Siguresat dhe reletë Saab 9-5 (1997-2009).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Saab 9-5 të gjeneratës së parë (YS3E), prodhuar nga 1997 deri në 2009. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Saab 9-5 1997, 1998, 1999 , 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 dhe 2009 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (dhe shtrirjen e siguresave) stafetë.

Struktura e siguresave Saab 9-5 1997-2009

Sigura e çakmakut (priza elektrike) në Saab 9- 5 është siguresa #34 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Paneli i instrumentit

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në anën e shoferit të panelit të instrumenteve.

Paneli i stafetës ndodhet nën panelin e kontrollit.

Ndarja e motorit

Diagramet e kutisë së siguresave

2000

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2000)
# Amperi Funksioni
A 25 Tr dritat e ajrit
B 10 Transmetimi automatik
C 7 ,5 Pasqyra elektrike me dyer; DICE
1 15 Dritat e frenave; anulim i kyçit të ndryshimit
2 15 Dritat e kthesës
3 10 Dritat e parkimit, majtas
4 30 Dritat e parkimit,DICE
1 15 Dritat e frenave
2 15 Dritat e pasme
3 10 Dritat e parkimit, majtas
4 10 Dritat e parkimit, djathtas
5 7,5 ZARE/DY PARE
6 30 Dritare elektrike djathtas; karikimi i rimorkios
6B 5 Dritat e frenave, rimorkio
7 10 Injektorët e motorit
8 15 Ndriçimi i bagazhit; bllokimi i trungut; ndriçimi i dyerve, pompa e qarkullimit; asistent parkimi
9 15 Sistemi audio; instrument diagnostikues; CD Changer
10 15 Pasqyra dyersh; ngrohje, sedilja e pasme
11 30 Mbyllja qendrore; sedilja e pasagjerit e rregulluar elektrikisht
12 7,5 Transmision automatik
13 20 Sistemi audio, përforcuesi
14 30 Sistemi i ndezjes, motori
15 20 Sensor i oksigjenit i parangrohur (konvertuesi katalitik); pompë karburanti
16 20 DICE (treguesit e drejtimit)
16B
17 20 Sistemi i menaxhimit të motorit
18 40 Ngrohje me dyer-pasqyrë; ngrohja e dritares së pasme
19 10 OnStar;Telematics
20 15 ACC;ndriçimi i brendshëm; drita e pasme e mjegullës
21 10 Sistemi audio; pasqyrë e pamjes së pasme me funksion të zbehjes automatike; fener me rreze të ulët (ksenon) majtas/djathtas; navigacion (aksesor); Kontrolli i lundrimit
22 40 Tifoma e brendshme
23 15 Kulmi i diellit
24 40 Pompë ajri (vetëm 3.0t V6)
25 30 Sedilja e shoferit e rregullueshme elektrike; kapaku i mbushësit të karburantit
26 7,5 Memoria e sediljes së shoferit; pasqyron kujtesën; çati dielli; asistent parkimi; sensor shiu
27 10 Sistemi i menaxhimit të motorit; SID
28 7,5 Airbag (SRS)
29 7,5 ABS/TCS/ESP
30 7,5 Motor starter
31 7,5 Cruise control; valvula e ujit; dritat e mjegullës, përpara
32 15 Sediljet e përparme me ajrim
33 7,5 Çelësi i treguesit të drejtimit
34 30 Çakësi i cigares (para/prapa)
35 15 Drita e ditës
36 30 Xhama elektrike, majtas
37 30 Fshirëse xhami
38 30 Ngrohje elektrike, sediljet e përparme
39 20 Solenoidi i lehtë në shtëpi (transmision automatik) ; OnStar;telematika
52-56 Sigurat rezervë
Paneli rele

Paneli rele nën panelin e instrumenteve (2002)
# Funksioni
A
B Ngrohja elektrike e sediljes së pasme
C1
C2
D
E Releja kryesore (sistemi i menaxhimit të motorit)
F Kapaku i mbushësit të karburantit
G Pompa e karburantit
H Çelësi i ndezjes
I Ngrohja e pasqyrave të dritareve të pasme / dyerve
J
K Releja e nisjes
L1 Funksioni Limp-home
L2 Bootlid

Fusha e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në hapësirën e motorit (2002)
# Amper Funksioni
1 40 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë
2 60 ABS/TCS/ESP
3
4 7,5 Sensori i këndit të ngarkesës (makina me fenerë ksenon)
5 15 Ngrohës
6 10 A/C; sirena e alarmit të makinës
7 15 Testi i llambës
8
9
10 15 Feneri me rreze të gjatë, majtas
11 15 I ulëtfeneri me rreze majtas
12 15 Feneri me rreze të gjatë, djathtas
13 15 Fareni me rreze të ulët, djathtas
14 30 Tifoma me radiator, shpejtësi të lartë
15 15 Dritat e mjegullës (spoiler përpara)
16 30 Fshirës, ​​e pasme; rondele feneresh
17 15 Bor
18
Reletë:
1 Testi me llambë; drita e kokës; ndezës i rrezeve të gjata
2 Ronde i fenerëve
3 Dritat e mjegullës së përparme
4 Fshirëse, e pasme (9-5 Vagon)
5
6
7 Sensor shiu
8 Tifoma e radiatorit, e ulët shpejtësia
9 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë
10 Kompresor kondicioneror
11 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë, ventilator djathtas
12 Bori
13 Dritat shtesë (aksesorë)
14 Fare me rreze të gjatë
15 Fareni me rreze të ulët
16
17 Fshirësit e xhamit

2003

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2003)
# Ampi Funksioni
A 30 Dritat e rimorkios
B 10 Transmetim automatik
C 7,5 Pasqyra elektrike me dyer; DICE: rregullimi manual i gjatësisë së rrezes
1 15 Dritat e frenave
2 15 Dritat e pasme
3 10 Dritat e parkimit, majtas
4 10 Dritat e parkimit djathtas
5 7,5 ZARE/DY PARA
6 30 Xhama elektrik djathtas; karikimi i rimorkios
6B 5 Dritat e frenave, rimorkio
7 10 Injektorët e motorit
8 15 Ndriçimi i bagazhit; bllokimi i trungut; ndriçimi i dyerve, pompa e qarkullimit; asistent parkimi; SID
9 15 Sistemi audio; CD Changer
10 15 Ngrohje, sedilja e pasme; çati diellore
11 30 Sedilja e pasagjerit e rregulluar elektrike
12 7,5 Transmetim automatik
13 20 Sistemi audio, amplifikator
14 30 Sistemi i ndezjes, motori
15 20 Pompa e karburantit
16 20 ZARE (drejtimitregues)
16B
17 20 Sistemi i menaxhimit të motorit; instrumenti kryesor; ZARE/DY PARA
18 40 Ngrohje me dyer-pasqyra; ngrohja e dritares së pasme
19 10 OnStar; Telematika
20 15 ACC; ndriçimi i brendshëm; drita e pasme e mjegullës; ndezës me rreze të gjatë
21 10 Sistemi audio; pasqyrë e pasme; sensori i këndit të ngarkesës (makina me ksenon); navigacion (aksesor); Kontrolli i lundrimit
22 40 Tifoma e brendshme
23 15 Mbyllja qendrore; navigacion (aksesor); kujtesa e pasqyrës së derës
24 40 Pompa e ajrit (vetëm 3.0t V6)
25 30 Sedilja e shoferit e rregullueshme elektrike; kapaku i mbushësit të karburantit
26 7,5 Memoria e sediljes së shoferit; pasqyron kujtesën; çati dielli; asistent parkimi; përkujtues i rripit të sigurimit
27 10 Sistemi i menaxhimit të motorit; SID; instrumenti kryesor
28 7,5 Airbag
29 7,5 ABS/TCS/ESP
30 7,5 Motor starter
31 7,5 Cruise control; valvula e ujit; dritat e mjegullës, përpara; sensor shiu
32 15 Sediljet e përparme me ajrim
33 7,5 Çelësi i treguesit të drejtimit
34 30 cigareçakmak (para/prapa)
35 15 Drita e ditës
36 30 Xhama elektrike, majtas
37 30 Fshirëse xhami; sensor shiu
38 30 Ngrohje elektrike, sediljet e përparme
39 20 Solenoide Limp-home (transmision automatik); OnStar; telematika
Paneli rele

Paneli i stafetës nën panelin e instrumenteve (2003)
# Funksioni
A
B Ngrohja elektrike e sedilja e pasme
C1
C2
D
E Releja kryesore (sistemi i menaxhimit të motorit)
F Kapak mbushës i karburantit
G Pompë karburanti
H Ndërprerësi i ndezjes
I Ngrohja e pasqyrave të dritareve të pasme / dyerve
J
K Rele starter
L1 Funksioni Limp-home
L2 Bootlid

Fusha e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në motor bay (2003)
# Amp Funksioni
1 40 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë
2 60 ABS/TCS/ESP
3
4 7,5 Ngarko ang sensor le (makina me ksenonfenerët)
5 15 Ngrohës
6 10 A/C; sirena e alarmit të makinës
7 15 Testi i llambës
8
9
10 15 Faretë me rreze të gjata, majtas
11 15 Fare me rreze të ulët majtas
12 15 Feneri me rreze të gjatë, djathtas
13 15 Fareni me rreze të ulët, djathtas
14 30 Tifoma me radiator, shpejtësi të lartë
15 15 Dritat e mjegullës (spoileri i përparmë)
16 30 Fshirës, ​​mbrapa ; rondele feneresh
17 15 Bor
18
Reletë:
1 Testi me llambë; drita e kokës; ndezës i rrezeve të gjata
2 Ronde i fenerëve
3 Dritat e mjegullës së përparme
4 Fshirëse, e pasme (9-5 Vagon)
5
6
7 Sensor shiu
8 Tifoma e radiatorit, e ulët shpejtësia
9 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë
10 Kompresori kondicioner
11 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë, djathtastifoz
12 Bor
13 Dritat shtesë (aksesor)
14 Faretë me rreze të gjatë
15 Fareni me rreze të ulët
16
17 Fshirëset e xhamit

2004

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2004)
# Ampi Funksioni
A 30 Dritat e rimorkios
B 10 Transmetimi automatik
C 7.5 Pasqyra elektrike me dyer; DICE: rregullimi manual i gjatësisë së rrezes
1 15 Dritat e frenave
2 15 Dritat e pasme
3 10 Dritat e parkimit, majtas
4 10 Dritat e parkimit djathtas
5 7.5 DICE/ DY HERE
6 30 Xhama elektrik djathtas; karikimi i rimorkios
6B 7.5 Dritat e frenave, rimorkio
7 10 Injektorët e motorit
8 15 Ndriçimi i bagazhit; bllokimi i trungut; ndriçimi i dyerve, pompa e qarkullimit; asistent parkimi; SID
9 15 Sistemi audio; CD Changer
10 15 Ngrohje, sedilja e pasme; çati dielli, telekomandëmarrësi
11 30 Sedilja e pasagjerit e rregulluar në mënyrë elektrike
12 7.5 Transmetim automatik
13 20 Sistemi audio, amplifikator
14 30 Sistemi i ndezjes, motori
15 20 Pompa e karburantit
16 20 ZARA (treguesit e drejtimit)
16B
17 20 Sistemi i menaxhimit të motorit; instrumenti kryesor; ZARE/DY PARA
18 40 Ngrohje me dyer-pasqyra; ngrohja e dritares së pasme
19 10 OnStar; Telematika
20 15 ACC; ndriçimi i brendshëm; drita e pasme e mjegullës; ndezës me rreze të gjatë
21 10 Sistemi audio; pasqyrë e pasme; sensori i këndit të ngarkesës (makina me ksenon); navigacion (aksesor); Kontrolli i lundrimit
22 40 Tifoma e brendshme
23 15 Mbyllja qendrore; navigacion (aksesor); kujtesa e pasqyrës së derës
24 40 Pompa e ajrit (vetëm 3.0t V6)
25 30 Sedilja e shoferit e rregullueshme elektrike; kapaku i mbushësit të karburantit
26 7,5 Memoria e sediljes së shoferit; pasqyron kujtesën; çati dielli; asistent parkimi; përkujtues i rripit të sigurimit
27 10 Sistemi i menaxhimit të motorit; SID; kryesoredjathtas
5 7,5 ZARE/DY PARA
6 30 Xhama elektrike, djathtas
6B 5 Stop dritat, rimorkio
7 10 Injektimi i karburantit
8 15 Ndriçimi i bagazhit; ndriçimi i dyerve; SID; telefoni i makinës
9 15 Sistemi audio; instrument diagnostik
10 15 Funksioni i memories, pasqyrat e dyerve; ngrohje, sedilja e pasme
11 30 Mbyllja qendrore; sedilja e pasagjerit e rregulluar elektrikisht
12 7,5 Transmision automatik
13 20 Sistemi audio, përforcuesi
14 30 Sistemi i ndezjes, motori
15 15 Sensor i oksigjenit i parangrohur (konvertuesi katalitik)
16 20 ZARA (treguesit e drejtimit)
16B
17 20 Sistemi i menaxhimit të motorit
18 7,5 Ngrohja e pasqyrës së dyerve
19 20 Pompa e karburantit
20 15 ACC; ndriçimi i brendshëm; drita e pasme e mjegullës
21 10 Sistemi audio; pasqyrë e pasme me funksion të zbehjes automatike
22 40 Tifoma e brendshme; pompë ajri (vetëm V6)
23 15 Sunroof
24 40 Xhama e pasmeinstrument
28 7,5 Airbag
29 7,5 ABS/TCS/ESP
30 7.5 Motor starter
31 7.5 Cruise control; valvula e ujit; dritat e mjegullës, përpara; sensor shiu
32 15 Sediljet e përparme me ajrim
33 7.5 Çelësi i treguesit të drejtimit
34 30 Çakësi i cigares (para/prapa)
35 15 Drita e ditës
36 30 Elektrike dritaret, majtas
37 30 Fshirëset e xhamit
38 30 Ngrohje elektrike, sediljet e përparme
39 20 Solenoidi i lehtë në shtëpi (transmision automatik); OnStar; telematika
Paneli rele

Paneli i stafetës nën panelin e instrumenteve (2004)
# Funksioni
A
B Ngrohja elektrike e sedilja e pasme
C1
C2
D
E Releja kryesore (sistemi i menaxhimit të motorit)
F Kapak mbushës i karburantit
G Pompë karburanti
H Ndërprerësi i ndezjes
I Ngrohja e pasqyrave të dritareve të pasme / dyerve
J
K Rele starter
L1 Limp-homefunksioni
L2 Bootlid

Fusha e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në hapësirën e motorit (2004)
# Ampi Funksioni
1 40 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë
2 60 ABS /TCS/ESP
3
4 7.5 Sensori i këndit të ngarkesës (makina me fenerë ksenon)
5 15 Ngrohës
6 10 A/C; sirena e alarmit të makinës
7 15 Testi i llambës
8
9 20 Ronde fenerësh
10 15 Faretë me rreze të gjata, majtas
11 15 Fare me rreze të ulët majtas
12 15 Feneri me rreze të gjatë, djathtas
13 15 Fareni me rreze të ulët, djathtas
14 30 Tifoma me radiator, shpejtësi të lartë
15 15 Dritat e mjegullës (spoiler përpara)
16 30 Fshirës, e pasme
17 15 Bori
18
Reletë:
1 Testi me llambë; drita e kokës; ndezës i rrezeve të gjata
2 Ronde i fenerëve
3 Mjegulla e përparmedritat
4 Fshirëse, e pasme (9-5 vagon)
5
6
7 Sensor shiu
8 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të ulët
9 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë
10 A /C-kompresor
11 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë, ventilator djathtas

2005

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2005)
# Amperi Funksioni
A 30 Dritat e rimorkios
B 10 Transmision automatik
C 7.5 Pasqyra elektrike me dyer; DICE: rregullimi manual i gjatësisë së rrezes
1 15 Dritat e frenave
2 15 Dritat e pasme
3 10 Dritat e parkimit dhe dritat e pasme, majtas
4 10 Dritat e parkimit dhe dritat e pasme djathtas
5 7.5 ZARE/DY PARA
6 30 Dritarë elektrike djathtas; karikimi i rimorkios
6B 7.5 Dritat e frenave, rimorkio
7 10 Injektorët e motorit
8 15 Ndriçimi i bagazhit; bllokimi i trungut; ndriçimi i dyerve, pompa e qarkullimit; asistent parkimi; SID
9 15 AudioSistemi; CD Changer
10 15 Ngrohje, sedilja e pasme; çati dielli, marrës me telekomandë
11 30 Sedilja e pasagjerit e rregulluar elektrike
12 7.5 Transmetim automatik
13 20 Sistemi audio, përforcues
14 30 Sistemi i ndezjes, motori
15 20 Karburanti pompë
16 20 DICE (treguesit e drejtimit)
16B OnStar (nëse është i pajisur)
17 20 Sistemi i menaxhimit të motorit; instrumenti kryesor; ZARE/DY PARA
18 40 Ngrohje me dyer-pasqyra; ngrohja e dritares së pasme
19 10 OnStar; Telematika (nëse është e pajisur)
20 15 ACC; ndriçimi i brendshëm; drita e pasme e mjegullës; ndezës me rreze të gjatë
21 10 Sistemi audio; pasqyrë e pasme; sensori i këndit të ngarkesës (makina me ksenon); navigacion (aksesor); Kontrolli i lundrimit
22 40 Tifoma e brendshme
23 15 Mbyllja qendrore; navigacion (aksesor); kujtesa e pasqyrës së derës
24
25 30 Sedilja e shoferit e rregullueshme elektrike
26 7,5 Kujtesa e sediljes së shoferit; pasqyron kujtesën; çati dielli; asistent parkimi; Rripi i sigurimitkujtesë
27 10 Sistemi i menaxhimit të motorit; SID; instrumenti kryesor
28 7,5 Airbag
29 7,5 ABS/ESP
30 7.5 Motor starter
31 7.5 Cruise control; valvula e ujit; dritat e mjegullës, përpara; sensor shiu
32 15 Sediljet e përparme me ajrim
33 7.5 Çelësi i treguesit të drejtimit
34 30 Prizë 12 volt (çakmak) para/prapa
35 15 Drita e ditës
36 30 Xhama elektrike, majtas
37 30 Fshirëse xhami
38 30 Ngrohje elektrike, sediljet e përparme
39 20 Solenoid i çalës; OnStar (nëse është i pajisur)
Paneli rele

Paneli i stafetës nën panelin e instrumenteve (2005)
# Funksioni
A
B Ngrohja elektrike e sediljes së pasme
C1
C2
D
E Releja kryesore (sistemi i menaxhimit të motorit)
F
G Pompë karburanti
H Ndezësi i ndezjes
I Ngrohja e pasqyrave të dritareve të pasme / dyerve
J
K Starterrele
L1 Funksioni Limp-home
L2 Trunklid

Fusha e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në hapësirën e motorit (2005)
# Amperi Funksioni
1 40 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë
2 40 ABS/ESP
3 30 ABS/ESP
4 7.5 Sensori i këndit të ngarkesës (makina me fenerë ksenon)
5 15 Ngrohës
6 10 A/C; sirena e alarmit të makinës
7 15 Testi i llambës
8
9 20 Ronde fenerësh
10 15 Faretë me rreze të gjata, majtas
11 15 Fare me rreze të ulët majtas
12 15 Feneri me rreze të gjatë, djathtas
13 15 Fareni me rreze të ulët, djathtas
14 30 Tifoma me radiator, shpejtësi të lartë
15 15 Dritat e mjegullës (spoiler përpara)
16 30 Fshirës, e pasme
17 15 Bori
18
Reletë:
1 Testi me llambë; drita e kokës; ndezës me rreze të gjatë
2 Farrondele
3 Dritat e përparme të mjegullës
4 Fshirëse, e pasme (9-5 SportWagon)
5
6
7 Sensor shiu
8 Tifoz radiatori me shpejtësi të ulët
9 Tifo radiatori, shpejtësi të lartë
10 A/C-kompresor
11 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë, ventilator djathtas
12 Borni
13 Dritat shtesë (aksesor)
14 Faretë me rreze të gjatë
15 Fare me rreze të ulët
16
17 Fshirëset e xhamit

2006, 2007, 2008 , 2009

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2006, 2007, 2008, 2009)
# Ampi Funksioni
A 30 Dritat e rimorkios<2 5>
B 10 Transmetim automatik
C 7.5 Pasqyra elektrike me dyer; DICE: rregullim manual i gjatësisë së rrezes
1 15 Dritat e frenave; Kyçja e ndërrimit të frenave të parkimit (makina me kambio automatike)
2 15 Dritat e lëvizjes mbrapa
3 10 Dritat e parkimit dhe dritat e pasme,majtas
4 10 Dritat e parkimit dhe dritat e pasme, djathtas
5 7.5 ZARE/DY PARA
6 30 Dritare elektrike djathtas; karikimi i rimorkios
6B 7.5 Dritat e frenave, rimorkio
7 10 Injektorët e motorit
8 15 Ndriçimi i bagazhit; bllokimi i trungut; ndriçimi i dyerve; asistent parkimi; SID
9 15 Sistemi audio; CD Changer
10 15 Ngrohje, sedilja e pasme ; marrës me telekomandë me çati të hënës
11 30 Sedilja e pasagjerit e rregulluar elektrike
12 7.5 Transmetim automatik
13 20 Sistemi audio, përforcues
14 30 Sistemi i ndezjes, motori
15 20 Pompa e karburantit
16 20 ZARË (treguesit e drejtimit)
16B OnStar
17 20 Sistemi i menaxhimit të motorit; instrumenti kryesor; ZARE/DY PARA
18 40 Ngrohje me dyer-pasqyra; ngrohja e dritares së pasme
19 10 OnStar ; Telematika
20 15 ACC; ndriçimi i brendshëm; drita e pasme e mjegullës; ndezës me rreze të gjatë
21 10 Sistemi audio; pasqyrë e pasme; sensori i këndit të ngarkesës; navigacion ; Kontrolli i lundrimit
22 40 Tifoz i brendshëm
23 15 Mbyllja qendrore; navigacion; memoria e pasqyrës së derës
24 20 Çelësi kryesor i dritës
25 30 Sedilja e shoferit e rregullueshme elektrikisht
26 7,5 Memoria e pasqyrave të sediljes së shoferit memoria e parkimit në çati hëne ; kujtesë për rripin e sigurimit; ACC
27 10 Sistemi i menaxhimit të motorit; SID; instrumenti kryesor
28 7,5 Airbag
29 7,5 ABS/ESP
30 7.5 Motor starter; moduli i kontrollit të transmisionit (makina me kambio automatike)
31 7.5 Cruise control ; valvula e ujit; dritat e mjegullës, përpara; sensor shiu
32
33 7,5 Çelësi i treguesit të drejtimit
34 30 Prizë 12 volt (çakmak) para/prapa
35 15 Drita e ditës
36 30 Xhama elektrike, majtas
37 30 Fshirëse xhami
38 30 Ngrohje elektrike, sediljet e përparme
39 20 Solenoidi i lehtë i shtëpisë

Paneli rele

Paneli i stafetës nën panelin e instrumenteve (2006, 2007, 2008, 2009)
# Funksioni
A
B Ngrohja elektrike e sediljes së pasme
C1
C2
D
E Releja kryesore (sistemi i menaxhimit të motorit)
F
G Pompë karburanti
H Ndezësi i ndezjes
I Ngrohja e pasqyrave të dritareve të pasme / dyerve
J
K Rele starter
L1 Limp- funksioni i shtëpisë
L2
Kutia e siguresave në hapësirën e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në hapësirën e motorit (2006, 2007, 2008, 2009) <1 9>
# Ampi Funksioni
1 40 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë
2 40 ABS/ESP
3 30 ABS/ESP
4 7.5 Sensori i këndit të ngarkesës (makina me fenerë ksenon)
5 15 Ngrohës
6 10 A/C; sirena e alarmit të makinës
7 15 Testi i llambës
8
9 20 Ronde fenerësh
10 15 Faretë me rreze të gjata, majtas
11 15 Fare me rreze të ulët majtas
12 15 Feneri me rreze të gjatë, djathtas
13 15 I ulëtngrohje
25 30 Sedilja e shoferit e rregullueshme elektrike; kapak mbushës karburanti
26 7,5 frenat ABS; ACC
27 10 Sistemi i menaxhimit të motorit
28 7,5 Airbag (SRS)
29 7,5 Transmetim automatik
30 7,5 Motor starter
31 7,5 Kontrolli i lundrimit; valvula e ujit
32 15 Sediljet e përparme me ajrim
33 7,5 Çelësi i treguesit të drejtimit
34 30 Çakësi i cigares
35 15 Drita e ditës
36 30 Xhama elektrike, majtas
37 30 Fshirëse xhami; dritat e mjegullës, para
38 30 Ngrohje elektrike, sediljet e përparme
39 20 Solenoid limp-home (transmision automatik)
52-56 Sigurat rezervë
Paneli rele

Paneli i stafetës nën panelin e instrumenteve (2000)
# Funksioni
A -
B Ngrohja elektrike e sediljes së pasme
C -
D -
E Releja kryesore (sistemi i menaxhimit të motorit)
F Kapaku i mbushësit të karburantit
G Karburantifeneri me rreze, djathtas
14 30 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë
15 15 Dritat e mjegullës (spoileri i përparmë)
16 30 Fshirës, ​​mbrapa
17 15 Bor
18
Reletë:
1 Testi me llambë; drita e kokës; ndezës i rrezeve të gjata
2 Ronde i fenerëve
3 Dritat e mjegullës së përparme
4 Fshirëse, e pasme (9-5 SportWagon)
5
6
7 Sensor shiu
8 Tifoma e radiatorit, e ulët shpejtësia
9 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë
10 Kompresor kondicioneror
11 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e lartë, ventilator djathtas
12 Bori
13 Dritat shtesë (aksesorë)
14 Fare me rreze të gjatë
15 Fareni me rreze të ulët
16
17 Fshirëset e xhamit
pompë H Ndezja e ndezjes I Ngrohja e pasqyrave të dritareve të pasme / dyerve J Dritat e kthimit mbrapa K Releja e nisjes L Funksioni Limp-home

Fusha e motorit

Caktimi i siguresave dhe rele në hapësirën e motorit (2000)
# Ampi Funksioni
1 60 ABS (siguresa Maxi)
2
3 15 Bori
4 10 Fshirëse e xhamit të pasmë (9 -5 Vagon)
5 15 Dritat e mjegullës (spoiler para)
6 30 Tifoma me radiator, shpejtësi të lartë
7 15 Fare me rreze të ulët, djathtas
8 15 Fareni me rreze të gjatë, djathtas
9 15 Fareni me rreze të ulët, majtas
10 15 Fare me rreze të gjatë, majtas
11 10 Rregullimi i gjatësisë së rrezes së fenerit (disa vetëm tregjet); rondele / fshirëset e fenerëve
12 Sportat (aksesorë)
13 15 Autokontrollimi i dritave
14 10 A/C; sirena e alarmit të makinës
15 30 Radiatorfans
16
17
18
Reletë:
1 Rondele, para/prapa
2 Faretë me rreze të ulët
3 Faretë me rreze të gjatë
4 Drita shtesë (aksesorë)
5.1 Bor
5.2 - —
6 Fshirës, ​​e pasme (9-5 vagon)
7 Tifoma e radiatorit, me shpejtësi të ulët
8 Tifoma e radiatorit, me shpejtësi të lartë, ventilator i majtë
9 A/C-com presor
10.1 Dritat e përparme të mjegullës
10.2 Fshirëset e fenerëve
11 Fshirëset e xhamit
12 Tifoma e radiatorit, shpejtësia e lartë, ventilatori djathtas
13 Kontroll automatik i fenerëve

2001

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2001)
# Amperi Funksioni
A 30 Dritat e rimorkios
B 10 Transmision automatik
C 7,5 Pasqyra elektrike me dyer; DICE
1 15 Dritat e frenave; ndërrim-kyçkapërcim
2 15 Dritat e pasme
3 10 Dritat e parkimit, majtas
4 10 Dritat e parkimit djathtas
5 7,5 DICE/DY ICE
6 30 Dritare elektrike djathtas
6B 5 Stop dritat, rimorkio
7 10 Injektimi i karburantit
8 15 Ndriçimi i bagazhit; bllokimi i trungut; ndriçimi i dyerve; SID; telefoni i makinës
9 15 Sistemi audio; instrument diagnostikues; CD Changer
10 15 Funksioni i memories, pasqyrat e dyerve; ngrohje, sedilja e pasme
11 30 Mbyllja qendrore; sedilja e pasagjerit e rregulluar elektrikisht
12 7,5 Transmision automatik
13 20 Sistemi audio, përforcuesi
14 30 Sistemi i ndezjes, motori
15 15 Sensor i oksigjenit i parangrohur (konvertuesi katalitik)
16 20 ZARA (treguesit e drejtimit)
16B
17 20 Sistemi i menaxhimit të motorit
18 7,5 Ngrohja e pasqyrës së dyerve
19 20 Pompa e karburantit
20 15 ACC; ndriçimi i brendshëm; drita e pasme e mjegullës
21 10 Sistemi audio; pasqyrë e pasme me autofunksioni i zbehjes; telematike
22 40 Tifoz i brendshëm; pompë ajri (vetëm 3.0t V6)
23 15 Sunroof
24 40 Ngrohje e dritares së pasme
25 30 Sedilja e shoferit e rregullueshme elektrike; kapak mbushës karburanti
26 7,5 frenat ABS; ACC
27 10 Sistemi i menaxhimit të motorit
28 7,5 Airbag (SRS)
29 7,5 Transmetim automatik
30 7,5 Motor starter
31 7,5 Kontrolli i lundrimit; valvula e ujit; dritat e mjegullës, përpara
32 15 Sediljet e përparme me ajrim
33 7,5 Çelësi i treguesit të drejtimit
34 30 Çakësi i cigares
35 15 Drita e ditës
36 30 Dritare elektrike , majtas
37 30 Fshirëse xhami; sensor shiu
38 30 Ngrohje elektrike, sediljet e përparme
39 20 Solenoid i limp-home (transmision automatik)
52-56 Sigurat rezervë
Paneli rele

Paneli i stafetës nën panelin e instrumenteve (2001)
# Funksioni
A -
B Ngrohja elektrike e pasmesedilja
C -
D -
E Releja kryesore (sistemi i menaxhimit të motorit)
F Kapaku i mbushësit të karburantit
G Pompa e karburantit
H Çelësi i ndezjes
I Ngrohja e pasqyrave të dritareve të pasme / dyerve
J Dritat e pasme
K Releja e nisjes
L Funksioni Limp-home

Fusha e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në hapësirën e motorit (2001)
# Ampi Funksioni
1 60 ABS (siguresë Maxi)
2
3 15 Bor
4 10 Fshirësja e xhamit të pasmë (9-5 Vagon)
5 15 Dritat e mjegullës (spoileri i përparmë)
6 30 Tifoma me radiator me shpejtësi të lartë
7 15 Faretë me rreze të ulët, djathtas
8 15 Fare me rreze të gjatë, djathtas
9 15 Fareni me rreze të ulët, majtas
10 15 Feneri i dritave të gjata, majtas
11 10 Rregullimi i gjatësisë së rrezes së fenerit (vetëm tregje të caktuara); rondele / fshirëse të fenerëve
12 Frektorë (aksesorë)
13 15 Blici me rreze të gjatë
14 10 A/C; alarmi i makinëssirenë
15 30 Tifoma e radiatorit
16
17
18
Reletë:
1 Rondele para/prapa
2 Fare me rreze të ulët
3 Fare me rreze të gjatë
4 Drita shtesë (aksesorë)
5.1 Bori
5.2 Sensor shiu
6 Fshirës, ​​mbrapa (9-5 Vagon)
7 Tifoma e radiatorit, shpejtësi e ulët
8 Tifoma me radiator, shpejtësi e lartë, ventilator i majtë
9 Pressori i ajrit të kondicionuar
10.1 Dritat e përparme të mjegullës
10.2 Fshirëset e fenerëve
11 Fshirëset e xhamit
12 Tifoma me radiator, me shpejtësi të lartë, ventilator djathtas
13 Autokontrollimi i fenerëve

2002

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2002)
# Ampi Funksioni
A 30 Dritat e rimorkios
B 10 Transmetim automatik
C 7,5 Pasqyra elektrike me dyer;

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.