Siguresat dhe reletë KIA Soul (PS; 2014-2019).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë KIA Soul (PS), prodhuar nga 2014 deri në 2019. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të KIA Soul 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 dhe 2019 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave KIA Soul 2014-2019

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) janë siguresat "POWER OUTLET 1" dhe "POWER OUTLET 2" (ose "POWER OUTLET" dhe " LAMP KOKË") në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve dhe "POWER OUTLET 3", "POWER OUTLET 4" në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit (nëse është e pajisur).

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Instrumenti paneli

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në anën e shoferit të panelit të instrumenteve.

Ndarja e motorit

Brenda kapakut të panelit të siguresave/rele, mund të gjeni etiketën që përshkruan emrin dhe kapacitetin e siguresës/relesë. Jo të gjitha përshkrimet e panelit të siguresave në këtë manual mund të jenë të zbatueshme për automjetin tuaj.

Diagramet e kutisë së siguresave

2014, 2015

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2014, 2015 ) <24_>CMP_CORL5, COLOL>
Përshkrim Vlerësimi i amplifikatorit Përbërësi i mbrojtur
PRIZA 2 20A P_OUTLET
ACC 10A O_S_MIRR_SW, AMR AUDIO/UVO/AVN 4.0 JHEAD UNIT, BCM, TMU , MOOD_LAMP_UNIT,komponent
IG1 40A IGN_SW(B1), BUTTON_START_RLY(IG1), BUTTON START RLY(ACC)
FLOWER 40A BLOWER RLY, BLOWER_MOTOR
ME NXEHJE TË PASME 40A ME PARAQYME ME PARAQYME,
ECU 2 30A MAIN_RLY, MBAJTJA KRYESORE
ECU 3 15A ECU(RELETA E PASTËR)
SPIRALJA NDËZHËSE 20A BODILA E NDEZËSISË(FUQIA)
ECU 1 20A ECU(AFTER_MAIN_RELEY)
SENSOR 1 10A STOP_LAMP_SW(NORMAL_CLOSE), 02_SNSR, PURGE_CONTROL_SOLENOID_VALVE, OCV,
SENSOR 2 10A
INJEKTOR 10A -
LAMP B/UP 10A RR_COMBI_LAMP(BACK_UP_LAMP)
WIPER 10A ECU(WIPER_LAMP)
POMPË E KARBURANTIT 15A MOTORI_PUMP_KARBURANT
BORË 15A BORË RLY, BORI RLY, BORË
ROLES H/LAMP 20A HEAD_LAMP_WASHER_RLY, LAMP KOKE RLY RLY, LAMP KOKE LARE_MOTOR
B+ 1 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(BBLOCK +1)
B+2 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B+2)
B +3 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B+3)
IG2 40A IGN_SW(IG2 ), BUTTON_START_RLY(IG2), STARTRLY
MDPS 80A MDPS_UNIT
ALT (GAMMA) 125A ALTERNATOR
ALT (NU) 180A ALTERNATOR
TCU 20A KONTROLLI I TRANSMISIONIT
DEICER 20A DEICER
ECU 4 15A ECU(BATTDIRECT)
ECU 5 15A ECU(BATTDIRECT)
A/CON 10A A/CONRLY
TILAMOS FTOHJE 40A FTOHJE_FAN_MOTORI, SUB_FUEL_PUMP, SUB_FUEL_VALVE
INVERTER 50A OIL_PUMP_INVERTER
ABS 1 40A ABS/ESP_UNIT(MOTORI)
ABS 2 30A ABS/ESP_UNIT(SOLENOID)

2016 RHD (MB)

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2016 RHD)

Ndarja e motorit

Përcaktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2016 RHD)

Paneli i siguresave të ndarjes së motorit (vetëm motori me naftë) (2016 RHD)

2018, 2019

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2018, 2019) <19 AIR BAG
Përshkrimi Vlerësimi i amplifikatorit Komponent i mbrojtur
PYZËN E PRIZAVE 20A P_OUTLET
ACC 10A O_S_MIRR_SW, AMRNJËSIA AUDIO/UVO/AVN 4.0 JHEAD, BCM, MOOD_LAMP_UNIT, SMKJJNIT, LDC AMP(400W), LDC AMP(200W), ISG, NGARCHER USB, ICM BOX(PYZË E PREQISË RLY222 SPIRALJA <2)> LLAMA KOKE 25A C/DRITA, PRIZA E PASME
DRL 10A BCM(DITA_RUNNIG_FUQIA E LAMBËS SË LETËS)
MODULI 6 7.5A MOTORI DIELLI, LAMPË PORTABLE TË BALIZAVE (FUQIA E KARKIMIT), SHKRIMI I sediljes (Nxehtësia-ED), sedilja_Prapa (IGN2)
FSHIRËS FRT 2 25A FRONT_FSHIRËS_MOTORI (FUQIA), FSHIRËS PARA RLY(I ulët)
FLESHERË RR 15A MOTORI I FSHIRËS SË PASME, SW SHUMË FUNKSIONI (Fshirës), Fshirësi i pasëm RLY, FSHIRËSJA E PAPAME,
AMP 30A AMP, LDC_AMP(400W)
MODULI 5 7.5A BCM, SMKJJNIT
WIPER FRT 1 10A MULTI_FUNCTION_SW(WIPER), BCM(WASHER_MOTOR_POWER),
TIMON ME NGROHJE 15A TIMON ME NGROHJE
A/CON 1 7,5A AIR_CONTROL_UNIT(MANUAL, AUTO), IONIZER, PTC_RLY_CO IL, PASQYRË TË JASHTËM (ME NXEHJE), ECU (ELEC.) NGARKONI SHKRIJTIN), AIR_CONTROL_UNIT_MANUAL/AUTO(HEATED_SIGNAL)
LIFTGATE HAPUR 15A T/GATE_OPEN_RLY(T/GATE_LATCHG_MOTORLY) 25>
Ngrohës/Ngrohës FRT 20A FRONT_SEAT_EXTN(FUQIA_NXHETARE)
BYÇJA DR 20A DYRA E DERËS,DOOR_LOCK_RLY_COIL, DOOR_UNLOCK_RLY_COIL, DEADLOCKRLY, DEAD_LOCK_RLY_COIL
A/BAG IND 7.5A CLUSTER
15A ACU, WCS ECU
MODULI 4 10A PRIZË EXTN, HLLD SW, AUDIO/UVO/AVN4.0 NJËSIA KOKË, NJËSIA E Thirrjeve, I S MIRR ECM, LDC AMP(200W), LDC AMP(200W), DIAGNOZA, AUTO HLLD ECU, NJËSIA E KONTROLLIT AJRI (MANUALAT, AUTORI), DRV, Ngrohja e sediljeve të pasme SW, VESHET R E AT_H E AT E R_U NIT
STOP LAMP 15A HAZARD_SW(ESS_INDICATOR_POWER), STOP SIGNAL MODULI ELEKTRONIK
MODULI 7 10A SOLENOID LOCK CEL, OBDJI(POWER)
S /HEATER RR 20A SEAT_PRAME(HEATED_POWER)
P/WDW RH 25A FRONT_P /WINDOW_SW(POWER), P/WINDOW_SAFETY_ECU(POWER)
P/WDW LH 25A FRONT_P/WINDOW_SW(POWER), P/ WINDOW_SAFETY_ECU(POWER)
MODULI 1 10A BCM, SPORTS_MODE_SW(ATM_SHIFT_LOCK_SOLENOID)
AB S 10A NJËSIA ABS/ESP
MODULI 2 10A LOWER_SW, CENTER SW, STOP_LP_SW, UJI KARBURANT SNSR
MODULI 3 10A HLLD ACTR, NJËSIA TPMS, DETEKTOR I PIKËS SË BLIND, SISTEMI ASSIST PËR PARKIM PAPA, SMART_PARKING_ASSIST_SYSTEM_UNIT, LANE_DEPARTURE_WARNING_SYSTEM_UNIT, OIL_LEVEL_SNSR_EXTN
POMPA VAKUUM2 15A VAKUUMPOMPPA
ECU 7.5A KONTROLLIN E MOTORRITIT, AIR_FLOW_SNSR, SPIRALET START RLY, SMK_UNIT, SMATRAJMMOBI-LIZATION, GLOW UNIT
IOD 2 15A LDC_AMP(200W), AUDIO/UVO/AVN4.0_HEAD_UNIT
IOD 3 7.5A E_CALL_UNIT
AEB 15A NJËSIA AUTONOME E FRENIMIT TË URGJENCËS
KLUSTER 10A KLUSTER
TCU 15A SHPEJTËSIA SNSR (MT), LAMP REZERVUESE SW, INVERTER I POMPËS SË VAJIT, INHIBITOR, KONTROLLIN E TRANSMISIONIT
IOD 4 7.5A NJËSIA TPMS (POWER), GRUP, NJËSIA E KONTROLLIT TË AJRIT (MANUAL, AUTO), BCM, SISTEMIT TË NDIHMËS SË PARARKIMIT, RLY ME PASQYRË TË JASHTËM, RLY PASUES TË PASQYRAVE TË JASHTËM, RLY BODILA E PALUESHME TË JASHTËM RLYRROUNYRLYNFROUNSILD, OUTSIDE_REFOLIDING_5, OUTSIDE,>
KEMBIMI 10A -
DIELLI 2 20A MOTORI SUNROOF (POWER)
P/SEAT DRV 30A SEAT_EXTN_DRV(POWER)
SU NROOF 1 20A MOTORI SUNROOF (POWER)
MDPS 7.5A MDPS_UNIT
A/CON 2 7.5A AIR_CONTROL_UNIT_MANUAL(MAX_BLOWER), AIR_CONTROL_UNIT_AUTO(BLOWER_MOTOR)
START 7.5A E/R FUSES & RELAY_BOX (RELAY - FILLIMI / SUB START), PDM
IOD 1 7.5A GLOVE_BOX_LAMP, DOOR_WARNING_SW,LAMP MBI KOKË_KONSOLË, PERSONAL_LAMP, LAMP SUNVISOR, LAMP BAGOGAGE, PORTABLE_LAMP(DERA)
PDM 2 7.5A SMK_UNIT(MATTTRAJBAMMIL), )
P/SEAT PASS 30A SEAT_EXTN_PASS(POWER)
PDM 1 20A SMKUNIT(POWER)
ÇELËS frenat 10A STOP_LAMP_SW(NORMAL_OPEN), SMK_UNIT
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2018, 2019) <192> SENSOR 2
Përshkrimi Vlerësimi i amplifikatorit Përbërësi i mbrojtur
IG1 40A IGN_SW(B1), BUTTON_START_RLY(IG1), BUTTON START RLY(ACC)
BLOWER 40A BLOWER RLY, BLOWER_MOTOR
ME NXEHJE TË PASME 40A PASAM ME NXEHJE ME PARAQIM, PARA_GLASS_HEATED_RLY_BODILA
ECU 2 30A MAIN_RLY, BODILA KRYESORE
ECU 3 15A ECU(RELETA E PASAJ)
BIBLIOTEKA E GJITHSHME 20A BODINA NDEZËSUESE(FUQIA)
ECU 1 20A ECU(AFTER_MAIN_RELEY)
SENSOR 1 10A LLAMA NDALUES SW (MBYLL NORMAL), 02 SNSR, valvula SOLENOID E KONTROLLIT TË PASTRIMIT, OCV, PCSV, VIS, CAM P SNSR, SENSOR I POZICIONIT CAMA, VGT_VACCUM
10A CMP, FINAL FTOHJE E ULËT RLY, AIR FLAP SNSR, VIS , EGR VALVE, 02 SNSR, LAMBDA_SNSR, WGV, EGRAKTUATOR
INJEKTOR 10A -
LAMP B/UP 10A RR_COMBI_LAMP(BACK_UP_LAMP)
WIPER 10A ECU(WIPER_LAMP)
POMPA KARBURANTI 15A MOTORI_PUMP_KARBURANT
BORË 15A HORN RLY, HORN RLY SPIRALJA, BORIA
TCU4 15A KONTROLLI I TRANSMISIONIT
A/CON 10A A/CON RLY
H/LAMP WASHER 20A HEAD_LAMP_WASHER_RLY, LAMP KOKE RLY RLY, KOKË LAMP LAMP_MOTORI
PRIZA 4 20A P_OUTLET
B+ 1 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B+1)
B+2 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B+2)
TCU 3 30A KONTROLLI I TRANSMISIONIT
B+3 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B+3)
IG2 40A IGN_SW(IG2), BUTTON_START_RLY(IG2), START RLY
MDPS 80A MDPS_UNIT
ALT (G AMMA) 125A ALTERNATOR
ALT (NU) 180A ALTERNATOR
TCU 20A KONTROLLI I TRANSMISIONIT
DEICER 20A DEICER
ECU 4 15A ECU(BATTDIRECT)
ECU 5 15A ECU(BATTDIRECT)
PRIZA 3 20A P_OUTLET
POMPA VAKUUM1 30A POMPA VAKUUM
FTISHER 40A / 60A FTOHJE_FAN_MOTORI, SUB_FUEL_PUMP, SUB_FUEL_VALVE , COOLING_FAN_PWM_MOTOR
INVERTER / TCU2 50A INVERTER I POMPES TE VAJIT, NJESIA_KONTROLL_TRANSMISION
ABS 1 40A ABS/ESP_UNIT(MOTORI)
ABS 2 30A ABS/ESP_UNIT(SOLENOID )

RHD 2018 (MB)

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2018 RHD)

Ndarja e motorit

Përcaktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2018 RHD)

Ndarja e motorit paneli i siguresave (vetëm motori me naftë) (2018 RHD)

SMKUNIT, LDC_AMP(400W), LDC_AMP(200W) PRIZA 1 25A C/DRITA, PRIZA E PASME DRL 10A BCM(DAY_RUNNNIG_LIGHT_LAMP_POWER) MODULI 6 7.5A MOTORI DIELLI, LAMP PORTABLE PËR BAAGAZH (FUQIA E KARKIMIT), SEAT EXTN DRV (HEAT-ED), sedilja e pasme (IGN2) FRISHJE FRT 2 25A FRONT_WIPER_MOTORI (POWER), FRONT_WIPER_RLY(LOW) FRISHERËS RR 15A MOTORI I FRISHËSVE TË PASME, SW MULTI FUNKSIONI ( Fshirës), Fshirëse e pasme RLY, REARWIPERRLYBOIL, AMP 30A AMP, LDC_AMP(400W) MODULI 5 7.5A BCM, SMK_UNIT WIPER FRT 1 10A MULTI_FUNCTION_SW(WIPER), BCM(WASHER_MOTOR_POWER), HTD STRG 15A TIMONE_ME Ngrohje A/CON 1 7.5A AIR_CONTROL_UNIT(MANUAL, AUTO), IONIZER, PTC_RLY_COIL, BLOWER RLY COIL HTD MIRR 10A PASQYRË E JASHTËM (ME NXEHJE), ECU (SHKRIRJA E NGARKESAVE ELEK.), AI R_CONTROL_UNIT_MANUAL/AUTO(HEATED_SIGNAL) T/GATE HAPUR 15A T/GATE_OPEN_RLY(T/GATE_LATCH_MOTOR), T/GATEOPENRLYCOIL<2 Ngrohës/Ngrohës FRT 20A FRONT_SEAT_EXTN(HEATED_POWER) BYÇJA DR 20A DOOR_LOCK_RLY, DOOR_LOCK_RLY_COIL, DOOR_UNLOCK_RLY_COIL, DEAD_LOCK_RLY, DEAD_LOCK_RLY_COIL A/BAGIND 7.5A KLUSTER A/BAG 15A ACU, WCS ECU MODULI 4 10A I_S_MIRR_ECM, AUTO HLLD ECU STOP LAMP 15A HAZARD_SW(ESS_INDICATOR_POWER), MODULI ELEKTRONIK NDALONI SIGNAL MODULI 7 10A SPORTS_MODE_SW(ATM_SOLEYNOCK) SOLENOID Ngrohës/Ngrohës RR 20A SEAT_PRAME(FUQIA_ME NXEHJE) P/WDW RH 25A FRONT_P/WINDOW_SW(POWER), P/WINDOW_SAFETY_ECU(POWER) P/WDW LH 25A FRONT_P/WINDOW_SW(POWER), P/WINDOW_SAFETY_ECU(POWER) MODULI 1 10A BCM, SEAT_EXTN_DRV ÇELËSIA E FRENAVE 1 10A ABS/ESPUNIT, LDC_AMP(400W) MODULI 2 10A NDIHMA E POSHTË, SW QENDRA, NJËSIA TPMS, SISTEM ASSIST PËR PARKIM PAPA SNSR, SISTEMI SMART ASSIST PARKIMI SNSR, NJËSIA SISTEM ASSIST PARKIMI I SMART, AIR PARKONTROLUAR NJËSIA SISTEMORE, ST P LP SW, UJI FUEL SNSR MODULI 3 10A SHIFTLEVERMODULE, REAR_SEAT_NHORMER_SW, REAR_SEAT_NHORMER, DIAGNOSIS, AVNHEAD0W_40IT. , TMU, HLLD_SW, HLLD_ACTR, OIL_LEVEL_SNSR, ECU 7.5A NJËSIA E KONTROLLIT TË MOTORIT, SNSR e Rrjedhjes së Ajrit, SPIRALE START RLY, SMK UNIT , IMOBILIZIMI SMATRA I.O.D 2 15A LDC_AMP(200W),AUDIO/UVO/AVN4.0_HEAD_UNIT, TMU I.O.D 3 7.5A PASQYRA E JASHTME E PATUSHME RLY, PASQYRA E JASHTME E PATUSHME M PIRALE, JASHTË - RLY SHPALLËZUESE RLY, PASQYRË E JASHTME SHPALLËZUESE RLY CLUSTER 10A CLUSTER TCU 15A SPEED_SNSR (MT), BACK_UP_LAMP_SW, OIL_PUMP_INVERTER, INHIBITOR, KONTROLLIN E TRANSMISIONIT I.O.D 4 7. OBDII(POWER), NJËSIA TPMS(FERQI), GRUP, NJËSIA E KONTROLLIT TË AJRIT (MANUAL, AUTO), BCM, SISTEMET SISTEMIT TË PARARKIMIT TË PARAPARKIMIT KËMBIMI 10A - SUNROOF 2 20A MOTORI DIELEL(POWER) P/ SEAT DRV 30A FRNT_SEAT_EXTN(POWER) SUNROOF 1 20A SUNROOFMOTOR(POWER) MDPS 7.5A MDPS_UNIT A/CON 2 7.5A AIR_CONTROL_UNIT_MANUAL(MAX_BLOWER), AIR_CONTROL_UNIT_AUTO(BLOWER_MOTOR) START 7.5A E/R FUSE & RELAY_BOX (RELAY - START / SUB START), PDM I.O.D 1 7.5A GLOVE_BOX_LAMP, DOOR_WARNING_SW, OVER_HEAD_CONSOLE_ALLUAMGORG, PER_HEAD_CONSOLE_ALLUAMG, PER_HEAD_CONSOLE_ALLUMORG, PER_HEAD_CONSOLE_LAMPORG, PER_HEAD_CONSOLE_LAMPORG, PER_HEAD_CONSOLE_ALLURG LAMR PORTABLE_LAMP(DOOR) PDM 2 7.5A SMK_UNIT(BATT_CPU), SMATRAJMMOBILIZATION(BATT) PDM 1 20A SMKUNIT(POWER) FRENA 2 10A STOP_LAMP_SW(NORMAL_HAPUR),SMK_UNIT
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2014, 2015)
Përshkrim Vlerësimi i amplifikatorit Përbërësi i mbrojtur
IG1 40A IGN_SW( B1), BUTTON_START_RLY(IG1), BUTTON START RLY(ACC)
BLOWER 40A BLOWER RLY, BLOWER_MOTOR
RR HTD 40A REAR_GLASS_HEATED_RLY,
ECU 2 30A MAIN_RLY, MAIN RLY COIL
ECU 3 15A ECU(AFTERAINRELEY)
IGN COIL 20A DIGNITION_BOILJA(POWER)
ECU 1 20A ECU(AFTER_MAIN_RELEY)
SENSOR 1 10A STOP_LAMP_SW(NORMAL_CLOSE), O2_SNSR, PURGE_CONTROL_SOLENOID_VALVE, OCV,
SENSOR 2 10A CMP, COOLING_FAN_LOW_RLY_COIL
INJEKTOR 10A -
B/UP LAMP 10A RR_COMBI_LAMP(BACK_UP_LAMP)
FLESHER 10A ECU(FSHIRËS_PUMP)
F/POMP 15A MOTORI_PUMP_KARRENTI
BORIA 15A HORN RLY, HORN RLY COIL, HORN
H/LAMP WASHER 20A HEAD_LAMP_WASHER_RLY , LETËR LAMP KOKE_RLY_SPIRAL, HEAD_LAMP_WASHER_MOTOR
B+ 1 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B+1)
B+2 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B+2)
B+ 3 50A SMART_JUNCTION_BLOCK(B +3)
IG2 40A IGN_SW(IG2), BUTTON_START_RLY(IG2), START RLY
MDPS 80A MDPS_UNIT
ALT 125A ALTERNATOR
TCU 20A TRANSMISSION_CONTROL_UNIT
DEICER 20A DEICER
ECU 4 15A ECU(BATTDIRECT)
ECU 5 15A ECU(BATTDIRECT)
A/CON 10A A/CON_RLY
C/FAN 40A MOTORI_FTOHJES, SUB_FUEL_PUMP, SUB_FUEL_VALVE
INVERTER 50A OIL_PUMP_INVERTER
ABS 1 40A ABS/ESP_UNIT(MOTORI)
ABS 2 30A ABS/ESP_UNIT(SOLENOID)

2016, 2017

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2016, 2017) A>7.5A
Përshkrimi Amp rat ing Përbërësi i mbrojtur
PRIZA 2 20A P_OUTLET
ACC 10A O_S_MIRR_SW, AMR AUDIO/UVO/AVN 4.0 JHEAD UNIT, BCM, TMU, MOOD_LAMP_UNIT, SMKUNIT, LDC_AMP(400W)(25>
PRIZA 1 25A C/DRITA, PASME POUTLET
DRL 10A BCM(DAY_RUNNNIG_LIGHT_LAMP_POWER)
MODULI 6 7.5A MOTORI DIELLI, LAMP PORTABLE ME BAGAZHI (FUQIA E KARKIMIT), SEAT EXTN DRV (HEAT-ED), sedilja e pasme (IGN2)
Fshirësi FRT 2 25A FRONT_WIPER_MOTORI (POWER), FRISHERË PARA RLY(LOW)
FLESHER RR 15A Prapa MOTORI FLESHERËS, SW SHUMË FUNKSIONI (Fshirës), Fshirësi i pasëm RLY, PASAJTJA E PASME,
AMP 30A AMP, LDC_AMP(400W)
MODULI 5 7.5A BCM, NJËSIA SMK
Fshirës FRT 1 10A MULTI_FUNCTION_SW(WIPER), BCM(WASHER_MOTOR_POWER),
TIMON ME NXEHËM 15A TIMON ME Ngrohje
A/CON 1 7.5A AIR_CONTROL_UNIT(MANUAL, AUTO), IONIZER, PTC_RLY_COIL, FLOWER RLY COIL
PASQYRË ME NXEHJE 10A PASQYRË E JASHTËM (ME NXEHJE), ECU (SHKRIHJA E NGARKESAVE ELEC.), AIR_CONTROL_UNIT_MANUAL/AUTO(HEATED_SIGNAL)
TAIL HAPUR 15A T/ GATE_OPEN_RLY(T/GATE_LATCH_MOTOR), T/GATEOPENRLYCOIL
S/Ngrohës FRT 20A FRONT_SEAT_EXTN(HEATED_POWER)
DR LOCK 20A DOORLOCKRLY, DOOR_LOCK_RLY_COIL, DOOR_UNLOCK_RLY_COIL, DEADLOCKRLY, DEAD_LOCK_RLY_COIL
KLUSTER
AIR BAG 15A ACU, WCS ECU
MODULI4 10A I S MIRR ECM, AUTO HLLD ECU, HLLD SW, P PYLE EXTN, NJËSIA AVN, NJËSIA E KONTROLLIT AJRI (MANUAL, AUTO), OBD, LDC AMP(200W, 40) , TMU, SEAT EXTN, DRV, S_HEATER, REAR_SEAT_WARMER_SW
STOP LAMP 15A HAZARD_SW(ESS_INDICATOR_POWER), STOPTRONICLEDUEC
MODULI 7 10A SOLENOID KYÇATI
Ngrohës/Ngrohës RR 20A SEAT_PRAME(FUQIJA_ME NXEHJE)
P/WDW RH 25A FRONT_P/WINDOW_SW(POWER), P/WINDOW_SAFETY_ECU(POWER)
P/WDW LH 25A FRONT_P/WINDOW_SW(POWER), P/WINDOW_SAFETY_ECU(POWER)
MODULI 1 10A SPORTS_MODE_SW(ATM_SHIFT_LOCK_SOLENOID), BCM
ABS 10A ABS/ESPUNIT
MODULI 2 10A LOWER_SW, CENTER SW, STOP_LP_SW, WATER FUEL SNSR
MODULI 3 10A SMART_PARK-ING_ASSIST_SYSTEM_SNSR, REAR_PARKING_ASSIST_SYSTEM_SNSR, TPMS_UNIT, LANE_DEPARTURE_WARNING_SYSTEM_UNIT, L_LEVEL_SNSR, HLLD ACTR
ECU 7.5A NJËSIA E KONTROLLIT TË MOTORIT, RRJEDHJA E AJRIT SNSR, START RLY COIL, NJËSIA SMK, IMMOBILIZIMI SMATRA
IOD 2 15A LDC_AMP(200W), AUDIO/UVO/AVN4.0_HEAD_UNIT, TMU
IOD 3 7.5A PASQYRA E JASHTME E PALESHME, PASQYRA E JASHTME E PASUESSHME, RLETA E PASQYRA E JASHTME E SHPALLUARA E PASQYRA E JASHTMESPBILE
KLUSTER 10A KLUSTER
TCU 15A SPEED SNSR (MT), BACK_UP_LAMP_SW, OIL_PUMP_INVERTER, INHIBITOR, CONTROLUNIT I TRANSMISIONIT
IOD 4 7.5A OBDII(POWER), NJËSIA TPMS (FUQIA), GRUP, NJËSIA E KONTROLLIT TË AJRIT (MANUAL, AUTO), BCM, SISTEMET PAPARKIMI I PARAQITJES
REZERIMI 10A -
SUNROOF 2 20A MOTORI DIELLI (POWER)
P/SEAT DRV 30A FRNT_SEAT_EXTN(POWER)
SUNROOF 1 20A SUNROOFMOTOR(POWER)
MDPS 7.5A MDPS_UNIT
A/CON 2 7.5A AIR_CONTROL_UNIT_MANUAL(MAX_BLOWER), AIR_CONTROL_UNIT_AUTO(BLOWER_MOTOR)
START 7.5A E/R FUSE & RELAY_BOX(RELAY - START / SUB START), PDM
IOD 1 7.5A GLOVEBOXLAMP, DOOR_WARNING_SW, OVER_HEAD_CONSOLE_LAMR PERSONAL_SOLE_LAMR PERSONAL_SOLE_LAMPLAMPLEAMGAMLE, (DOOR)
PDM 2 7.5A SMK_UNIT(BATT_CPU), SMATRAJMMOBILIZATION(BATT)
PDM 1 20A SMKUNIT(POWER)
ÇELËS frenat 10A STOP_LAMP_SW( NORMAL_OPEN), SMK_UNIT
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2016, 2017)
Përshkrim Vlerësimi i amplifikatorit I mbrojtur

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.