7.5 Nëntor 2016: Feneri i djathtë (rreza e lartë)
54 CDSEFI 5 Nëntor 2016: Ventilator elektrik ftohës
55 EFI Nr.1 7.5 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, Stop & Sistemi i nisjes
56 EFI NO.2 15 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
57 MIR HTR 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshëm, shkumëzues të pasqyrave të jashtme të pamjes së pasme
58 EFI NR.4 20 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
59 CDS EFI 5 Nëntor 2016: Ventilator elektrik ftohës
60 RDI EFI 5 Nëntor 2016: Ventilator elektrik ftohës
Rele
R1 Tifoz elektrik ftohës (FAN NO.2)
R2 Tifoz elektrik ftohës (FAN NO.3)
R3 Timoni elektrik (EPS)
R4 Dritat e ndalimit (STOP LP)
R5 Nisja (ST Nr.1)
R6 Shkyçësi i xhamit të pasmë (DEF)
R7 (EFI MAIN)
R8 Far(H-LP)
R9 Zbehës
R10 Nëntor 2016: Dritat e drejtimit gjatë ditës (DRL) Nëntor 2016 Ventilator elektrik ftohës (FAN Nr.1)
R11 Nëntor 2016: Ventilator elektrik ftohës (FAN Nr. 1) Nëntor 2016 Ngrohës me karburant (FUEL HTR)

Rele Box

Rele
R1 -
R2 HTR SUB NO.1
R3 HTR SUB NO.3
R4 HTR SUB NO.2
sistem 3 STOP 7.5 Stop dritat, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, me montim të lartë drita e ndalimit, ABS, VSC, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit 4 FOG RR 7.5 Drita e pasme e mjegullës, matësi dhe metra 5 D/L NR.3 20 Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve 6 S/ROOF 20 Hije panoramike e çatisë 7 FOG FR 7.5 Dritat e përparme të mjegullës, matësi dhe matësit 8 AM1 5 "IG1 RLY", "ACC RLY" 9 D/L NR. 2 10 Sistemi i bllokimit të derës së pasme 10 DERA NR. 2 20 dritaret energjetike 11 DERA R/R 20 Dritaret energjetike 12 DERA R/L 20 Dritaret energjetike 13 ROLARE 15 Plarëse e xhamit 14 Fshirësi Nr.2 25 Fshirës dhe rondele e përparme (me sistem automatik fshirëse), karikim, burim energjie (përveç 1WW) 15 FSHIRËSJA RR 15 Fshirësja e xhamit të pasmë 16 Fshirësi Nr. 1 25 Fshirëse xhami 17 CIG 15 cigare Çakmaku 18 ACC 7.5 Pasqyrat e jashtme, ECU e trupit kryesor, ora, sistemi audio 19 BYÇJA SFT-ACC 5 Sistemi i kontrollit të kyçjes së ndërrimit 20 TAIL 10 Dritat e pozicionit të përparmë, dritat e pasme, dritat e targave, dritat e mjegullës së përparme 21 PANEL 7.5 Ndriçimi me çelës , dritat e grupit të instrumenteve, drita e kutisë së dorezave, ECU e trupit kryesor 22 WIPER-S 5 Sistemi i karikimit 23 ECU-IG NR.1 7.5 Tifoz elektrik ftohës, AFS, sistem karikimi, ABS, VSC 24 ECU-IG NR.2 7.5 Dritat e pasme, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte , AFS 25 ECU-IG NO.3 7.5 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte , pasqyra e brendshme e pasme, hije panoramike e çatisë, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërruesit, pastrues i fenerëve, AFS 26 HTR-IG 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar, shkyçja e xhamit të pasmë 27 ECU-IG NO.4 7.5 Kryesore ECU e trupit, drita rikujtuese e rripit të sigurimit të pasagjerit përpara, pasqyrat e jashtme të pamjes së pasme 28 ECU-IG NR.5 5 Timoni elektrik 29 IGN 7.5 Hyrja inteligjente & sistemi i nisjes, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i bllokimit të timonit 30 S/HTR 15 Sediljangrohëset 31 METER 5 Matësi dhe matës 32 A/BAG 7.5 Sistemi i airbagëve SRS

Ana e përparme

Emri Ampi Qarku
1 P/SEAT 30 Sedilja elektrike
2 - - -
3 - - -
4 DOOR NO.1 30 Elektrik dritaret

Rele Kutia

Rele
R1 Drita e përparme e mjegullës (FR FOG)
R2 Bori (S-HORN)
R3 -
R4 Prizë e rrymës (PYVR OUTLET)
R5 Drita e brendshme (DOME CUT)

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në ndarja e motorit (në anën e majtë).

Diagrami i kutisë së siguresave (përveç dizelit 1.6L – 1WW)

Caktimi i fu ses në ndarjen e motorit
Emri Amp Qarku
1 ECU-B NR.2 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar, xhamat elektrikë, hyrje inteligjente & sistemi i nisjes, pasqyrat e jashtme anësore, matës dhe matës
2 ECU-B NR.3 5 Timoni elektrik
3 AM 2 7.5 Karburant me shumë portasistemi i injektimit/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale, sistemi i nisjes, siguresa "IG2"
4 D/C CUT 30 siguresat "DOME", "ECU-B NR.1", "RADIO"
5 HORN 10 Bor
6 EFI-MAIN 20 1NR-FE: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/karburant me shumë porte sekuenciale sistemi i injektimit, siguresat "EFI NO.1", "EFI NO.2", pompa e karburantit
6 EFI-MAIN 25 1ZR-FAE, 1ZR-FE, 2ZR-FE, 8NR-FTS: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, siguresat "EFI NO.1", "EFI NO.2", pompë karburanti
6 EFI-MAIN 30 Diesel: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
7 ICS/ALT-S 5 Sistemi i karikimit
8 ETCS 10 1ZR-FAE, 1NR-FE, 1ZR-FE, 2ZR-FE, 8NR- FTS: Sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes
8 EDU 20 1AD-FTV: Injeksion karburanti me shumë porte sistemi/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
9 TRONI & amp; HAZ 10 Përveç 8NR-FTS: Matësi dhe matësit, dritat e sinjalistikës
9 ST 30 8NR-FTS: Sistemi i nisjes
10 IG2 15 Matësi dhe metra, sistem i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, airbag SRSsistemi
11 EFI-KRYESORE NR.2 20 1AD-FTV: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte / shumëporte sekuenciale sistemi i injektimit të karburantit
11 INJ/EFI-B 15 Benzina: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/karburant me shumë porte sekuenciale sistemi i injektimit
11 ECU-B Nr.4 10 1ND-TV, (Sedan (1AD-FTV ): Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
11 ECU-B Nr.4 20 8NR-FTS: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
11 DCM/MAYDAY 7.5 1NR -FE (Prill 2016 ose më vonë): Sistemi telematik
12 EFI-KRYESORE NR.2 30 Përveç 8NR-FTS: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
12 DCM/MAYDAY 7.5 Sedan (1ZR-FE, 1ZR-FAE, 2ZR-FE): Sistemi telematik
12 EFI-KRYESORE NR.2 10 Sedan (1ND-TV): Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
13 ST 30 Përveç 8NR-FTS: Sistemi i nisjes
13 Kthehu & HAZ 10 8NR-FTS: Matësi dhe njehsorët, dritat e sinjalistikës së kthesës
14 H-LP MAIN 30 Hatchback, Vagon: "H-LP RH-LO", "H-LP LH-LO", "H-LP RH-HI", "H-LP LH-HI"siguresat
14 H-LP MAIN 40 Sedan: "H-LP RH-LO", "H -LP LH-LO", "H-LP RH-HI", "H-LP LH-HI" siguresat
15 VLVMATIC 30 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
16 EPS 80 Timoni elektrik
17 ECU-B NR.1 10 Telekomanda pa tela, ECU e trupit kryesor, VSC, hyrje inteligjente & sistemi i startimit, ora
18 DOME 7.5 Dritat e brendshme, dritat e autobusit, drita e dhomës së bagazhit, ECU e trupit kryesor
19 RADIO 20 Sistemi audio
20 DRL 10 Dritat e ditës
21 STRG HTR 15 Sedan: Ngrohje drejtuese
22 ABS NR.2 30 ABS, VSC
23 RDI 40 Tifoz elektrik ftohës
24 - - -
25 DEF 30 Hatchback, kamionçinë: shkumëzues i xhamit të pasmë, shkumëzues i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
25 DEF 50 Sedan: prapa shkumëzues i dritares, shkumëzues i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
26 ABS NO.1 50 ABS, VSC
27 HTR 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar
28 ALT 120 Benzina: Ngarkimisistem
28 ALT 140 Diesel: Sistemi i karikimit
29 EFI NR.2 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte të njëpasnjëshme
30 EFI NR.1 10 Përveç 8NR-FTS: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
30 EFI NR.1 15 8NR-FTS: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
31 EFI-N0.3 20 1ND-FTV: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
31 EFI-N0.3 10 8NR-FTS: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
31 EFI NR.4 20 Sedan: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
32 MIR-HTR 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/injeksioni i karburantit me shumë porte n sistem, shkumëzues të pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
33 H-LP RH-LO 15 HID: djathtas- fener dore (rreze të ulët)
33 H-LP RH-LO 10 Halogjen, LED: djathtas- fener dore (rreze të ulët)
34 H-LP LH-LO 15 HID: Fener i majtë (rreza e ulët)
34 H-LP LH-LO 10 Halogjen, LED: e majtëfeneri (rreza e ulët), treguesi manual i nivelimit të fenerëve
35 H-LP RH-HI 7.5 Hatchback, Vagon: Feneri i djathtë (rreza e lartë)
35 H-LP RH-HI 10 Sedan: Feneri i djathtë (rreza e lartë)
36 H-LP LH-HI 7.5 Hatchback, kamionçinë: Feneri i majtë (rreza e gjatë), matësi dhe matësit
36 H-LP LH-HI 10 Sedan: Feneri i majtë (rreza e lartë), matësi dhe matësit
37 EFI NR.4 15 Hatchback, kamionçinë: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
37 EFI NR.3 20 Sedan: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
38 - - -
39 - - -
40 - - -
41 AMP 15 Sistemi audio
42 - - -<2 5>
43 EFI-KRYESORE NR.2 20 8NR-FTS: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/injektimi i karburantit me shumë porte sistemi
44 STRG LOCK 20 Sistemi i bllokimit te timonit
45 AMT 50 Sedan: Transmision manual me shumë mënyra
46 BBC 40 Stop 8t Start

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.