Siguresat dhe reletë Hyundai Terracan (2002-2007).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

SUV i mesëm Hyundai Terracan është prodhuar nga viti 2002 deri në vitin 2007. Në këtë artikull do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Hyundai Terracan 2005, 2006 dhe 2007 , merrni informacione për vendndodhjen të paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitjen e siguresave) dhe stafetën.

Struktura e siguresave Hyundai Terracan 2002-2007

Përdoren informacione nga manualet e pronarit të 2005, 2006 dhe 2007. Vendndodhja dhe funksioni i siguresave në makinat e prodhuara në periudha të tjera mund të ndryshojnë.

Sigurat e çakmakut (priza elektrik) në Hyundai Terracan janë siguresa #11 (Çakmaku, stafeta e prizës së energjisë, priza ACC) në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit dhe siguresa #29 (Prizë elektrike Rele) në kutinë #2 të ndarjes së motorit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet në pjesën e poshtme të pultit ngjitur me lirimi i kapakut (pas kapakut).

Ndarja e motorit

Kutitë e siguresave janë të vendosura në ndarjen e motorit.

OR

Jo të gjitha përshkrimet e panelit të siguresave në këtë manual mund të jenë të zbatueshme për automjetin tuaj. Është i saktë në momentin e printimit. Kur inspektoni kutinë e siguresave në automjetin tuaj, referojuni etiketës së kutisë së siguresave.

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
JO. AMPERAGES QARKU I MBROJTUR
1 30A Releja e shkumëzimit
2 10A Releja e rrezikut, çelësi i rrezikut
3 15A Çelësi i llambës së ndalimit
4 20A TOD, moduli i kontrollit EST
5 10A -
6 15A Kontrolluesi i çatisë së diellit
7 30A Releja e ventilatorit
8 20A Bllokimet elektrike te dyerve
9 10A Rele e pasme e llambave te mjegullave
10 10A Audio, llambë harte
11 20A Çakmak puro, fuqi Releja e prizës, priza ACC
12 10A Ndërprerësi i pasqyrës së jashtme me energji
13 - -
14 - -
15 10A Çelësi i kondicionerit
16 10A Pasqyrë e jashtme majtas/djathtas & Defogger
17 - -
18 10A TCM, ECM(COVEC-F), TCCS(TOD, EST), Imobilizuesi
19 10A Rezervimi Ndërprerësi i llambës, pasqyra e brendshme e pasme, çelësi i rrezes së transmisionit
20 10A Ndërprerësi i rrezikut
21 10A Grupi i instrumenteve, ETACM, sensori i shpejtësisë së automjetit, moduli i kontrollit DRL
22 10A Airbag
23 10A AirbagTreguesi
24 - -
25 10A Fryrësi & Kondicioner, ETACM, stafetë mbrojtëse
26 15A Ngrohës i sediljeve
27 15A Kulmi diellor, fshirësja e pasme & amp; Rondele, ndërprerës lundrimi, stafetë fshirëse me ndërprerje të pasme
28 10A stafetë nisjeje, stafetë e alarmit të vjedhjes

Kutia e ndarjes së motorit #1

Caktimi i siguresave në kutinë e ndarjes së motorit #1
PERSHKRIMI AMPERAGES QARKU E MBROJTUR
LINDJE E FUSIBLE:
JO .1 100A Rele me shkëlqim (COVEC-F/EGR), Rele ngrohës ajri (Motori me naftë)
NO. 2 120A (DIESEL) Sigura e ndarjes së motorit & Kutia e stafetës #2,
NR. 2 140A (PETROL) Generator
NR. 3 50A Kutia e siguresave të panelit të brendshëm (siguresa 1,2,3,4,5)
NO. 3 50A Sigura e ndarjes së motorit & Kutia e stafetës #1 (siguresa 8,9)
NO. 3 50A Moduli i kontrollit të ngrohësit të karburantit (COVEC-F/EGR)
NO.4 30A Gjeneratori, çelësi i ndezjes
NO.5 - -
NO. 6 - -
NR. 7 20A Releja e kontrollit të motorit (motori me naftë), stafeta kryesore e kontrollit (motori i benzinës)
SIGURA:
NR.8 10A Releja e bririt
NO. 9 15A Releja e llambës së përparme të mjegullës
NR. 10 - -
NR. 11 10A ECM (Motor Diesel), Moduli i Kontrollit EGR
NO. 12 10A ECM (Motor Diesel)

Kutia e ndarjes së motorit #2

Caktimi i siguresave në kutinë #2 të ndarjes së motorit
PERSHKRIMI AMPERAGES QARKU I MBROJTUR
LINDJE E FUSIBLE:
NO. 1 50A Konektori i energjisë (A,B), Siguresa dhe stafeta e ndarjes së motorit #2 (siguresa 28,29), kutia e siguresave të panelit të brendshëm (siguresa 6,7,8, 9)
NR. 2 30A Releja e nisjes, çelësi i ndezjes
NO. 3 40A Releja e ventilatorit të kondensatorit, siguresa e ndarjes së motorit dhe kutia e stafetës #2 (siguresa 14,15)
NO. 4 40A Moduli i kontrollit ABS
NO. 5 30A Power Window Rele
NO. 6 40A Releja e llambës së pasme, siguresa e ndarjes së motorit dhe kutia e stafetës nr. 2 (siguresa 11,12)
NO. 7 20A Moduli i kontrollit ABS
NO. 8 - -
NR. 9 20A Releja e pompës së karburantit, ECM, sensori i dështimit të ndezjes
NO. 30 10A A/CON, TCM, ETACM, Lidhësi i lidhjes së të dhënave, sirena, moduli i kontrollit të imobilizatorit
NO.31 15A Llamba e brendshme, Llamba e hartës, audio, grupi i instrumenteve, Llamba paralajmëruese e skajit të derës së përparme
FUSE:
NR. 10 15A Ngrohësi dhe sensori i karburantit (Motori me naftë)
NR. 11 15A Fakulor (rreza e ulët)
NR. 12 15A Fandi i kokës(rreza e lartë)
NR. 13 - -
NR. 14 10A Releja e kompresorit të kondicionerit, ndërprerësi trefish
NO. 15 10A TCI Fan Rele(COVEC-F/EGR)
NO. 16 - -
NR. 17 15A -
NR. 18 15A ECM(Motor Diesel)
NR. 19 15A ECM(Motor Diesel)
Nr. 20 15A ECM (Motor Diesel), Rele ngrohës Ajri (Motor Diesel), Solenoid EGR (Motor Diesel)
Nr. 21 10A Ndriçimet, Llamba e kombinuar
NR. 22 10A Llambë licence, llambë e kombinuar
NO. 23 10A Moduli i kontrollit ABS, Rele ABS, Rele EBD
NO. 24 10A ECM (Motori me naftë), Rele i llambave, Rele i ventilatorit të kondensatorit (Benzin/COVEC-F), Solenoid EGR (COVEC-F)
JO. 25 10A Moduli i kontrollit ABS
NO. 26 10A Moduli i kontrollit të lundrimit
NR. 27 15A Fshirës së përparme dheRondele
NR. 28 25A Ndërprerës elektrik i sediljes
NO. 29 20A Rele i prizës së rrymës

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.