Siguresat dhe stafetë Nissan Quest (RE52; 2011-2017)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e katërt Nissan Quest (RE52), prodhuar nga 2011 deri në 2017. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Nissan Quest 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 , 2016 dhe 2017 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Nissan Quest 2011 -2017

Sigurat e çakmakut (prizë elektrike) në Nissan Quest janë siguresat #8 (Prizë e energjisë në dhomën e bagazhit) dhe #20 (përpara Priza e rrymës) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në anën e shoferit i panelit të instrumenteve.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve

Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
1 15 Ndërprerësi i sediljeve me ngrohje
2 10 Njësia e sensorit të diagnostikimit të qeseve të ajrit , Njësia e kontrollit të sistemit të klasifikimit të pasagjerëve
3 10 Përforcuesi i kondicionerit, moduli automatik i kontrollit të derës së pasme, njësia e kontrollit të dyerve rrëshqitëse, kontrolli i drejtimit me energji elektrike Moduli, çelësi i frenave ASCD, ndërprerësi i llambës ndaluese, sensori i zbulimit të gazit të shkarkimit / erërave të jashtme, Valvula solenoid e kontrollit elektronik të montimit të motorit, lidhësi i lidhjes së të dhënave, çelësi kryesor i prizës AC 120V, timoniSensori i këndit, jonizuesi, njësia e përshtatësit të telefonit, njësia e kontrollit AV, Njësia e ekranit të pasmë, Pasqyra e brendshme automatike kundër verbimit, Njësia e kontrollit të monitorit të pamjes përreth, kontrolli i kondicionimit të pasmë
4 10 Matësi i kombinuar, reletë rezervë
5 - Jo i përdorur
6 15 Sinolues inteligjent paralajmërues i çelësit, lidhës i lidhjes së të dhënave, përforcues i kondicionerit, stafetë e shkyçjes selektive, pasqyrë e brendshme automatike kundër verbimit, matësi i kombinuar
7 10 Çelësi i llambës ndaluese, stafetë e llambës ndaluese, BCM (Moduli i kontrollit të trupit)
8 20 Prizë e energjisë në dhomën e bagazhit
9 10 Modul automatik i kontrollit të derës së pasme, automatik Sinjalizues paralajmërues i dyerve të pasme, sinjalizues automatik i paralajmërimit të dyerve rrëshqitëse, njësia e kontrollit të dyerve rrëshqitëse, njësia e kontrollit të kthimit të fuqisë së mbrapa sediljeve, Rele aktivizuesi i lëshimit të bllokimit të sediljeve
10 10 BCM (Moduli i kontrollit të trupit), çelësi i memories së sediljes, marrësi i hyrjes në telekomandë pa çelës
11 10 Moduli i kontrollit të transmisionit (TCM), çelësi i ndezjes me butonin e shtypur
12 - I pa perdorur
13 10 Pasqyra e dyerve, amplifikatori i kondicionerit
14 - Jo i perdorur
15 20 Shkrumbues i dritares se pasme
16 - Jo i përdorur
17 - JoI perdorur
18 - Jo i perdorur
19 10 Përforcuesi i kondicionerit, audio, njësia e përshtatësit të telefonit, çelësi shumëfunksional, njësia e ekranit të përparmë, njësia e kontrollit AV, sintonizuesi i radios satelitore, Njësia e pasme e ekranit, çelësi i telekomandës së pasqyrës së dyerve
20 20 Prizë e përparme e rrymës
21 15 Motor me ventilator të përparmë
22 15 Motor me ventilator të përparmë
Rele
R1 Ndezja
R2 Ndezuesi i dritares së pasme
R3 Pajisja shtesë
R4 Fryrësi i përparmë

Mbajtës shtesë i siguresave

Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
23 15 Rele e pasme ventilator
24 15 Rele e ventilatorit të pasmë
25 - -
61 - -

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresat dhe reletë në ndarjen e motorit <2 1>Motori i ventilatorit ftohës 1
Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
31 - Jo i përdorur
32 - Trailer
33 30 Njësia e kontrollit të kthimit të fuqisë së shpinës së sediljes, Çlirimi i kyçjes së ulësesRele i aktivizuesit
34 30 Njësi inverter
35 20 Audio, njësia e kontrollit AV, sintonizuesi i radios satelitore, njësia e ekranit (përpara, e pasme), njësia e kontrollit të monitorit të pamjes përreth, njësia e përshtatësit të telefonit
36 - Jo i perdorur
37 15 Rele bori
38 10 Generator
F 30 ABS
G 20 ABS
H 40 Releja e ndezjes (siguresa : "1", "2", "3", "4"), IPDM E/R, Siguresa: "6"
I - I papërdorur
J 40 Ndërprerës (Modul automatik i kontrollit të dyerve të pasme), ndërprerës qarku (njësia e kontrollit të dyerve rrëshqitëse, Njësia e kontrollit të derës së pasme)
K 40 Releja e ventilatorit ftohës 2, stafeta e ventilatorit ftohës 3
L 40 BCM (Modul i kontrollit të trupit), Ndërprerës qarku (njësia e kontrollit automatik të pozicionuesit të makinës, kontrolli i sediljes së shoferit, çelësi mbështetës i mesit)
M 40
41 15 Releja e pompës së karburantit
42 10 Releja e ventilatorit ftohës 2, stafeta e ventilatorit ftohës 3
43 10 sensori sekondar i shpejtësisë, Moduli i kontrollit të transmisionit (TCM)
44 10 Injektorët, moduli i kontrollit të motorit (ECM)
45 10 ABS, çelësi BSW, moduli i kontrollit BSW, anësorRadar
46 15 Sensori i raportit të karburantit të ajrit, sensori i oksigjenit me ngrohje
47 10 Çelës i kombinuar
48 - Jo i përdorur
49 10 Releja e kondicionerit
50 15 Releja e modulit të kontrollit të motorit (Solenoidi i kontrollit VIAS, valvula elektromagnetike e kontrollit të kohës së valvulës së marrjes, valvula e kontrollit të ventilimit të kutisë EVAP, kondensuesi, mbështjelljet e ndezjes, moduli i kontrollit të motorit, sensori i rrjedhës së ajrit në masë, valvula elektromagnetike e kontrollit të volumit të pastrimit të kutisë EVAP)
51 15 Releja e motorit të kontrollit të mbytjes
52 10 Llambat e përparme të kombinuara, Llambat e shënjimit të anës së përparme, synimi i fenerëve
53 10 Llambat e kombinuara të pasme, llambat e targave, çelësi i fikur VDC, çelësi i synimit të fenerëve, doreza Llamba e kutisë, Ndërprerësi kryesor i prizës AC 120V, Ndërprerësi kryesor automatik i dyerve, çelësi i kombinuar, çelësi i rrezikut, amplifikatori i kondicionerit, çelësi i kontrollit të njehsorit, çelësi i kontrollit të ndriçimit, BSW Çelës, Ndërprerës automatik i dyerve të pasme, Ndriçim i përzgjedhësit të ndërrimit CVT, llambat e këmbëve, Çelës rrëshqitës i dyerve për hapje/mbyllje, audio, çelës sediljeje me ngrohje, kontroll i kondicionimit të pasmë, llambë harte, çelës i telekomandës së pasqyrës së derës, çelës për nxjerrjen e diskut, çelës shumëfunksional, prapa Njësia e ekranit
54 10 Farni i lartë (majtas)
55 10 Farni i lartë(Djathtas)
56 15 Farni i ulët (majtas)
57 15 Farni i ulët (djathtas)
58 15 Drita e përparme e mjegullës
59 10 Rele dritash e ditës
60 30 Releja e fshirësit të përparmë
R1 Releja e bririt

Lidhja e shkrirë Blloku (siguresat kryesore)

Është në terminalin pozitiv të baterisë.

Amper Vlerësimi Përshkrimi
A 250 Gjeneratori, startuesi, siguresa: "B", "C" , "D"
B 100 Sigurimi: "F", "G", "H", "J", "K ", "L", "M", "32", "33", "34", "35", "37", "38"
C 60 Rele i lartë i fenerit (siguresa: "54", "55"), stafetë e ulët e fenerit (siguresa: "56", "57"), stafetë e llambës së pasme (siguresa: "52", " 53"), Siguresa: "58", "59", "60"
D 100 Moduli i kontrollit të drejtimit me energji elektrike
E 80 Rele i ndezjes (siguresa: "41", "42", "43 ", "44", "45", "46", "47", "49"), Siguresa: "50", "51"
N 100 Releja e aksesorëve (siguresa: "19", "20"), stafetë e shkumëzimit të dritares së pasme (siguresa: "13", "15"), stafetë e ventilatorit të përparmë (siguresa: "21", "22 "), Siguresa: "6", "7", "8", "9", "10", "11", "23", "24"

Mbajtës shtesë i siguresave të ndarjes së motorit

AmperVlerësimi Përshkrimi
26 15 Përforcuesi BOSE
27 15 Përforcuesi BOSE
28 15 Përforcuesi BOSE
62 - -

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.