Siguresat dhe reletë Pontiac G3 (2009-2010).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Makina nënkompakt Pontiac G3 është prodhuar nga viti 2009 deri në vitin 2010. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Pontiac G3 2009 dhe 2010 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Pontiac G3 2009-2010

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Pontiac G3 ndodhen në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve (shih siguresat "CIGAR" dhe "SOKET").

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në skajin e majtë të panelit të instrumenteve, prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Emri Përshkrimi
AUDIO Audio, Ora, Immobilizer
AUDIO/RKE Çelësi i kondicionerit, ora, njësia e pasqyrës elektrike, audio, kundër vjedhjes Moduli, TPMS
B/UP LAMP Çelësi PNP, Ndërprerës i llambës së kundërt<2 2>
BLANK I papërdorur
Puro Çakmak
CLUSTER Ndërprerës frenimi, TPMS, modul kundër vjedhjes
PASQYRË E DEFOGIMIT Njësia e pasqyrës elektrike, ndërprerësi i kondicionerit
RR DEFOG Shkarkim i pasmë
BYÇJA E DERËS Bllokimi i derës
NA DRL Qarku NA DRL
PASQYRË/SUNROOF Çelësi i kontrollit të pasqyrës,Llamba e dhomës, çelësi i kondicionerit
EMS 1 Blloku i siguresave të dhomës së motorit, TCM, VSS, pompa e karburantit
EMS 2 Ndërprerës i llambës
HORN Bor
OBD DLC , Immobilizer
LAMPË TË DHOMËS GRUPET/DHOMA Llampa e dhomës së bagazhit, Çelësi i hapjes së bagazhit, IPC, llamba e dhomës
SDM Moduli i sensorit dhe diagnostikimit
SOKET Power Jack
STOP LAMP Ndërprerësi i frenave
SUNROOF Moduli i çatisë së diellit (opsioni)
T/SIG Ndërprerësi i rrezikut
WIPER Fshirësi i fshirësit, motori i fshirësit

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit <1 9>
Emri Përshkrimi
FAN HI Fanti ftohës HI Rele
ABS-1 EBCM
ABS-2 EBCM
SJB BATT Sigura e panelit të instrumenteve Blloku
ACC/IG1 Releja IGN1
IG2/ST Releja IGN2, Releja e nisjes
ACC/RAP Blloku i siguresave të panelit të instrumentit
P/WINDOW-2 Dritarja e energjisë Ndërprerës
P/W WINDOW-1 Ndërprerës i dritares elektrik
FAN I ULËT Tifoz ftohës Rele i ulët
A/CON Rele i kompresorit A/C
PKLPLH Llamba e pasme (LH), Shenja anësore (LH), Sinjali i kthesës & amp; Llamba parkimi (LH), Llamba e licencës
PKLP RH Llamba e pasme (RH), Shënuesi anësor (RH), sinjali i kthesës & amp; Llamba parkimi (RH), llamba e lejes, blloku i siguresave I/P
ECU ECM, TCM
FRT FOG Releja e llambës së përparme të mjegullës
F/PUMP Releja e pompës së karburantit
RREZIK Ndërprerësi i rrezikut, çelësi i kontaktit të kapuçit
HDLP HI LH Llamba e kokës (LH), IPC
HDLP HI RH Llamba koke (RH)
IPC IPC
HDLP LO LH Llamba e kokës (LH), Blloku i siguresave I/P
HDLP LO RH Llamba e kokës (RH)
EMS-1 ECM, injektor
DLIS Çelësi i ndezjes
EMS- 2 Solenoidi i pastrimit të kutisë EVAP, ngrohësi i termostatit, HO2S, sensori MAF
KËMBIMI Sigurat rezervë
TËRHEQËS I siguresave Tërheqësi i siguresave
Reletë
RELEE F/POMPË Pompa e karburantit
RELEI I STARTERIT Starter
RELE LAMP PARKIMI Llambë parku
RELE ME MJEGULLI PARA Llambë mjegull
HDLP HIGH RELAY Llamba koke e lartë
HDLP LOW RELAY Llamba e ulët e ulët
RELEE E LARTË FANOR Tifoz ftohës i lartë
RELEE TË ULËT FANOR Tifoz ftohësI ulët
A/CON RELAY Klima
RELEE KRYESORE E MOTORIT Fuqia kryesore
RELEY ACC/RAP Blloku i siguresave I/P
RELEY IGN-2 Ndezja

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.