Siguresat dhe reletë Lincoln MKX (2011-2015).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Lincoln MKX të gjeneratës së parë pas një ndërrimi të fytyrës, prodhuar nga 2011 deri në 2015. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Lincoln MKX 2011, 2012, 2013, 2014 dhe 2015 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Lincoln MKX 2011-2015

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Lincoln MKX janë siguresat #9 (Power point #2 – konsola e pasme), #20 (Power point #1 – koshi i konsolës), #21 (Pika e fuqisë së zonës së ngarkesës) dhe #27 (Pika e përparme/çakmaku) në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Paneli i siguresave ndodhet prapa një paneli zbukurues në anën e majtë të hapësirës së këmbës së shoferit pranë frenave të parkimit.

Për të hequr panelin e zbukurimit, rrëshqitni lëshojeni levën në të djathtë dhe më pas tërhiqeni panelin e zbukurimit.

Për të hequr kapakun e panelit të siguresave, shtypni skedat në të dy anët e kapakun, më pas hiqeni kapakun.

Për të riinstaluar kapakun e panelit të siguresave, vendosni pjesën e sipërme të kapakut në panelin e siguresave dhe më pas shtyjeni pjesën e poshtme të kapakut derisa të klikojë në vend. Tërhiqeni butësisht kapakun për t'u siguruar që është i sigurt.

Për të riinstaluar panelin e zbukurimit, rreshtoni skedat në fund të panelit me brazda, shtyni panelin të mbyllet dhe rrëshqisni levën e lirimit majtaspër të siguruar panelin.

Ndarja e motorit

Kutia e shpërndarjes së energjisë ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë).

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
# Vlerësimi i amplifikatorëve Përbërësit e mbrojtur
1 30A Xhama inteligjente e përparme e shoferit
2 15A I pa përdorur (këmbë)
3 30A Dritarja inteligjente e përparme e pasagjerit
4 10A Releja e llambave të kërkesës
5 20A Subwoofer
6 5A Moduli i radiofrekuencës
7 7.5A Çelësi i pasqyrës elektrike, Çelësi i sediljes me memorie, Moduli i sediljes së shoferit
8 10A I pa përdorur (rezervë)
9 10A Power ashensor
10 10A Rrele/rele ndihmëse
11 10A Grupi i panelit të instrumenteve, Ekrani kryesor
12 15A Ndriçimi i brendshëm, Llambat e pellgut, ndriçimi i pasëm
13 15A Llambat e kthesës/ndalimit djathtas dhe sinjalizuesit e kthesës
14 15A Llambat e kthesës/ndalimit majtas dhe sinjalizimet e kthesës
15 15A Llambat e pasme, Llambat ndaluese me montim të lartë
16 10A Farrat me rreze të ulët(djathtas)
17 10A Fenerët me rreze të ulët (majtas)
18 10A Ndriçimi i tastierës, Bllokimi i ndërrimit të frenave, LED i butonit të fillimit, Sistemi pasiv kundër vjedhjes, Zgjimi i modulit të kontrollit të motorit, aktivizimi i rreshtit të dytë
19 20A Përforcues audio
20 20A Reletë kyçëse/zhbllokuese - automjete pa akses inteligjent
21 10A Nuk përdoret (këmbim)
22 20A Releja e borisë
23 15A Kontrolli i timonit, Qasja inteligjente, Ndërprerësi i fenerëve 20>
24 15A Pjerrësia e energjisë/kolona e drejtimit të teleskopit, Diagnostifikimi në bord
25 15A Lëshimi i Liftgate
26 5A Moduli i sistemit të pozicionimit global
27 20A Qasje inteligjente
28 15A Çelësi i ndezjes (pa inteligjente aksesi), solenoidi i frenimit të tastit, fillimi i butonit të shtypur (me intell aksesi igent)
29 20A Radio, paneli i përfundimit elektronik, moduli SYNC
30 15A Llambat e parkut të përparmë
31 5A Jo i përdorur (këmbë)
32 15A Çatia e hënës, xhamat me energji elektrike (para), busull/pasqyrë e pasme me zbehje automatike
33 10A Nuk përdoret(rezervë)
34 10A Sistemi i sensorit të kundërt, Kamera e pasme, Monitor i pikave të verbër, Moduli i sediljes me ngrohje të pasme
35 5A Afishimi i vëmendjes
36 10A Timoni me ngrohje
37 10A Kontrolli i klimës
38 10A I pa përdorur (rezervë)
39 15A Farrat me rreze të gjata
40 10A Llambat e pasme parku, llambat e targave
41 7.5A Sensori i klasifikimit të pasagjerëve, moduli i kontrollit të kufizimeve
42 5A Nuk përdoret (këmbë)
43 10A I pa përdorur (këmbë)
44 10A I pa përdorur (këmbë )
45 5A Jo i përdorur (këmbyes)
46 10A Kontrolli i klimës
47 15A Rele i llambave të mjegullës, pasqyra e sinjalit LED
48 30A Ndërprerës qarku Xhamat e pasëm elektrik
49 Rele shtesë e vonuar

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit <2 2>—
# Vlerësimi i amplifikatorit Përbërësit e mbrojtur
1 I pa perdorur
2 I pa perdorur
3 Jotë përdorura
4 30A** Fshirëse
5 40A ** Pompë e sistemit kundër bllokimit të frenave
6 Nuk përdoret
7 30A** Porta ngritëse
8 20A** Moonroof
9 20A** Power point #2 (konsola e pasme)
10 Nuk përdoret
11 Shkrirësi i xhamit të pasmë dhe stafeta e pasqyrës me ngrohje
12 Nuk është përdorur
13 Rele starter
14 Nuk përdoret
15 Releja e pompës së karburantit
16 Nuk përdoret
17 I papërdorur
18 40A** Motor ventilator
19 30A** Motori fillestar
20 20A** Power point #1 (koshi i konsolës)
21 20A** Pika e fuqisë së zonës së ngarkesës
22 - Nuk është përdorur
23 30A** Moduli i sediljes së shoferit
24 I pa përdorur
25 Nuk përdoret
26 40A ** Shkrirësi i xhamit të pasmë
27 20A** Pika e përparme ose çakmaku
28 30A** Sedilje të kontrolluara nga klima
29 Jote perdorura
30 30A** Sedilje me ngrohje te pasme
31 I pa perdorur
32 I pa perdorur
33 I pa përdorur
34 Rele motori ventilator
35 - Jo i perdorur
36 Prapa stafetë e sediljes
37 Stafetë e llambave të ndalimit/kthesës së rimorkios djathtas
38 Jo i përdorur
39 40A** Tifoz ftohës (mjete me tërheqje rimorkio)
39 60A** Tifoz ftohës (mjete pa tërheqje rimorkio)
40 40A** Tifoma ftohëse (vetëm tërheqja e rimorkios)
41 I pa përdorur
42 30A** Sedilja e pasagjerit
43 25A* * Valvulat e sistemit kundër bllokimit të frenave
44 Rele e pasme rondele
45 5A* Sensor shiu
46 I pa përdorur
47 Jo përdorur
48 Nuk përdoret
49 Nuk është përdorur
50 15A* Pasqyra me ngrohje
51 Nuk përdoret
52 I pa përdorur
53 Releja e ndalimit/kthesës së llambave të tërheqjes së rimorkios në të majtë
54 Joe përdorur
55 Rele fshirëse
56 Jo i përdorur
57 20 A* Fenerët e majtë të shkarkimit me intensitet të lartë
58 10 A* Sensori i alternatorit
59 10 A* Frena çelësi i ndezjes/fikjes
60 I pa përdorur
61 10 A* Lëshimi i sediljes së pasme
62 10 A* Tufë e kondicionerit
63 15 A* Releja e llambave të ndalimit/kthesës së tërheqjes së rimorkios
64 20A* Motori i fshirësit të pasmë
65 15 A* Pompa e karburantit
66 Releja e modulit të kontrollit të rrymës
67 20A* Fuqia e automjetit #2
68 15 A* Fuqia e automjetit #4
69 15 A* Fuqia e automjetit #1
70 10 A* Rele kondicioneri, me te gjitha rrotat moduli
71 Nuk përdoret
72 Nuk përdoret
73 Nuk përdoret
74 I pa përdorur
75 Dioda e tufës së kondicionerit
76 Nuk përdoret
77 Stafetë e llambave të parkimit të tërheqjes së rimorkios
78 20A* Fambat e shkarkimit me intensitet të lartë djathtas
79 5A* Përshtatëskontrolli i lundrimit
80 I pa përdorur
81 I pa përdorur
82 15 A* Ronde e pasme
83 Jo përdorur
84 20A* Llambat e parkut të tërheqjes së rimorkios
85 - Nuk përdoret
86 7.5 A* Moduli i kontrollit të motorit elektrik mbajeni në jetë, stafetë e modulit të kontrollit të sistemit të fuqisë
87 5A* Releja e funksionimit/nisjes
88 Rel/start rele
89 5A* Ndriçim përshtatës
90 10 A* Moduli i kontrollit të rrymës
91 10 A* Kontrolli i lundrimit adaptiv
92 10 A* Moduli i sistemit kundër frenave
93 5A* Motori ventilator/rele i pasmë shkrirës
94 30A** Plani i siguresave të ndarjes së pasagjerëve funksionon/nisja
95 Nuk përdoret
96 Nuk është përdorur
97 I pa përdorur
98 Klima stafetë tufë
* Mini siguresat

** Siguresat e fishekëve

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.