Siguresat dhe reletë Ford Fiesta (2002-2008).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, shqyrtojmë gjeneratën e pestë Ford Fiesta, prodhuar nga 2002 deri në 2008. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Ford Fiesta 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 dhe 2008 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Ford Fiesta 2002-2008

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Ford Fiesta janë siguresat F29 (çakmaku) dhe F51 (priza ndihmëse) në panelin e instrumenteve kutia e siguresave.

Tabela e përmbajtjes

 • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Ndarja e pasagjerëve
  • Ndarja e motorit
 • Diagramet e kutisë së siguresave
  • Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve
  • Kutia e siguresave të ndarjes së motorit
  • Kutia e stafetës

Kutia e siguresave Vendndodhja

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet prapa kutisë së dorezave. Hapni kutinë e dorezave, shtrydhni muret e saj dhe paloseni poshtë.

Ndarja e motorit

Kutia kryesore e siguresave është ngjitur në muri i montimit të baterisë (hiqni baterinë, shtypni shulën dhe hiqni njësinë).

Kutia e stafetës ndodhet pranë baterisë (shtypni dy kapëset së bashku me një kaçavidë dhe hiqeni atë).

Diagramet e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve <2 6>3A
Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
F1 - Jo i përdorur
F2 - Trajlerja e rimorkios
F3 - Tërheqja e rimorkios / Ndriçimi
F4 10A Klima, motori i ventilatorit
F5 20A Sistemi anti-bllokues (ABS), ESP
F6 30A Sistemi anti-bllokues (ABS), ESP
F7 15A Transmetim automatik (Durashift EST)
F8 7.5A Pasqyra elektrik
F9 10A Feneri i mesit i majte
F10 10A Djathtas drita e mesme
F11 15A Dritat e drejtimit të ditës (DRL)
F12 15A Menaxhimi i motorit, sistemi i injektimit ECU
F13 20A Menaxhimi i motorit, konverteri katalitik (naftë)
F14 30A Nisëse
F15 20A Pompa e karburantit
F16 Menaxhimi i motorit, sistemi i injektimit ECU
F17 15A Çelësi i dritës
F18 15A Radio, lidhës diagnostikues
F19 15A Gjatë ditës dritat e drejtimit (DRL)
F20 7.5A Grupi i instrumenteve, ruajtësi i baterisë, llamba e targave, moduli elektronik gjenerik
F21 - JoTë përdorura
F22 7.5A Dritat e pozicionit dhe anësore (majtas)
F23 7.5A Dritat e pozicionit dhe anësore (djathtas)
F24 20A Mbyllja qendrore, boria e alarmit
F25 15A Dritat paralajmëruese të rrezikut
F26 20A Xhama e pasme me ngrohje
F27 15A Bori
F28 3A Bateria, starter
F29 15A Çakmak i purove
F30 15A Ndezja
F31 10A Çelësi i dritës
F32 7.5A Pasqyrat e jashtme me ngrohje
F33 7.5A Grupi i instrumenteve
F34 - Nuk përdoret
F35 7.5A Sediljet e përparme me ngrohje
F36 30A Xhamat energjetik
F37 3A Sistemi anti-bllokues (ABS), ESP
F38 7.5A Moduli elektronik gjenerik
F39 7.5 A Airbag
F40 7.5A Transmetim automatik
F41 - Jo i përdorur
F42 30A Dritarja e përparme me ngrohje
F43 30A Xhama e përparme me ngrohje
F44 3A Audio sistemi
F45 15A Stop dritat
F46 20A Përparafshirëset
F47 10A Fshirëset e pasme
F48 7.5A Llambat rezervë
F49 30A Motor ventilator
F50 20A Llambat e mjegullës
F51 15A Prizë ndihmëse elektrik
F52 10A Djathtas feneri me rreze të gjatë
Rele
R1 40 Pasqyra me fuqi
R2 40 Xhama e përparme me ngrohje
R3 70 Ndezja
R4 20 Feneri me rreze të ulët
R5 20 Fanë me rreze të gjatë
R6 20 Pompa e karburantit
R7 40 Nisëse
R8 40 Tifoma (ngrohës)
R9 20 Dritat e ditës (DRL)
R10 20 Sistemi i karikimit
R11 40<2 7> Menaxhimi i motorit, sistemi i injektimit ECU
R12 - Jo i përdorur

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Ampi Përshkrimi
FA 30 Ngrohës ndihmës
FB 60 Robotikekuti ingranazhi
FC 60 Ngrohja paraprake (naftë)
FD 40 Sistemi i ajrit të kondicionuar
FE 60 Ndriçimi i jashtëm
FF 60 Rezervë
FG 60 Sistemet e kontrollit të motorit
FH 60 Power Dritare

Relay Box

Përshkrimi
R1 Tufë e kompresorit të kondicionerit (çaktivizimi kur mbytja është plotësisht e hapur)
R2 Tifoma e ftohjes së motorit (shpejtësi e lartë)
R3 Ngrohës shtesë
R4 Ngrohës shtesë

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.