Siguresat dhe reletë Scion xB (2004-2006).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë Scion xB (XP30), prodhuar nga 2003 deri në 2006. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Scion xB 2004, 2005 dhe 2006 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Fushe Layout Scion xB 2004-2006

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Scion xB janë siguresat #9 "ACC" dhe #17 "AM1" në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Përmbledhje e ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në panelin e instrumenteve (në anën e majtë), prapa mbulesë.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e pasagjerëve
Emri Amp Përcaktimi
1 GAUGE 10 Dritat rezervë, sistemi i karikimit, sistemi i ajrit të kondicionuar, sistemi i dritareve elektrike, matësat e njehsorëve
2 - - Jo i perdorur
3 D/L 25 Dera elektrike sistemi i bllokimit
4 TAIL 10 Dritat e pasme, dritat e parkimit, dritat e targave
5 - - I pa përdorur
6 Fshirëse 20 Fshirës dhe rondele e xhamave
7 ECU-B 7,5 airbag SRSsistem
8 MIGRULE 15 Dritat e përparme të mjegullës
9 ACC 15 Ora, çakmak
10 ECU-IG 7.5 Sistemi kundër frenave, ventilator elektrik ftohës
11 OBD 7.5 Sistemi i diagnozës në bord
12 HAZ 10 Dritat e sinjalistikës, ndezësit e urgjencës
13 A.C. 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
14 - - Nuk përdoret
15 - - Jo të përdorura
16 STOP 10 Dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart, sistemi kundër frenave, bllokimi i turnit sistemi, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
17 AM1 40 "ACC", " Siguresat GAUGE, "WIPER" dhe "ECU-IG"
18 POWER 30 Dritaret e energjisë
19 HTR 40 Sistemi i ajrit të kondicionuar
20 DEF 30 Sistemi i shkyçjes së xhamit të pasmë
21 I/UP 7.5 Sistemi i shkyçjes së xhamit të pasmë, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
22 - - Jote perdorura
Rele
R1 Ajri sistem kondicionimi
R2 Flasher
R3 Dritaret e energjisë
R4 Hapja e qarkut Rele

Përmbledhje e ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit
Emri Amp Emërtimi
1 DOME 15 Ora, drita e brendshme, matësit e metrave
2 EFI 15 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
3 BOR 15 Bor
4 AM2 15 Sistemi startues, sistemi i airbagëve SRS, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, paralajmërimi i shkarkimit ing system
5 ST 30 Sistemi starter
6 - - I pa përdorur
7 H-LP LH H-LP LO LH 10 Fareni i majtë
8 H-LP RH H-LP LO RH 10 Fare në të djathtë
9 A/C2 7.5 Sistemi i kondicionimit
10 - - Joi perdorur
11 RDI 30 Tifoz elektrik ftohës
12 HTR SUB1 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar
13 ABS Nr.1 40 Sistemi i frenave kundër bllokimit
14 PARE 30 Kembimi
15 KEMBIMI 15 Kembimi
16 - - I pa perdorur
Rele
R1 Tifoz elektrik ftohës (nr.1)
R2 Tifoz elektrik ftohës (Nr. 2)
R3 Nisues
R4 I pa përdorur
R5 I pa përdorur
R6 Ngrohës (A/C)
R7 EFI
R8 I pa përdorur
R9 Bori

Kuti rele

Amp Përcaktimi
1 - Nuk përdoret
Rele
R1 Nuk përdoret
R2 ABS
R3 ABS

Blloku i lidhjeve të shkrirë

Emri Amp Përcaktimi
1 - - Nuk përdoret
2 KRYESORE 60 Matësi i kombinuar i karikimit ABS, TRAC dhe VSC Transmisioni i kontrolluar elektronik dhe treguesi A/T Kontrolli i rripit të sigurimit të motorit Paralajmërim i rripit të sigurimit (Nga dhjetori 2005) Nisja dhe ndezja SRS
3 ALT 120 ABS, TRAC dhe VSC Karikimi
4 ABS 60 ABS, TRAC dhe VSC

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.