Siguresat dhe reletë Ford Crown Victoria (1998-2002).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e dytë Ford Crown Victoria (EN114), prodhuar nga 1998 deri në 2002. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Ford Crown Victoria 1998, 1999, 2000, 2001 dhe 2002 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetë. 2002

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Ford Crown Victoria janë siguresa #16 (1998-2000) ose #19 dhe #25 (2001-2002) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutia e siguresave të panelit të instrumentit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Sigura diagrami i kutisë (1998-2000)
  • Diagrami i kutisë së siguresave (2001-2002)
 • Kutia e siguresave në ndarjen e motorit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave

Kutia e siguresave të panelit të instrumentit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet poshtë majtas anën e panelit të instrumenteve. Hiqni kapakun e panelit për të hyrë te siguresat.

Diagrami i kutisë së siguresave (1998-2000)

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve ( 1998-2000)
Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
1 15A Çelësi i pozicionit të pedalit të frenave (BPP), çelësi me shumë funksione, kontrolli i shpejtësisë
2 30A Fshirës Moduli i kontrollit, Fshirës i xhamitMotori
3 I pa përdorur
4 15A Moduli i kontrollit të ndriçimit, çelësi kryesor i dritës
5 15A Llambat rezervë, Timoni me asistencë të ndryshueshme (VAPS), kthesë Sinjalet, pezullimi ajror, llambat e ditës, pasqyra elektronike e ditës/natës, bllokimi i ndërruesit, EATC, paralajmërimi i sinjalizimit të shpejtësisë
6 15A Shpejtësia Kontrolli, çelësi kryesor i dritës, moduli i kontrollit të ndriçimit, ora, stafeta e fuqisë së policisë
7 25A Dioda e energjisë e modulit të kontrollit të rrymës (PCM), Spiralet e ndezjes
8 15A Moduli i kontrollit të ndriçimit, Pasqyrat e energjisë, moduli PATS, Hyrja pa çelës, memoria e orës, kontrolli automatik elektronik i temperaturës (EATC ), Dritaret elektrik, Drita Policore, SecuriLock
9 30A Motor fryrës, Ndërprerës i modalitetit të ngrohjes kondicioner
10 10A Moduli i qeseve ajrore
11 5A Radio
12 18A CB Modul i kontrollit të ndriçimit, Flash-to-Pas s, çelësi kryesor i dritës
13 15A Llambat paralajmëruese, matësat dhe treguesit e grupit analog, transmisioni automatik elektronik, moduli i kontrollit të ndriçimit
14 20A CB Kontrolli i bllokimit të dritareve/derëve, moduli i derës së shoferit, një prekje poshtë
15 10A Frenat kundër bllokimit, grupi i instrumenteve, kontrolli i transmisionitÇelës
16 20A Çakmaku
17 10A Shkrirja e pasme
18 10A Moduli i qeseve me ajër

Diagrami i kutisë së siguresave (2001-2002)

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2001-2002)
Vlerësimi i amperit Përshkrimi
1 Jo i përdorur
2 Jo i perdorur
3 I pa perdorur
4 10A Air Bags
5 Nuk është përdorur
6 15A Trupi i instrumenteve, moduli i llambave paralajmëruese, çelësi i kontrollit të transmisionit, moduli i kontrollit të ndriçimit (LCM)
7 Nuk është përdorur
8 25A Moduli i kontrollit të trenit të energjisë (PCM) Releja e fuqisë, priza me spirale, kondensatori i zhurmës së radios, sistemi pasiv kundër vjedhjes (PATS)
9 Jo i përdorur
10 10A Shkrirja e dritares së pasme
11 Jo i perdorur
12 I pa perdorur
13 5A Radio
14 10A Çelësi i kontrollit të tërheqjes , Frenat kundër bllokimit (ABS), grupi i instrumenteve
15 15A Servo i kontrollit të shpejtësisë, ndriçimi i çelësit kryesor të dritës, moduli i kontrollit të ndriçimit ( LCM), Ora, Fuqia e PolicisëRele
16 15A Llambat mbrapa, sinjalet e kthesës, bllokimi i ndërruesit, moduli DRL, timoni EVO, Pasqyra elektronike e ditës/natës
17 30A Motori i fshirësit, moduli i kontrollit të fshirëseve
18 30A Motori i ventilatorit të ngrohësit
19 20A Point ndihmëse e fuqisë
20 Jo i përdorur
21 15A Çelësi shumëfunksional, moduli i kontrollit të ndriçimit (LCM) , Treguesi PATS, Llambat e parkimit, Drita e panelit të instrumenteve
22 15A Servo e kontrollit të shpejtësisë, dritat e rrezikut
23 15A Bllokimet elektrike të dritareve/dyerve, PATS, pasqyrat e jashtme të pamjes së pasme, moduli EATC, grupi i instrumenteve, ora, moduli i kontrollit të ndriçimit (LCM), llambat e brendshme
24 10A Dreja e ulët e majtë
25 20A Power Point, çakmaku i purove, ndezësit e urgjencës
26 10A Djathtas drita e ulët
27 25A Ndriçimi Moduli i kontrollit (LCM), çelësi kryesor i dritës, llambat në qoshe, sensori i presionit të rezervuarit të karburantit
28 20A Power Dritare (2001 - Siguresa Maxi ; 2001 - Ndërprerës)
29 Jo i përdorur
30 Jo i perdorur
31 I pa perdorur
32 20A Vlerat ABS

Siguresa e ndarjes së motoritKutia

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e shpërndarjes së energjisë ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e pasagjerit).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit
Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
1 20A Releja e pompës elektrike të karburantit
2 30A Gjeneratori, stafeta fillestare, siguresat: 15 dhe 18
3 25A Radio, ndërruesi i CD-ve , Përforcuesi i nënvuferit
4 30A Polici Power Rele
5 15A Releja e borisë
6 20A Moduli DRL
7 20A CB Bllokimet e dyerve me energji elektrike, sediljet me energji, lirimi i kapakut të bagazhit
8 30 A Sistemi i pezullimit me ajër
9 50A Sigurat: 5 dhe 9
10 50A Sigurat: 1, 2, 6, 7, 10, 11, 13 dhe ndërprerësi 14
11 40A Sigurat: 4, 8, 16 dhe rreth Njësia Ndërprerës 12
12 30A Releja e fuqisë PCM, PCM, moduli i automjetit me gaz natyror
13 50A Releja e ventilatorit ftohës me shpejtësi të lartë
14 40A Releja e shkrirjes së dritares së pasme , Siguresa 17
15 50A Modul kundër bllokimit të frenave
16 50A Mbajtësja e siguresës së opsionit policor
17 30A FtohjeReleja e ventilatorit
Releja 1 Shkrirja e pasme
Releja 2 Bori
Releja 3 Tifoma ftohëse
Rele 4 Pompa e pezullimit të ajrit, fuqia policore

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.