Siguresat dhe reletë Chevrolet Express (2003-2022).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë të Chevrolet Express, prodhuar nga 2003 deri në 2019. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Chevrolet Express 2003, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, dhe 2022 , mësoni për vendndodhjen e makinës dhe caktimin e përdorimit të çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Chevrolet Express 2003-2022

Çakmaku i purove (priza elektrike) siguresat në Chevrolet Express janë të vendosura në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit. 2003-2007 – shikoni siguresat № 29 (Priza ndihmëse të rrymës) dhe №30 (çakmaku). 2008-2009 shih siguresat №33 (Prizë ndihmëse e rrymës) dhe №38 (çakmak). 2010-2022 – shih siguresat №25 (Prizë ndihmëse elektrik) dhe №73 (çakmak).

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave të konsolës së dyshemesë

Ajo ndodhet nën sediljen e shoferit.

Ndarja e motorit

Ndodhet në anën e shoferit të ndarjes së motorit.

Diagramet e kutisë së siguresave

2003, 2004, 2005, 2006, 2007

Kutia e siguresave të konsolës së dyshemesë

Caktimi i siguresat dhe stafetë në kutinë e siguresave të konsolës së dyshemesë (2003-2007)
Përdorimi
1 Kembimi
2 Pasqyra e jashtme e pasme
3 Me mirësjellje(ECM), Sistemi i fuqisë (J-Case)
66 Fryrës i përparmë (J-Case)
67 E zbrazët
77 Trupi BEC (siguresa mega)
Reletë
68 Bosh
69 Rrjep, fiksim (mikro me rrymë të lartë)
70 Fshirës i xhamit të lartë (Mikro me rrymë të lartë)
71 Fshirëse xhami (mikro me rrymë të lartë)
72 Pompë karburanti (mini mikro)
73 Manivela (Mikro me rrymë të lartë)
74 Kompresor i kondicionimit (mini mikro)
75 Tufë ventilatori (gjendje e ngurtë)
76 Transjektivë (Mikro me rrymë të lartë)

2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 dhe 2021

Kutia e siguresave të konsolës së dyshemesë

Caktimi i siguresave dhe stafetës në kutinë e siguresave të konsolës së dyshemesë (2010-2022)
Përdorimi
F1
F2 Sensori i timonit
F3 Llambat ndihmëse parkimi
F4 Llambat e parkut të përparmë
F5 Llambat e parkimit të rimorkiove
F6 Llambat e sipërme/parkimit
F7 Llamba parkimi e pasme djathtas
F8 Llamba parkimi e pasme e majte
F9 Çelësi i pasqyrës së jashtme të pasme

2019-2022:Ndërprerësi i pasqyrës së pasme të jashtme/ Përshtatësja e kontrollit të kyçjes-zhbllokimit të derës/Moduli i kamerës së përparme F10 Airbag/Ndjeshmëria automatike e pasagjerëve F11 OnStar (nëse është i pajisur) F12 Përshtatësi i kontrollit të kyçjes/zhbllokimit të derës (nëse është i pajisur)

2019- 2020: ECM batt V6 gaz F13 Ngrohja, ventilimi dhe ajri i kondicionuar 2 F14 Ngrohja, ventilimi dhe ajri Kushtëzimi 1 F15 2010-2019: Nuk është përdorur.

2020-2022: Ekran LED i reflektuar F16 Upfitter aux 1 / Ambulancë me gaz F17 Pasqyra të jashtme me ngrohje të pasme F18 Defoktor i dritares së pasme F19 Busull F20 Radio/Chime/ Radio satelitore SiriusXM F21 Aktivizuesi i funksionit në distancë/Monitoruesi i presionit të gomave F22 Ndërprerësi i ndezjes/sensori i ndezjes logjike diskrete F23 Grupi i instrumenteve F24 — F25 Kontrolli i ngrohjes, ventilimit dhe ajrit të kondicionuar F26 Llambat e pasme ndihmëse/rimorkio F27 Llambat e pasme F28 Upfitter 2 / Llambat e leximit / Ambulanca F29 Fryrësi i pasmë F30 Llambat Upfitter/Courtesy F31 Bllokimi i derës së përparme F32 Dera e pasmeKyçja F33 Shkyçja e dyerve të ngarkesave F34 Shkyçja e derës së pasagjerit F35 Shkyçja e dyerve të pasagjerit të pasagjerit F36 Shkyçja e derës së shoferit F37 Bosh F38 — Reletë K1 Run (Mikro me rrymë të lartë) K2 E zbrazët (Mikro me rrymë të lartë) K3 Llambat e parkut (Mikro me rrymë të lartë) K4 Upmonitor ndihmës 2 (Rryma e lartë Mini) K5 Defogger e pasme (rrymë e lartë Mikro) K6 Fuqia e ruajtur e aksesorëve (RAP) (Mikro me rrymë të lartë) Ndërprerës qarku CB1 Sedilje me fuqi CB2 Power Windows

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit (2010-2022)
Përdorimi
1<2 5> Motor ABS
2 Moduli ABS
3 Llamba e ndalimit të rimorkios djathtas /Llambë rrotulluese
4
5
6 Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit/Ndezja
7 Moduli i kontrollit të trupit 5
8 Moduli i kontrollit të trupit 7
9 Moduli i kontrollit të trupit 4
10 Instrumentigrup
11 Instalimi i rimorkios
12 2010-2016, 2018-2022: Jo I përdorur

2017: Moduli i kamerës së brendshme të shikimit të pasmë 13 2010-2016: Ndërprerësi i frenave

2017: Nuk është përdorur

2018-2022: Moduli i kamerës së brendshme të pamjes së pasme 14 Rosëse xhami 16 Bori 17 Transmetimi 18 A/C 19 Bateria e modulit të kontrollit të motorit 20 2018-2019: Cutaway /Llamba e majtë e ndalimit/Llamba e kthesës.

2020-2022: Llamba e ndalimit/kthesë në të majtë 21 Llamba e ndalimit e majtë e rimorkios/Llamba e kthesës 22 2018-2019: Llambë e prerë/Djathtas me ndalesë/Llambë kthese.

2020-2022: Llamba e majtë e rimorkios për ndalim/kthesë 23 2021-2022: Sensori NOX (vetëm me naftë) 24 Pompë karburanti 25 Prizë elektrike ndihmëse 26 Moduli i kontrollit të trupit 3 27 Opsioni i pajisjeve speciale <2 2> 28 Airbag 29 Sensori i timonit 30 Moduli i kontrollit të motorit Moduli i ndezjes/prizës së ndriçimit 31 Moduli i kontrollit të transmisionit/ndezja 32 Moduli i kontrollit të transmisionit 1 bateri/moduli i kontrollit të motorit Fuqia e baterisë (gaz 6 cilindra) 33 2017-2022: Ndihmë parkimi nga pasmodul 34 2021-2022: Sensori NOX (Vetëm me naftë) 35 2010 -2017: Moduli ngrohës me karburant

2018-2020: i pa përdorur

2021-2022: Moduli i kontrollit të ngrohësit të karburantit (Vetëm naftë 36 Bateria e modulit të kontrollit të sistemit të karburantit 41 2018-2020: Fuqia e baterisë së modulit të kontrollit të transmisionit 2 42 Instalimi i rimorkios 43 2010-2016: Fan i lartë

2017: EV tufë ventilatori

2018-2020: Nuk është përdorur

2021-2022: tufë ventilatori elektro-viskoze (vetëm me naftë) 44 Soleoidi i startit 45 Moduli i kontrollit të motorit/Treni i fuqisë 46 2010-2016: Bateria e modulit të kontrollit të sistemit të karburantit

2017: I papërdorur

2018-2022: Inverter AC DC 47 Tifoz ftohës – i ulët 51 Feneri majtas me rreze të lartë 52 Djathtas drita e lartë 53 Feneri majtas me rreze të ulët 54 Djathtas drita e ulët e dritës dlamp 55 Fshirëse 56 Solenoid i ventilimit të kutisë 58 Moduli i kontrollit të trupit 2 59 Moduli i kontrollit të trupit 1 61 2010-2017: Nuk është përdorur

2018-2022: Solenoid i vajit të motorit / Ngrohës i ventilimit të karterit (vetëm me naftë) 62 Sensor O2 2 / Ventilator EV(naftë) 63 — 64 Rrjedha masive e ajrit/hapja e kutisë 65 Ndezja/Injektorët – tek 66 Llambat e ditës 2 67 Llambat e ditës 1 68 Llambat ndaluese ndihmëse 69 2010-2016: Nuk është përdorur

2017: Dritat e ndalimit të rimorkios

2018-2022: Fuqia e jashtme për rimorkio 70 2018-2020: Llambat më të larta 71 Ngrohës karburanti/sensori fleksibël i karburantit 72 Moduli i kontrollit të trupit 6 73 Lidhja e çakmave/lidhjes së të dhënave 74 Fryrësi i përparmë 75 Injektorë karburanti V6 / Moduli i kontrollit të motorit naftë 76 2021-2022: Sensorët e blozës (vetëm me naftë) 77 Sensori O2 1 78 Moduli i kontrollit të motorit/Treni elektrik 79 Ndezja/Injektorët – madje Rele <1 9> 15 Run/Crank 37 2021-2022: Sensori NOX (vetëm naftë) 38 Pompa e karburantit 39 Miniveli 40 Kompresori i kondicionerit 48 2010-2016: Ventilator i lartë

2017: tufë ventilatori EV

2018-2020: E pa përdorur

2021-2022: Tufë ventilatori elektro viskoz (naftëVetëm) 49 Treni me energji elektrike 50 2010: Fan Clutch (EV)

2011-2020: I papërdorur 57 Tifo ftohës – i ulët / I pa përdorur 60 Tifoma Kontrolli / Jo i përdorur

Blloku i siguresave ndihmëse (2018-2022)

Ky bllok ndodhet pranë kutisë së siguresave në ndarjen e motorit.

Sigurat Përdorimi
MR-1 Upfitter 1
MR-2 Upmonitter 2
MR-3 Kontrolli i fuqisë së montimit
Reletë:
MR Rel 1 Upfitter 1
MR Rel 2 Upfitter 1
Mega Fuse Mbajtëse (2018-2021) – Motori startues

Llamba/SEO 4 Sinjali i ndalimit të pasmë majtas/kthesë 5 Bllokimet e mallrave 6 Sinjal ndalimi/kthese e pasme djathtas 7 Bllokimet e shoferit 8 Llambë ndalimi me montim të lartë në ndalesë/qendër 9 Kontrolli i klimës 1 10 Kontrolli i klimës 11 Frenat 12 Pasqyrë/paftohës me ngrohje 13 Fryrësi i pasmë djathtas 14 Kthesa e shoferit Pasqyrë 15 Brava dyersh 16 Upfitter Park 17 Nuk disponohet 18 Llamba parkimi e pasme e majte 19 Pasqyra e kthesës së kalimit 20 Llamba parkimi e pasme djathtas 21 Llampa parku për rimorkio 22 Llambë parku të përparmë 32 Ndihmëse 1 33 Ndihmese 2 Ndërprerësi i qarkut 34 Power Win dow Rele 23 Fuqia e mbetur e aksesorit të dritares 24 ndihmëse 25 Defoktori i pasmë djathtas 26 Llambë mirësjelljeje 27 kargo Zhblloko 28 Shkyç nga shoferi 29 Llambë parku 30 DeraBrava 31 Shkyçja e pasagjerëve

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit (2003-2007)
Përdorimi
1 Bateria e radios
2 Benzina: Bateria e modulit të kontrollit të motorit

Dizel: FOH, moduli i kontrollit të motorit, bateria e modulit të kontrollit të transmisionit 3 Llamba e kthesës së pasme majtas 4 Llamba e kthesës së pasme djathtas 5 Lidhja e rimorkios e llambave rezervë 6 Ndezja 0 7 Stop llambë 8 Defogger e pasme djathtas/Pasqyra me ngrohje 9 Llamba e djathtë e drejtimit të ditës/Sinjali i kthesës 10 Llamba e majtë e drejtimit të ditës/Sinjali i kthesës 11 Moduli i kontrollit të trupit të kamionit 4 12 Pompa e karburantit 13 Trailer 14 Flashers rrezik 15 Bori 16 Moduli i kontrollit të trupit të kamionit 3 17 Sinjali i ndalimit/kthesës së rimorkios 18 Moduli i kontrollit të trupit të kamionit 2 19 Moduli i kontrollit të trupit të kamionit 20 Aktivizuesi i funksionit në distancë 21 Benzina: motori 2

Naftë: rezervë 22 Ndezja E 23 Motori1 24 Ndezja e modulit të kontrollit të trupit të kamionit 1 25 Benzina: rezervë

Naftë: Ngrohës me karburant 26 Pasqyrë e brendshme e pasme 27 Kundër karter 28 Sistemi i kyçjes së ndërrimit të transmisionit të frenave 29 Priza ndihmëse të rrymës 30 Çakmak 31 Trupi i panelit të instrumenteve 32 Klima 33 Benzina: rezervë

Naftë: Moduli i kontrollit të motorit<> 36 Bllokimi i ndërrimit të transmisionit të frenave, Mbështetja e automjetit 37 Airbag 38 Benzina: Ndezja 1 e modulit të kontrollit të motorit

Diesel: moduli i kontrollit të motorit, moduli i kontrollit të transmisionit, moduli i kontrollit të prizës së ndriçimit Ndezja 1 39 Benzina: Sensori i oksigjenit B

Naftë: rezervë 40 Sensor oksigjeni A 41 Fshirës të xhamit 42 Fandi i djathtë – Druri i ulët 43 Fadi i majtë – Druri i ulët 44 Fandi i majtë – Druri i gjatë 45 Fandi i djathtë – Druri i gjatë 46 Benzina: Truck Truck Controller- Aksesori

Diesel: Truck TruckKontrolluesi, aksesori i modulit të kontrollit të transmisionit 47 Fshirës i xhamit të përparmë 48 Frenave kundër bllokimit, Sistemi i rritjes së stabilitetit të automjetit 49 Ndezja A 50 Rormorkio 51 Fryrësi i kontrollit të klimës 52 Ndezja B 63 Benzina: rezervë

Naftë: Aktivizuesi i modulit të kontrollit të motorit 64 rezervë Rele 53 Fshirës i xhamit 54 Klima 55 Benzinë: rezervë

Naftë: Llambat e mjegullës së pasme 56 Famba – rreze e gjatë 57 Pompë karburanti 58 Fanel – Drita e ulët 59 Bori 62 /

PARE (G), ECM (D) Benzina: rezervë

Naftë: Moduli i kontrollit të motorit 61 / STRTR Starter Qarku Breakers 60 /

PWR SEAT 2003-2005: Dritarja elektrike (#60 )

2006-2007: Ndenjëse elektrike

2008, 2009

Kutia e siguresave të konsolës së dyshemesë

Caktimi i siguresat dhe stafetë në kutinë e siguresave të konsolës së dyshemesë (2008, 2009)
Përdorimi
1 Kontrolli i klimës 2(HVAC)
2 Busull
3 Ndërprerësi i ndezjes, Moduli i Sistemit të Parandalimit të Vjedhjes ( PK3)
4 Llambat e mirësjelljes së lartë
5 Kontrolli i klimës 1 (HVAC)
6 Bosh
7 Klaster i panelit të instrumenteve
8 Sistemi audio, zhurmë
9 Llambë parku ndihmëse
10 Llambat rezervë të rimorkios ndihmëse
11 Aktivizuesi i funksionit në distancë, monitori i presionit të gomave (TPM)
12 Kontrollet e kontrollit të klimës (HVAC)
13 Llambat e parkut të rimorkiove
14 Llambat e përparme parku
15 Prapa, llamba rezervë
16 Bosh
17 Sensori i timonit
18 Çelësi i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
19 Bosh
20 Bosh
21 Ngrohës i pasmë
22 Ngrohës i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
23 Bosh
24 Bosh
25 Shkyçja e derës së ngarkesës
26 Bllokimi i dyerve të pasme
27 Bllokimi i derës së përparme
28 Zbllokimi i derës së pasme të pasagjerit
29 Llambat e parkut Upfitter
30 Shkyçja e derës së përparme të pasagjerit
31 Dera e shoferitZhblloko
32 Sistemi i airbagëve, sistemi automatik i sensorit të pasagjerëve (AOS)
33 Djathtas Llamba e pasme parkimi
34 Llamba parkimi e pasme e majte
35 Upfitter ndihmëse 2 (J -Kasë)
36 Upmonitter ndihmëse 1 (J-Case)
37 E pasme Fryrësi (J-Kase)
38 Zbrazët (J-Kështia)
39 Funksioni (Mikro me rrymë të lartë)
40 Llambat e parkut (mikro me rrymë të lartë)
41 E zbrazët (Mini Mikro)
42 Upfitter Auxiliator 2 (Rele ISO me rrymë të lartë)
43 Fuqia e mbajtur e aksesorit (RAP) (Mikro me rrymë të lartë)
44 Fuqia e pasme (Mikro me rrymë të lartë)
Ndërprerës
45 Dritarja e energjisë
46 Sediljet me energji

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit (2008, 2 009)
Përdorimi
1 Fandi i majtë me rreze të lartë
2 Pompa e karburantit
3 Bosh
4 Naftë: Ngrohës me karburant
5 Fandi me rreze të lartë djathtas
6 E zbrazët
7 Fandi i majtë me rreze të ulët
8 Djathtas i ndalimit, Kthesa e rimorkiosSinjali
9 Fandi i djathtë me rreze të ulët
10 Llambat e ditës 2 (DRL )
11 Benzina: Ndezja e modulit të kontrollit të sistemit të karburantit
12 Llambat e ditës 1 (DRL)
13 Toplambë ndihmëse
14 Diesel: Moduli ngrohës me karburant
15 Benzina: Bateria e modulit të kontrollit të sistemit të karburantit
16 Ndalesa e majtë, sinjali i kthesës së rimorkios
17 Benzinë: Solenoid i ventilimit të kutisë
18 Zbrazët
19 Bosh
20 Moduli i kontrollit të trupit 1
21 Opsioni i pajisjeve speciale (SEO)
22 Moduli i kontrollit të trupit 4
23 Moduli i kontrollit të trupit 6
24 bosh
25 Moduli i kontrollit të trupit 7
26 Moduli i kontrollit të trupit 3
27 Moduli i kontrollit të trupit 5
28 Bosh
29 Zbrazët
30 Grupi i panelit të instrumenteve
31 Zbraz
32 Ndërprerësi i frenave
33 Prizë ndihmëse e rrymës
34 Airbag
35 Instalimi i rimorkios
36 Benzina: Sensori i timonit
37 Moduli i kontrollit të trupit2
38 Çakmakësi, kontrolluesi i lidhjes së të dhënave
39 Fshirës i xhamit
40 Bosh
41 Ronde e xhamit
42 Bosh
43 Bori
44 Moduli i kontrollit të transmisionit Bateria
45 Bosh
46 Benzina: Sensori i oksigjenit 1
47 Ndezja e modulit të kontrollit të transmisionit
48 Ndezja e modulit të kontrollit të motorit
49 Sensori i rrjedhës së ajrit në masë, ventilimi i kutisë
50 Moduli i kontrollit të motorit, sistemi i fuqisë
51 Transmisioni
52 Benzina: Edhe injektorët me ndezje
53 Diesel: Moduli i prizës së ndriçimit
54 Bateria e modulit të kontrollit të motorit
55 Benzina: Injektorë me ndezje të rastësishme
56 Benzinë: Sensori i oksigjenit 2
57 Klima Kompresor
58 Diesel: Fan Clutch
59 Benzine: V6 Fuel Injectors
60 Moduli i sistemit të frenave kundër bllokimit (J-Case)
61 Motori i sistemit të frenave kundër bllokimit (J-Case)
62 Instalimi i rimorkios (J-Case)
63 Bosh
64 Solenoidi i startit (J-Case)
65 Diesel: Moduli i kontrollit të motorit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.