Siguresat dhe reletë Toyota Tundra (2000-2006) (Standard dhe Access Cab)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë kabinën standarde dhe aksesore të gjeneratës së parë Toyota Tundra (XK30/XK40), prodhuar nga viti 2000 deri në 2006. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Tundra 2000, 2001 , 2002, 2003, 2004, 2005 dhe 2006 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Paraqitja e siguresave Toyota Tundra (Kabina standarde dhe aksesi) 2000-2006

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Toyota Tundra janë siguresa " ACC" (Çakmaku) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve dhe siguresat "PWR OUTLET 1" (Priza e energjisë - sipër), "PWR OUTLET 2" (Priza e rrymës - poshtë) në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet në anën e shoferit të panelit të instrumenteve, prapa kapakut.

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë).

2000-2002

2003-2006

Diagramet e kutisë së siguresave

2000

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve (2000)
Emri Vlerësimi i amperit [A ] Qarku
18 WIP 20 Fshirës dhe rondele xhamat
19 Kthehu 5 Trafjafeneri (rreza e ulët) (me sistemin e dritave të ditës)
17 ALT-S 7,5 Ngarkim sistemi
18 ETCS 10 Motori 2UZ-FE: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes
19 HAZ 15 Blices emergjente
20 EFI NR. 1 20 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, pompë karburanti, siguresë "EFI NO.2"
21 AM2 30 Sistemi i ndezjes, sistemi i ndezjes, siguresat "IGN" dhe "STA"
22 TOWING 30 Konvertuesi tërheqës
23 ETCS 15 Motori 5VZ-FE: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes
37 AM1 40 Sistemi i nisjes, siguresat "ACC", "WIP", "4WD", "ECU-IG", "GAUGE" dhe "TURN"
38 HTR 50 Sistemi i kondicionimit, siguresa “A/C”
39 J/B 50 siguresat “POWER”, “CARGO LP”, “TAIL”, “OBD”, “HORN” dhe “STOP”
40 ABS 2 40 Sistemi kundër frenave
41 ABS 3 30 Sistemi i frenave kundër bllokimit
42 ST3 30 Sistemi i nisjes, " STA"siguresë
44 FL ALT 100 / 140 “AM1”, “HTR”, “J/B” , siguresat “MIR HTR”, “FOG”, “TOW BRK”, “SUB BATT”, “TOW TAIL”, “PWR OUTLET 1” dhe “PWR OUTLET 2”

2005, 2006

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve (2005, 2006)
Emri Vlerësimi i amperit [A] Circuit
28 WIP 20 Fshirës dhe rondele e xhamave
29 TURN 5 Kthesë dritat sinjalizuese
30 ECU IG 5 Sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i komunikimit multipleks , sistemi paralajmërues i presionit të gomave
31 4WD 20 Sistemi i kontrollit të lëvizjes me katër rrota, sistemi i kontrollit A.D.D.
32 ACC 15 Çakmaku, sistemi audio, sistemi i airbagëve SRS, pasqyrat elektrike të pamjes së pasme, “PWR OUTLET 1 ” dhe siguresat “PWR OUTLET 2”
33 GAUGE 10 Masat dhe njehsorët, dritat rezervë, sistemi i nisjes, sistemi i kondicionimit, pasqyra e brendshme kundër shkëlqimit automatik, ngrohës të pasqyrave të jashtme të pamjes së pasme
34 IGN 5 Sistemi i airbagëve SRS, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, drita paralajmëruese e shkarkimit, sistemi i ndezjes, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, pasagjeri i përparmësistemi i klasifikimit
35 CARGO LP 5 Lampe mallrash
36 TAIL 15 Dritat e pasme, dritat e targave, dritat e panelit të instrumenteve, dritat e parkimit, dritat e kutisë së dorezave
37 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord
38 HORN 10 Borrat
39 STA 5 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ sistem sekuencial i injektimit të karburantit me shumë porte, matës dhe njehsorë
40 STOP 15 Stoplight, drita e ndalimit me montim të lartë, anti- sistemi i frenave të kyçjes, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, konverteri tërheqës
47 POWER 30 Sistemi i kyçjes me fuqi të dyerve, fuqia xhamat, xhamat e pasmë me energji elektrike, sedilja elektrike
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2005, 2006)
Emri Vlerësimi i amperit [A] Qarku
1 MIR HTR 15 Dalje Ide ngrohëset e pasqyrës së pamjes së pasme
2 FOG 15 Dritat e përparme të mjegullës
3 TOW BRK 30 Kontrollues i frenave të rimorkios (me paketim tërheqës)
4 SUB BATT 30 Nën bateri rimorkio (me paketim tërheqës)
5 TOW TAIL 30 Dritat e rimorkios (bishtdritat)
6 KEMBIMI 30 Sigur rezervë
7 KËMBIMI 15 Sigur rezervë
8 KËMBIMI 20 Sigur rezervë
9 SPARE 10 Sigur rezervë
10 PWR PRIZË 1 15 Prizë elektrik
11 ECU- B 5 Sistemi i kontrollit të stabilitetit të automjetit, sistemi i klasifikimit të pasagjerëve të përparmë
12 H-LP RH 10 Feneri i djathtë (drita e gjatë)
13 PWR OUTLET 2 15 Prizë elektrike
14 DOME 10 Drita e brendshme, dritat personale, dritat e kota, drita e çelësit të ndezjes , drita e hapit, dritat e mirësjelljes së derës, drita paralajmëruese e derës së hapur
15 H-LP LH 10 Majtas- fener dore (rreze të gjatë)
16 EFI NO.2 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/karburant me shumë porta sekuenciale sistemi i injektimit, pompa për zbulimin e rrjedhjeve, emetimi sistemi i kontrollit
17 RADIO 20 Sistemi audio
18 HEAD RL 10 Fare në të djathtë (rreze të ulët) (me sistemin e dritave të ditës)
19 A/C 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar
20 A/F 20 Sensor A/F
21 HEAD LL 10 Majtas fener (i ulëtrreze) (me sistemin e dritave të ditës)
22 ALT-S 7,5 Sistemi i karikimit
23 ETCS 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes
24 HAZ 15 Blicët e urgjencës, dritat sinjalizuese, konverteri tërheqës
25 EFI NR. 1 20 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, pompë karburanti, siguresë "EFI NO.2"
26 AM2 30 Sistemi i ndezjes, sistemi i ndezjes, siguresat "IGN" dhe "STA"
27 TOWING 30 Konvertuesi tërheqës
41 AM1 40 Sistemi i nisjes, siguresat "ACC", "WIP", "4WD", "ECU-IG", "GAUGE" dhe "TURN"
42 HTR 50 Sistemi i kondicionimit, siguresa “A/C”
43 J/B 50 siguresat “POWER”, “CARGO LP”, “TAIL”, “OBD”, “HORN” dhe “STOP”
44 ABS 2 50 Sistemi kundër frenave, sistemi i kontrollit të stabilitetit të automjetit
45 ABS 3 30 Sistemi kundër frenave, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit
46 ST3 30 Sistemi i nisjes, siguresa "STA"
48 FL ALT 100/140 "AM1", “HTR”, “J/B”, “MIR HTR”, “FOG”, “TOW BRK”, “SUB BATT,Siguresat “TOW TAIL”, “PWR OUTLET 1” dhe “PWR OUTLET 2”
49 A/PUMP 60 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme

Reletë (2003-2006)

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Rele (2003-2006)
Rele
R1 Sistemi i dritave të drejtimit gjatë ditës (DRL NO.4)
R2 Zbehës
R3 Farerë (H-LP)
R4 Prizë elektrik (PWR OUTLET)
R5 Dritat e mjegullës
R6 Ngrohës
R7 Nën-bateria e rimorkios (SUB BATT)
R8 Pamje e jashtme e pasme ngrohës pasqyrash (MIR HTR)
R9 Dritat e pasme (TOW TAIL)
R10 Sensori i raportit të karburantit të ajrit (A/F HTR)
R11 Pompa e karburantit (F/PMP)
R12 Rele i hapjes së qarkut (C/OPN)
R13 EFI
R14 Starter (ST)
R15 Releja e fuqisë
dritat 20 ECU- IG 5 Sistemi antibllokues i frenave dhe sistemi i kontrollit të lundrimit 21 4WD 20 Sistemi i kontrollit me katër rrota dhe sistemi i kontrollit A. D. D. 22 ACC 15 Çakmaku, sistemi audio, sistemi i airbagëve SRS dhe pasqyrat elektrike të pamjes së pasme 23 GAUGE 10 Masat dhe njehsorët, dritat rezervë, sistemi i nisjes, sistemi i dritave të ditës dhe sistemi i ajrit të kondicionuar 24 IGN 5 Sistemi i airbagëve SRS, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i shkarkimit dhe sistemi i ndezjes 25 CARGO LP 5 Llambë mallrash 26 TAIL 15 Dritat e pasme, dritat e targave, dritat e panelit të instrumenteve, dritat e parkimit dhe dritat e kutisë së dorezave 27 ECU-B 5 Drita paralajmëruese SRS 28 HORN HAZ 20 Emergjenca y flashers dhe bori 29 ST 5 Sistemi i nisjes 30 STOP 15 Flamat e ndalimit dhe dritat e ndalimit të montuara lart 37 PWR 30 Sistemi i bllokimit me energji elektrike të dyerve, xhamat elektrikë dhe sedilja elektrike

Ndarja e motorit

Me komplet tërheqës

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit(2000)
Emri Vlerësimi i amperit [A] Circuit
1 EFI NR.1 15 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i kontrollit të emetimeve, pompa e karburantit dhe të gjithë komponentët në “EFI NO.2" siguresë
2 ETCS 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte dhe elektronik sistemi i kontrollit të mbytjes
3 DOME 15 Drita e brendshme, dritat personale, dritat e kota dhe dritat e mirësjelljes
4 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord
5 PWR PYZË 1 15 Prizë e rrymës (sipërme)
6 PWR PYZË 2 15 Prizë elektrik (poshtë)
7 FR FOG 20 Dritat e përparme të mjegullës
8 ALT-S 7,5 Sistemi i karikimit
9 KOKA (RH) 10 Fare e djathtë
10 AI AD (LH) 10 Fare e majtë
11 EFI NR.2 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte dhe sistemi i kontrollit të emetimeve
12 A/C 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar
13 DRL 7.5 Sistemi i dritave të drejtimit gjatë ditës (me funksionim gjatë ditës dritësistem)
14 KOKË (LO RH) 10 Fare të dorës së majtë (rreze të ulët) (me ditën sistemi i dritave të drejtimit)
15 KOKA (LO LH) 10 Feneri i dorës së majtë (rreze të ulët) ( me sistemin e dritave të ditës)
16 KOKA (HI RH) 10 Fare të dorës së djathtë (rreza e lartë )
17 KOKË (HI LH) 10 Fare të dorës së majtë (drite të gjata)
31 ABS 1 40 Sistemi i frenave kundër bllokimit
32 ABS 2 40 Sistemi i frenave kundër bllokimit
33 J/B 50 Të gjithë komponentët në “PWR”, “HORN HAZ”, “TAIL”, “CARGO LP”. Siguresat "STOP" dhe "ECU- B"
34 AM2 30 Sistemi i ndezjes
35 AM1 40 Sistemi i ndezjes
36 HTR 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar
38 FL 30 Rimorkio dritat
39 ALT 120 Të gjithë komponentët në "AM1", "ALT-S", "HTR" , siguresat "FR FOG", "PWR OUTLET 1" dhe "PWR OUTLET 2"

2001, 2002

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve (2001, 2002)
Emri Vlera e amperit [A] Qarku
17 WIP 20 Fshirëset e xhamit dherondele
18 Kthehu 5 Dritat e drejtimit
19 ECU 5 Sistemi i frenave kundër bllokimit dhe sistemi i kontrollit të lundrimit
20 4WD 20 Sistemi i kontrollit me katër rrota dhe sistemi i kontrollit A. D. D.
21 ACC 15 Çakmaku, sistemi audio, sistemi i airbagëve SRS dhe pasqyrat elektrike të pamjes së pasme
22 GAUGE 10 Matësat dhe njehsorët, dritat rezervë, sistemi i nisjes, sistemi i dritave të ditës dhe sistemi i ajrit të kondicionuar
23 IGN 5 Sistemi i airbagëve SRS, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i shkarkimit dhe sistemi i ndezjes
24 CARGO LP 25>5 Llamba mallrash
25 TAIL 15 Dritat e pasme, dritat e targave , dritat e panelit të instrumenteve, dritat e parkimit dhe dritat e kutisë së dorezave
26 ECU-B 5 drita paralajmëruese SRS t
27 HORN HAZ 20 Blicët dhe brirët e urgjencës
28 STA 5 Sistemi i nisjes
29 STOP . xhamat me energji elektrike dhe sedilja elektrike
Ndarja e motorit

Me tërheqjekomplet

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2001, 2002)
Emri Vlerësimi i amperit [A] Qarku
1 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord
2 PWR PRIZË 1 15 Prizë e rrymës (sipërme)
3 PWR PWR 2 15 Prizë elektrik (poshtë)
3 FR FOG 20 Dritat e përparme të mjegullës
4 ALT-S 7,5 Sistemi i karikimit
5 KOKA (RH) 10 Farerë e dorës së djathtë
10 HEAD (LH) 10 Fare të dorës së majtë (pa sistemin e dritave të ditës)
10 HEAD (HI RH) 10 Fare me brezin e djathtë (rreza e lartë) (me sistemin e dritave të ditës)
11 HEAD (LH) 10 Fare në të majtë (pa sistemin e dritave të ditës)
11 KOKË (HI LH) 10 Fare në të majtë (me rreze të lartë m) (me sistemin e dritave ditore)
12 EFI NO.2 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ sistemi sekuencial i injektimit të karburantit me shumë porta dhe sistemi i kontrollit të emetimeve
13 A/C 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar
14 DRL 7.5 Sistemi i dritave të drejtimit gjatë ditës (me dritën e ditëssistem)
15 KOKË (LO RH) 10 Fare të dorës së majtë (rreze të ulët) (me ditën sistemi i dritave të drejtimit)
16 KOKA (LO LH) 10 Fare të dorës së majtë (rreze të ulët) ( me sistemin e dritave të ditës)
30 ABS 1 40 Sistemi kundër frenave
31 ABS 2 40 Sistemi i frenave kundër bllokimit
32 J/B 50 Të gjithë komponentët në siguresat "PWR", "HORN HAZ", "TAIL", "CARGO LP", "STOP" dhe "ECU-B"
33 AM2 30 Sistemi i ndezjes
34 AM1 40 Sistemi i ndezjes
35 HTR 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar
37 FL 30 Dritat e rimorkios
38 ALT 120 Të gjithë komponentët në "AM1", "ALT-S", "HTR", "FR FOG", "PWR OUTLET 1 " dhe siguresat "PWR OUTLET 2"

2003, 2004

Kombi i pasagjerëve

Si nënshkrimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve (2003, 2004)
Emri Vlerësimi i amperit [A] Circuit
24 WIP 20 Fshirës dhe rondele xhamat
25 Kthehu 5 Dritat e sinjalistikës
26 ECU IG 5 Sistemi kundër frenave, kontrolli i lundrimitsystem
27 4WD 20 Sistemi i kontrollit me katër rrota, A.D.D. sistemi i kontrollit
28 ACC 15 Çakmaku, sistemi audio, sistemi i airbagëve SRS, pasqyrat elektrike të pamjes së pasme, Siguresat "PWR OUTLET 1" dhe "PWR OUTLET 2"
29 GAUGE 10 Masat dhe njehsorët, mbrapa -dritat lart, sistemi i ndezjes, sistemi i kondicionimit
30 IGN 5 Sistemi i airbagëve SRS, injektimi i karburantit me shumë porta sistem/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, drita paralajmëruese e shkarkimit, sistemi i ndezjes
31 CARGO LP 5 Llambë ngarkese
32 TAIL 15 Dritat e pasme, dritat e targave, dritat e panelit të instrumenteve, dritat e parkimit, dritat e kutisë së dorezave
33 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit On-Poard
34 BROR 10 Brirë
35 STA 5 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale, matës dhe matëse
36 STOP 15 Stopl teta, drita e ndalimit me montim të lartë
43 POWER 30 Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, xhamat elektrikë dhe sedilja elektrike
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2003, 2004)
Emri Vlerësimi i Amperit[A] Qarku
1 MIR HTR 15 Pamje e jashtme e pasme ngrohës pasqyrash
2 FOG 15 Dritat e përparme të mjegullës
3 TOW BRK 30 Kontrolluesi i frenave të rimorkios
4 SUB BATT 30 Nën bateri rimorkio
5 TOW TAIL 30 Dritat e rimorkios (bishti dritat)
6 PWR POWLE 1 15 Prizë elektrik
7 ECU-B 5 Sistemi i frenave kundër bllokimit
8 H- LP RH 10 Feneri me brez të djathtë (rreza e lartë)
9 PWR OUTLET 2 15 Prizë elektrik
10 DOME 10 Drita e brendshme, dritat personale, kota drita, drita e çelësit të ndezjes, drita e hapit, dritat e mirësjelljes së derës, drita paralajmëruese e derës së hapur
11 H-LP LH 10 Fareni i krahut të majtë (rreze të gjatë)
12 EFI NR.2 10 Karburant me shumë porta në sistemi i hedhjes/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale, sistemi i kontrollit të emetimeve
13 RADIO 20 Sistemi audio
14 HEAD RL 10 Fare me brezin e djathtë (rreze të ulët) (me sistemin e dritave të ditës)
15 A/C 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar
16 HEAD LL 10 Majtas

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.