Siguresat dhe stafetë Chevrolet Sonic / Aveo (2012-2020)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Chevrolet Aveo (Sonic), prodhuar nga viti 2012 deri në vitin 2020. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Chevrolet Sonic / Aveo 2012, 2013, 2014, 2015 , 2016, 2017, 2018, 2019 dhe 2020, merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Diagrami i kutisë së siguresave: Chevrolet Sonic / Aveo (2012-2020)

Siguri i çakmakut (priza elektrike) është siguresa №34 (CIGAR APO) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Paneli i instrumenteve

Kutia e siguresave ndodhet në panelin e instrumenteve (në anën e shoferit) pas kapakut.

Ndarja e motorit

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e motorit.

Diagramet e kutisë së siguresave

2013, 2014, 2015, 2016

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2013-2016)
Përdorimi
1 DLIS
2 Lidhja e lidhjes së të dhënave
3 Airbag
4 Liftporta
5 Kembimi
6 Moduli i kontrollit të trupit 8
7 Moduli i kontrollit të trupit 7
8 Moduli i kontrollit të trupit 6
9 Moduli i kontrollit të trupit 5
10 Moduli i kontrollit të trupit5
21 Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit 2/Nivelizim
22 Moduli i kontrollit të transmisionit 1 /Konvertuesi DC DC
24 Moduli i kontrollit të motorit 1
25 Spirale
26 Moduli i kontrollit të motorit 4
27 Moduli i kontrollit të motorit 3
28 Moduli i kontrollit të motorit 2
29 Injektori/spiralja e ndezjes
30 Moduli i kontrollit të motorit
31 Tufë e ajrit të kondicionuar
32 Moduli i kontrollit të transmisionit
33 Bori
34 Llambat e përparme të mjegullës
35 Feneri majtas me rreze të lartë
36 Djathtas drita e zgjatur
Sigura J-Case
1 Fshirëset e përparme
2 Pompa e sistemit kundër frenave
3 Fryrësi
4 Run/Crank IEC
6 Tifoz ftohës K4
7 Tifoz ftohës K5
8 Pompë SAI (nëse është e pajisur)
9 Pompa elektrike me vakum
10 Fillimi
Reletë
RLY 1 Kontrolli i fshirësit të përparmë
RLY 2 Llamba e pasme e mjegullës (nëse është e pajisur)
RLY 3 Shpejtësia e fshirëses së përparme
RLY 4 Prapadefogger
RLY 5 Run/Crank
RLY 6 I pa përdorur/valvula SAI ( Nëse është e pajisur)
RLY 8 Pompë karburanti (nëse është e pajisur)
RLY 9 SAI pompë (nëse është e pajisur)
RLY 10 Tifoz ftohës K3
RLY 11 P/ T
RLY 12 Nisja
RLY 13 Tufë e ajrit të kondicionuar
RLY 14 Farrat me rreze të gjata
RLY 15 Tifoz ftohës K1

Ndarja e motorit, 1.4L

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit, 1.4L (2017, 2018, 2019, 2020)
Mini siguresat Përdorimi
1 Valvula e sistemit kundër frenave
2 Diellor
4 Llamba e pasme e mjegullës (nëse është e pajisur)
5 Pasqyra e jashtme e pasme/Çelësi i dritares elektrike
6 Ndjeshmëria automatike e pasagjerëve/ROS
7 Hyrja pasive/Fillimi pasiv
8 Reg kontrolli i tensionit të caktuar
9 Fshirëse e pasme
10 Nuk përdoret/sensori inteligjent i baterisë
11 Defokusues i xhamit të pasmë
12 Bllokimi elektrik i kolonës së timonit
14 Pasqyrë e jashtme me ngrohje të pasme
15 Sedilje me ngrohje të përparme
16 Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit1
17 Hapja e kutisë
18 Rondele
20 Moduli i kontrollit të motorit 5
21 Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit 2/Nivelizim
22 Moduli i kontrollit të transmisionit 1/Konvertuesi DC DC
24 Moduli i kontrollit të motorit 1
25 Spirale
26 Moduli i kontrollit të motorit 4
27 Moduli i kontrollit të motorit 3
28 Moduli i kontrollit të motorit 2
29 Injektor / Spiralja e ndezjes
30 Moduli i kontrollit të motorit
31 Tufë e ajrit të kondicionuar
32 Moduli i kontrollit të transmisionit
33 Bori
34 Llambat e përparme të mjegullës
35 Fandi i majtë me rreze të lartë
36 Fandi i djathtë me rreze të gjatë
Sigurat J-Case
1 Fshirëse e përparme
2 Pumë e sistemit kundër frenimit p
3 Fryrësi
4 Run/Crank IEC
5 Sedilja me energji
6 Foto ftohës K4
7 Tifoz ftohës K5
9 Pompë elektrike me vakum
10 Fillo
Reletë
RLY 1 Kontrolli i fshirësit të përparmë
RLY 2 Prapallamba e mjegullës (nëse është e pajisur)
RLY 3 Shpejtësia e fshirëses së përparme
RLY 4 Prapa Defogger
RLY 5 Run/Crank
RLY 9 Tifoz ftohës K2
RLY 10 Tifoma ftohëse K3
RLY 11 P/T
RLY 12 Fillimi
RLY 13 Tufë me ajër të kondicionuar
RLY . 5>
4 11 Moduli i kontrollit të trupit 3 12 Moduli i kontrollit të trupit 2 13 Moduli i kontrollit të trupit 1 14 Grupi i instrumenteve 15 OnStar 16 Ndihma tejzanor për parkimin e pasmë 17 Qendra e informacionit të shoferit 18 Audio 19 Trailer 20 VLBS 21 CHEVYSTAR 22 Ngrohje, Ventilim, Kondicioner 23 HDLPALC 24 tufë 25 Trupi i instrumenteve/ Sensimi automatik i pasagjerëve 26 Run/maniku i jastëkut të ajrit 27 Run Relay 28 Lëshimi i portës së ashensorit 29 Run/Crank trailer 30 Clock Spring 31 Ngrohja, ventilimi dhe klimatizimi 32 Rezervimi 33 Tavanë diellore 34 Çakmaku 35 Kembimi 36 Fuqia e pasme Windows 37 Windows me fuqi të përparme 38 RAP/ACCY 39 Konvertuesi DC/DC 40 Dritarja me energji elektrike e drejtuesit Express lart/poshtë 41 PTC2 42 PTC1 43 BateriaLidhës

Ndarja e motorit (Motorët LUV dhe LUW)

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit ( LUV dhe LUW, 2013-2016)
Përdorimi
Mini siguresat
1 Valvula e sistemit kundër bllokimit të frenave
2 Sunroof
3 Jo i përdorur
4 Fshirëse e pasme
5 Kontrolli i rregulluar i tensionit
6 Lëngu kundër bllokimit të sistemit të frenimit
7 Zbulimi automatik i pasagjerëve/ROS
8 Pasqyra e jashtme e pasme
9 Jo I perdorur
10 Defogger i dritares se pasme
11 Jo i perdorur
12 Pasqyra e jashtme me ngrohje
13 Sedilja e përparme me ngrohje
14 Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit 1
15 Flex Fuel
16 Rondele
17 Pompë karburanti (1.8L)
18 Moduli i kontrollit të motorit 5
19 Moduli 2 i kontrollit të sistemit të karburantit/ Nivelimi
20 Transmisioni Moduli i kontrollit 1
21 Moduli i kontrollit të motorit 1
22 spiralja
23 Moduli i kontrollit të motorit 4
24 Moduli i kontrollit të motorit 3
25 Moduli i kontrollit të motorit2
26 Injektor/Mbimbëla ndezëse
27 Moduli i kontrollit të motorit
28 Tufë e kompresorit të ajrit të kondicionuar
29 Moduli i kontrollit të transmisionit
30 Bori
31 Llambat e përparme të mjegullës
32 Rreze e gjate majtas
33 Rreze e gjate e djathte
KEMBIMI Rezervë
Sigurat J-Case
1 Pompë e sistemit kundër bllokimit të frenave
2 Fshirëse e përparme
3 Fryrësi
4 Run/Crank IEC
5 Jo I perdorur
6 Tifoma ftohëse K5
7 Tipers ftohës K4
8 EVP
9 Fillimi
Reletë
RLY 1 Fshirës së përparme Releja e kontrollit
RLY 2 Releja e shpejtësisë së fshirësit të përparmë
RLY 3 Defogg e dritares së pasme er Relay
RLY 4 Run/Crank Relay
RLY 5 I pa përdorur
RLY 6 Releja e pompës së karburantit (1.8L)
RLY 7 Releja e ventilatorit ftohës K2 ( 1.4L)
RLY 8 Rele ventilatori ftohës K3 (1.8L), ventilator ftohës K3 stafetë me rrymë të lartë (1.4L)
RLY 9 Powertrain rele
RLY 10 Fillimi i rrymës së lartëRele
RLY 11 Rele e tufës së kompresorit të ajrit të kondicionuar
RLY 12 Rele me rreze të lartë
RLY 13 Releja e ventilatorit ftohës K1

Ndarja e motorit (Motori LWE)

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit (LWE, 2013-2016)
Përdorimi
Mini siguresat
1 Valvula e sistemit kundër frenimit
2 Kulmi i diellit
3 I pa përdorur
4 Fuqia e ndryshueshme e pompës së ujit
5 Pasqyra e jashtme e pasme
6 AOS/ROS
7 Vaj ABS
8 Kontrolli i rregulluar i tensionit
9 Fshirëse e pasme
10 Nuk përdoret/IBS (nëse është e pajisur)
11 Defokusues i dritares së pasme
12 Jo i përdorur/Bllokimi elektrik i kolonës së drejtimit (nëse është i pajisur)
13 I pa përdorur/valvula SAI (nëse është e pajisur)
14 Pasqyra e jashtme me ngrohje
15 Sedilja e përparme me ngrohje
16 Moduli i Kontrollit të Sistemit të Karburantit 1
17 Vendja e kutisë
18 Rondele
19 Pompa e karburantit (nëse është e pajisur)
20 Moduli 5 i kontrollit të motorit
21 Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit2/Nivelizim
22 Moduli i kontrollit të transmisionit 1/Konvertuesi DC-DC
23 Fuqia ndihmëse e pompës së ujit
24 Moduli i kontrollit të motorit 1
25 spiralja
26 Moduli i kontrollit të motorit 4
27 Moduli i kontrollit të motorit 3
28 Moduli i kontrollit të motorit 2
29 Injektori/ spiralja e ndezjes
30 Moduli i kontrollit të motorit
31 Tufa e kompresorit të kondicionerit
32 Moduli i kontrollit të transmisionit
33 Bori
34 Llambat e përparme të mjegullës
35 Rrezja e gjatë e majtë
36 Rrezja e lartë e djathtë
Sigurat J-Case
1 Fshirëse e përparme
2 Pompë e sistemit kundër bllokimit të frenave
3 Fryrësi
4 Run/Crank IEC
5 REC
6 Cooli ng Ventilator K4
7 Tifoz ftohës K5
8 Pompë SAI (nëse është e pajisur)
9 EVP
10 Fillimi
Mikro reletë
RLY 1 Kontrolli i fshirësit të përparmë
RLY 3 Shpejtësia e fshirësit të përparmë
HC-MicroReletë
RLY 7 Fuqia ndihmëse e pompës së ujit (nëse është e pajisur)
RLY 12 Fillimi
U-Micro Relays
RLY 2 Fuqia e ndryshueshme e pompës së ujit
RLY 6 Jo Valvula e përdorur/SAI (nëse është e pajisur)
RLY 8 Pompa e karburantit (nëse është e pajisur)
RLY 13 Tufë e kompresorit të ajrit të kondicionuar
RLY 14 Fanrat me rreze të gjata
Mini reletë
RLY 4 Defogger i pasmë
RLY 5 Run/Crank
RLY 9 Pompë SAI (nëse është e pajisur)
RLY 10 Tifoma ftohëse K3
RLY 11 P/T
RLY 15 Tifoz ftohës K1

2017, 2018, 2019, 2020

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2017, 2018)
Emri Përshkrimi
DLS D Ndërprerësi i ndezjes me logjikë iskrete
DLC Lidhja e lidhjes së të dhënave
SDM Moduli i sensorit dhe diagnostikimit
L/GATE Liftporta
PWR WNDW PARA Xhama elektrike e pasme
BCM8 Moduli i kontrollit të trupit 8
BCM7 Moduli i kontrollit të trupit 7
BCM6 Moduli i kontrollit të trupit6
BCM5 Moduli i kontrollit të trupit 5
BCM4 Moduli i kontrollit të trupit 4
BCM3 Moduli i kontrollit të trupit 3
BCM2 Moduli i kontrollit të trupit 2
BCM1 Moduli i kontrollit të trupit 1
IPC Grupi i panelit të instrumenteve
TELEMATIKA Telematika
PAS/SBSA Sistemi i asistencës në parkim/Sistemi i sinjalizimit për pikat e verbër anësore
RAIN SNSR Fshirës me sensor shiu
AUDIO Audio
TRAILER1 Rimorkio 1
LDW/FCA Paralajmërim për largimin nga korsia/Alarmi për përplasje të përparme
CGM Qendrore Moduli i portës
HVAC1 Ngrohja, ventilimi dhe ajri i kondicionuar 1
HLLD SW Automatik ndërprerësi i nivelimit të fenerëve
IPC/AOS Grupi i panelit të instrumenteve/Ekran automatik me sensorin e pasagjerëve
SPARE
TRAILER2 Trajler 2
ORAT PRING Ora pranvera
HVAC2 Ngrohja, ventilimi dhe ajri i kondicionuar 2
HTD STR WHL Timoni me ngrohje
KËMBIMI
S/ROOF SW Çelësi i çatisë së diellit
CIGAR APO Prizë elektrike ndihmëse e purove
ESCL Kollona e drejtimit elektrik bllokohet
PWR WNDW FRONT Fuqia e përparmewindows
IRAP ACCY Accessor IRAP
BATT CONN Lidhës i baterisë
REL RELAY REL Rele
L/GATE RELAY Releja e portës së ngritjes
IRAP RELAY IRAP rele
RAP/ACCY RELAY Fuqia e ruajtur aksesor/rele shtesë

Ndarja e motorit, 1,8L

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit, 1.8L (2017, 2018)
Mini siguresat Përdorimi
1 valvula ABS
2 Kulmi i diellit
4 Llamba e pasme e mjegullës (nëse është e pajisur)
5 Pasqyra e jashtme e pasme/Çelësi me energji elektrike i dritares
6 Zgjidhja automatike e pasagjerëve/ROS
7 Hyrja pasive/Fillimi pasiv
8 Kontrolli i tensionit të rregulluar
10 Nuk përdoret /Sensor inteligjent i baterisë
11 Defoktor i xhamit të pasmë
12 Kollona elektrik i timonit bllokohet
13 Nuk përdoret/valvula SAI (nëse është e pajisur)
14 Ngrohje e jashtme pasqyrë e pasme
15 Sedilje me ngrohje të përparme
16 Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit 1
17 Hapja e kutisë
18 Rondele
19 Pompa e karburantit (nëse është e pajisur)
20 Moduli i kontrollit të motorit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.