Siguresat dhe reletë Citroën C4 (2011-2017).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Citroën C4 të gjeneratës së dytë, të prodhuar nga viti 2011 deri në vitin 2018. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Citroen C4 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 dhe 2016 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Diagrami i kutisë së siguresave: Citroën C4 (2011-2017 )

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Citroen C4 janë siguresat F13 (çakmak), F14 (prizë 12 V në bagazh) në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit 1 dhe siguresat F36 (priza e pasme 12 V) dhe F40 (priza 230 V/50 Hz) në kutinë 2 të siguresave të panelit.

Kutitë e siguresave të panelit

Kutia e siguresave vendndodhja

Mjetet me timon të majtë:

2 kutitë e siguresave janë të vendosura në panelin e poshtëm (në anën e majtë).

Zbajeni kapakun duke e tërhequr lart djathtas, pastaj majtas; shkëputeni plotësisht kapakun dhe kthejeni atë.

Mjetet me timon të djathtë:

2 kutitë e siguresave janë vendosur në pjesën e poshtme pulti, në kutinë e dorezave.

Hapni kapakun e kutisë së dorezave, zhbllokoni mbajtësin e vendosur në kapakun e kutisë së siguresave duke tërhequr në të djathtë, hapni kapakun e kutisë së siguresave duke tërhequr lart djathtas , më pas majtas, palosni plotësisht kapakun e kutisë së siguresave.

Diagrami i kutisë së siguresave (kutia e siguresave të panelit 1)

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit 1 <2 2>
Vlerësimi Funksionet
F3 20 A Llambat e parkimit, llambat paralajmëruese për rrezikun e rimorkios.
F4 20 A Ndriçimi i brendshëm, ndërfaqja e rimorkios.
F5 30 A Dritare elektrike të përparme me një prekje.
F6 30 A Xhama elektrik me një prekje të pasme.
F11 20 A Prizë rimorkio 12 V.
F12 30 A Brandë panoramike me çati diellore.
F13 30 A Përforcues Hi-Fi.
F22 20 A Sinjalizimi i rimorkios.
F8 3 A Sirena e alarmit, ECU alarmi.
F13 10 A Çakmak .
F14 10 A Prizë 12 V në bagazh.
F16 3 A Ndriçim për njësinë e madhe të ruajtjes shumëfunksionale (deri në vitin 2015), llambat e pasme të leximit të hartës, ndriçimi i kutisë së dorezave.
F17 3 A Ndriçimi i maskës së diellit, llambat e përparme të leximit të hartës.
F28 15 A Sistemi audio, radio (after-market).
F30 20 A Fshirëse e pasme.
F32 10 A Përforcues Hi-Fi.
Rele i lëvizshëm №:
R1 - Priza 230 V/50 Hz (përveç RHD)
R2 - Prizë 12 Vboot.

Diagrami i kutisë së siguresave (kutia e siguresave të panelit 2)

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit 2
Vlerësimi Funksionet
F36 15 A Prizë e pasme 12 V.
F37 - Nuk përdoret.
F38 - Nuk është përdorur.
F39 - Nuk është përdorur.
F40 25 A Prizë 230 V/50 Hz (përveç RHD)

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Itx vendoset në ndarjen e motorit pranë baterisë (në anën e majtë).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Vlerësimi Funksionet
F19 30 A Fshirësit e xhamit me shpejtësi të ngadaltë/të shpejtë.
F20 15 A Pompë për larjen e ekranit të përparmë dhe të pasmë.
F21 20 A Pompa e larjes së fenerëve.
F22 15 A H orn.
F23 15 A Djathtas fener fener.
F24 15 A Feneri kryesor i krahut të majtë.
F27 5 A Majtas feneri me zhytje.
F28 5 A Fandër me zhytje në të djathtë.

Siguresat në bateri

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.