Siguresat dhe reletë Ford Contour (1996-2000).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Makina e mesme Ford Contour është prodhuar nga viti 1996 deri në vitin 2000. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Ford Contour 1996, 1997, 1998, 1999 dhe 2000 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Faqja e siguresave Ford Contour 1996-2000

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Ford Contour është siguresa №27 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave të panelit të instrumentit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet nën panelin e instrumenteve në anën e shoferit.

Për të kontrolluar ose ndryshuar siguresat, shtypni butonin e lëshimit në të djathtë të paneli i siguresave.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e pasagjerëve
Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
19 7.5 1996-1997: Pasqyra me ngrohje të pasme

1998-2000: Nuk përdoret

20 10A Fshirës motorë (ndërprerës)
21 40 dritare elektrike
22 7.5 Moduli ABS
23 15 Llambat rezervë
24 15 Llambat e frenave
25 20 Bravat e dyerve
26 7.5 Drita kryesore
27 15 Puroçakmak
28 30 Sedilje elektrike
29 30 Shkrirja e xhamit të pasmë
30 7.5 Sistemi i menaxhimit të motorit
31 7.5 Ndriçimi i panelit të instrumenteve
32 7.5 Radio
33 7.5 Llambat e parkimit në të majtë
34 7.5 1996-1997: Llambat e mirësjelljes

1998-2000: Ndriçimi i brendshëm/rregullimi i pasqyrës elektrike/ora

35 7.5 Llambat e parkimit ne krahun e djathte
36 10 1996-1998: Airbag

1999-2000: I pa perdorur

<21 22>
37 30 Motori i ventilatorit të ngrohësit
38 - (nuk përdoret)
Reletë
R12 e bardhë 1996-1997: Dritat e mirësjelljes

1998- 2000: Ndriçimi i brendshëm

R13 e verdhë Shkrirësi i xhamit të pasmë
R14 e verdhe Tifoz ngrohes motor
R15 jeshile Fshirëse
R16 e zezë Ndezja
D2 e zezë Mbrojtja nga tensioni i kundërt

Motori Kutia e siguresave të ndarjes

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave (1996-1998)

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit (1996-1998)
Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
1 80 Furnizimi kryesor me energji elektrike për sistemin elektrik të automjetit
2 60 Tifoma e ftohjes së motorit
3 60 1996-1997: Sistemi i frenimit ABS

1998: Sistemi i frenimit ABS, ventilatori ngrohës 4 20 1996-1997:

Dritat e ditës (Kanada)

Ndezja

1998:

Ndezja dhe moduli EEC 5 15 Llamba e mjegullës 6 - I pa përdorur 7 30 Sistemi i frenimit ABS 8 30 1996-1997: Pompë ajri

1998: Nuk përdoret 9 20 Kontrolli elektronik i motorit (EEC) 10 20 Çelësi i ndezjes 11 3 Moduli i ndezjes EEC (memoria) 12 15 Blicët e rrezikut

Bori 13 15 Sensori HEGO 14 15 Pompa e karburantit <2 1>15 10 Rrezi i ulët djathtas 16 10 Rrezi i ulët i majtë 17 10 Rrezja e lartë djathtas 18 10 Rrezet e gjata majtas Reletë R1 të bardha Dritat e ditës (Kanada) R2 e zezë Ftohja e motorit me shpejtësi të lartëventilator R3 blu A/C me mbytje te hapur R4 e verdhë Rele tufë A/C R5 jeshile e errët Tifoma e ftohjes së motorit (shpejtësi e ulët) R6 e verdhë Starter R7 kafe Bori R8 kafe Pompa e karburantit R9 e bardhë Farrat me rreze të ulët R10 të bardhë Farrat me rreze të gjata R11 kafe 1996-1997: Moduli PCM

1998: Moduli EEC D1 i zi Mbrojtja e tensionit të kundërt

Diagrami i kutisë së siguresave (1999-2000)

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit (1999 -2000)
Vlerësimi i amperit Qarqet e mbrojtura
1 Nuk përdoret
2 7.5 Alternator
3 20 Llambat e mjegullës
4 Jo i përdorur
5 Jo i përdorur
6 3 Moduli i ndezjes EEC (memoria)
7 20 Sistemi paralajmërues i borisë dhe blicit të rrezikut
8 Nuk përdoret
9 15 Pompa e karburantit
10 Nuk përdoret
11 20 Ndezja. Kontrolli elektronik i motorit
12 Joi përdorur
13 20 sensori HEGO
14 7.5 Moduli ABS
15 7.5 Feneri me rreze të ulët (ana e pasagjerit)
16 7.5 Feneri me rreze të ulët (ana e shoferit)
17 7.5 E lartë feneri i fenerit (ana e pasagjerit)
18 7.5 Farrat e gjata (ana e shoferit)
39 I pa përdorur
40 20 Ndezja, çelësi i dritave, kryqëzimi qendror kuti
41 20 rele EEC
42 40 Kutia e bashkimit qendror (siguresa 37 me stafetën e ventilatorit)
43 I pa përdorur
44 Nuk përdoret
45 60 Ndezja
46 Nuk përdoret
47 Nuk përdoret
48 Nuk përdoret
49 60 Ftohja e motorit
50 jo e përdorur
51 60 ABS
52 60 Kutia e kryqëzimit qendror (moduli i kohëmatësit qendror , stafetë e shkrirjes së xhamit të pasmë, siguresat 24, 25, 27, 28, 34)
Reletë
R1 Pompa e karburantit
R2 Moduli EEC
R3 Ajrikondicionimi
R4 Rrezja e ulët
R5 Rrezja e gjatë
R6 Bori
R7 Solenoidi i startit
R8 Tifoma e ftohjes së motorit (shpejtësi e lartë)
R9 Tifoma e ftohjes së motorit
R10 Jo i përdorur
R11 Dritat e ditës
D1 Tensioni i kundërt mbrojtja
D2 Nuk përdoret

Reletë ndihmëse (jashtë të kutive të siguresave)

Rele Përshkrimi Vendndodhja
R17
R18 Çelësi "Me një prekje" (dritarja e shoferit) Dera e shoferit
R19 Futja e kontrollit të shpejtësisë (1996-1997)
R20
R21
R22 Llambat e mjegullës Mburoja e telit në panelin e instrumenteve
R23 Sinjali i kthesës Kollona e timonit
R24 Alarmi i majtë i panikut Kllapa e modulit të kyçjes së derës
R25 Blici i alarmit të panikut djathtas Kllapa e modulit të kyçjes së derës
R26
R27
R28
R29 Kontrolli i bllokimit të derës
R32 Kontrolli i ngrohësit Hego(2000) Pranë PCM-Modulit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.