Siguresat dhe reletë Nissan Quest (V42; 2004-2009)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e tretë Nissan Quest (V42), prodhuar nga 2004 deri në 2009. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Nissan Quest 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 dhe 2009 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Nissan Quest 2004-2009

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Nissan Quest janë siguresat #5 (Priza e përparme e energjisë 2, priza e pasme e energjisë - Rreshti i dytë) dhe #21 (Priza e përparme e energjisë 1, priza e pasme e rrymës – ngarkesa) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave të panelit të instrumentit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet prapa ndarjes së ruajtjes në të majtë të timonit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në panelin e instrumenteve
Amp Përshkrimi
1 10 Njësia e kontrollit të rregullimit të pedalit, ndalo Ndërprerësi i llambës
2 10 Releja e motorit të ventilatorit të përparmë, kontrolli i ajrit të përparmë
3 15 Moduli i kontrollit të trupit (BCM), Pasqyra e brendshme automatike kundër verbimit
4 10 Audio, ndërprerësi AV, Njësia e ekranit, Njësia e Kontrollit të Ekranit, Njësia e Kontrollit Navi, Luajtësi DVD, Sintonizuesi i radios satelitore, moduli i kontrollit të trupit (BCM)
5 15 Fuqia e përparmePriza 2, priza e pasme e energjisë (rreshti i dytë)
6 10 Çelësi i telekomandës së pasqyrës së dyerve
7 - I pa perdorur
8 10 Pasqyra me dyer
9 10 Njësia e kontrollit të sediljes së shoferit, dioda 1
10 15 Motori i ventilatorit të pasmë
11 15 Motori i ventilatorit të pasmë
12 10 Pajisja automatike e kontrollit të shpejtësisë (ASCD) e frenave, lidhësi i lidhjes së të dhënave, matësi i kombinuar, stafetë sediljeje me ngrohje, çelësi i pozicionit neutral në park, Njësia e ekranit, Sensori i këndit të drejtimit, Njësia e kontrollit të ekranit , Njësia e kontrollit Navi, Njësia e kontrollit të dyerve të pasme, Njësia e kontrollit të dyerve rrëshqitëse RH/LH, Njësia e kontrollit të hidrolokatorit, Dritat e ditës, Telefoni pa duar
13 10 Njësia e sensorit të diagnostikimit të qeseve të ajrit, Njësia e kontrollit të sistemit të klasifikimit të pasagjerëve
14 10 Matësi i kombinuar, ndërprerësi i pozicionit neutral në park, Zbehja automatike e pasqyrës së brendshme
15 - N ot i përdorur
16 10 Injektorë, moduli i kontrollit të trupit (BCM), moduli i kontrollit të motorit (ECM)
17 10 Njësia e kontrollit Navi, Njësia e kontrollit të derës së pasme, Njësia e kontrollit të dyerve me rrëshqitje RH/LH, Njësia e kontrollit të sediljes së shoferit, Ndërprerësi i kujtesës së sediljes, Njësia e kontrollit të pozicionuesit automatik të drejtimit
18 15 Subwoofer
19 15 TransmetimModuli i kontrollit (TCM), çelësi A/V, Njësia e ekranit, Sensori i këndit të drejtimit, Matësi i kombinuar, Montimi i motorit me kontroll elektronik të përparmë, Njësia e kontrollit të ekranit, çelësi i çelësit, Kontrolli i ajrit të përparmë
20 10 Ndërprerësi i llambës së ndalimit
21 15 Priza e përparme e energjisë 1, priza e pasme e energjisë (Ngarkesa)
22 15 Rele hapëse e kapakut të karburantit, luajtës DVD
Rele
R1 Fryrësi
R2 Accessor

Kutitë e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave nr. 1

Caktimi i siguresave dhe releve në Kutinë e siguresave të ndarjes së motorit #1
Amp Përshkrimi
32 20 Rele e shkumëzimit të dritares së pasme
33 10 Rele kondicioneri
34 15 IPDM E/R CPU
35 15 Moduli i kontrollit të motorit (ECM), stafeta ECM, amplifikuesi i antenës NATS
36 15 Flamba e ulët ( djathtas), Dioda 3
37 20 Rele defogger dritaren e pasme
38 10 Farni i lartë (majtas), Njësia e kontrollit të dritave të ditës
39 30 Fshirëse e përparme Stafetë
40 10 Farni i lartë(djathtas), Rele i dritave të ditës, diodë 3
41 15 Rele llambash të pasme, stafetë llamba në qoshe, procesor IPDM E/R
42 10 Releja e pompës së ngrohësit
43 15 Releja e llambës së përparme të mjegullës
44 15 Releja e motorit të kontrollit të mbytjes
45 15 Farni i ulët (majtas), dritat e ditës
46 15 Sensori i rrjedhës së ajrit, sensori i oksigjenit të ngrohësit
47 10 Çelësi i kombinuar (Fshirës dhe rondele e përparme, Fshirës dhe rondele e pasme)
48 10 Moduli i kontrollit të transmisionit (TCM), sensori i rrotullimit, sensori i rrotullimit të turbinës, releja A/T PV IGN
49 10 ABS
50 15 Releja e pompës së karburantit
Rele
R1 Moduli i kontrollit të motorit
R2 Fapeli i larte
R3 Kaka amp i ulët
R4 Starter
R5 Ndezja
R6 Tifoz ftohës (nr.1)
R7 Tifoz ftohës (nr.3)
R8 Tifoz ftohës (nr.2)
R9 Motori i kontrollit të mbytjes
R10 Pompa e karburantit
R11 Mjegulla e përparmeLlamba

Diagrami #2 i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në Kutinë e siguresave të ndarjes së motorit #2
Amp Përshkrim
24 20 Furnizimi me energji për tërheqjen e rimorkios
25 15 Releja e bririt
26 10 Generator
27 15 Rele sediljeje me ngrohje
28 20 Rele motori me ventilator të përparmë
29 15 Dritat e ditës
30 20 Rele motori me ventilator të përparmë
31 20 Audio, përforcues BOSE, sintonizues i radios satelitore
F 40 ABS
G 40 Releja e ventilatorit ftohës 2
H 40 Releja e ventilatorit ftohës 1, ftohja Releja e ventilatorit 3
I 40 Ndërprerësi 1 (Sistemi i mbylljes automatike të dyerve me rrëshqitje, sedilja elektrike)
J 50 Moduli i kontrollit të trupit (BCM)
K 40 Çelësi i ndezjes
L 40 ABS
M 40 Ndërprerësi 2 (Sistemi i rregullueshëm i pedalit, pozicionuesi automatik i drejtimit, sistemi i mbylljes automatike të dyerve me rrëshqitje, sedilja elektrike)
Reletë
R1 Bori
R2 Motori me ventilator të përparmë

E shkrirëBlloku i lidhjes (siguresat kryesore)

Ndodhet në terminalin pozitiv të baterisë

Blloku i lidhjes së shkrirë
Amp Përshkrimi
A 140 Generator, Siguresat D, E
B 80 Rele aksesor (siguresat 4, 5, 6), stafetë e motorit të ventilatorit të pasmë (siguresat 10, 11), siguresat 3, 17, 18 , 19, 20, 21, 22
C 60 Rele i ndezjes (Sigurat 42, 46, 47, 48, 49, 50) , Siguresat 33, 34, 35, 37
D 80 Rele i lartë i fenerëve (siguresat 38, 40), Rele i ulët i fenerëve (siguresat 36, 45), Siguresat 32, 39, 41, 43, 44
E 100 Sigurat F, G, H, J, 24, 25, 26, 27

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.