Siguresat dhe reletë Buick Enclave (2008-2017).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e parë Buick Enclave, prodhuar nga 2008 deri në 2017 (facelift në 2013). Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Buick Enclave 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 dhe 2017 , merrni informacion për vendndodhjen e paneleve të siguresave të makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitjen e siguresave) dhe stafetën.

Struktura e siguresave Buick Enclave 2008-2017

Puro siguresat e çakmakut / prizës elektrike në Buick Enclave janë të vendosura në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit (shih siguresat "PWR OUTLET", "AUX POWER", "CIGAR LIGHTER", "RR APO").

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet nën kutinë e dorezave.

2008-2012: hiqni pjesën e poshtme të kutisë së dorezave;

2013-2017: hapni kapakun nën kutinë e dorezave (në të djathtë)

Ndarja e motorit

Diagramet e kutisë së siguresave

2008, 2009

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve (2008, 2009)
Emri Përshkrimi
FRT/WSW<2 5> Fshirëse e xhamit të përparmë
KEMBIMI Kembimi
HTD/SEAT Përparme Ndeshjet me ngrohje
STR/WHL/ILLUM Ndriçimi i timonit
MSM Moduli i sediljes me memorie
PWR/PASQYRA FuqiaFenerët me rreze të ulët të shkarkimit të intensitetit (HID)
HORN Bori
IGN Ndezja kryesore
LT TRLR STOP/TRN Drapa e majtë e rimorkios dhe llamba e sinjalit të kthesës
LAMP PRK Llamba parkimi
PWR/TRN Treni i fuqisë
RR DEFOG Defogues i dritares së pasme
RT TRLR STOP/TRN Trapi i djathtë i rimorkios dhe llamba e sinjalit të kthesës
Llambat ndaluese (vetëm në Kinë) Llambat ndaluese (vetëm në Kinë)
TRLR BCK/UP Llambat rezervë për rimorkio
WPR Fshirëse xhami
WPR HI Fshirëse xhami me shpejtësi të lartë

2013

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në ndarjen e pasagjerëve (2013)
Emri Përshkrimi
# GMC NON HID = Rreze Loje
* GMC NON HID = E lartë Grila
** Chevy = Llambat e mjegullës
*** Buick Chi na = Llamba e pasme e mjegullës
AIRBAG Airbag
AMP Përforcues
BCK/UP/STOP Llambë rezervë/Stopllamp
BCM Moduli i kontrollit të trupit
CNSTR VENT Venti i kutisë
CTSY Mirësjellje
DRL LC Bllokuesi i derës
DRL /LO BEAM Releja e llambave të ditës/Fanrat me rreze të ulëtStafetë
DSPLY Ekran
Zbraz Zbraz
FRT WSW Rosëse e xhamit të përparmë
SEAT HTD/COOL Sedilje me ngrohje/ftohje
HVAC Ngrohja, ventilimi dhe ajri i kondicionuar
INADV PWR LAMPAT INT Llampat me rrymë të paqëllimshme/tub me dritë të brendshme
INFOTMNT/MSM Moduli i sediljes info-argëtuese/memorie
LT/TRN/SIG Sinjali i kthesës nga ana e shoferit
PDM Pasqyrat me energji elektrike, lirimi i portës së ashensorit
MODETI PWR Modaliteti i energjisë
PWR MIR Pasqyra me fuqi
RDO Radio
Prapa WPR Fshirëse e pasme
RPA/SBZA/UGDO Asistenca e parkimit të pasmë/Alarmi për zonën e verbër anësore/Hapësi universal i dyerve të garazhit
RT TRN SIG Sinjal i kthesës në anën e pasagjerit
STR WHL ILLUM Ndriçimi i timonit
Reletë
LT/PWR /SEA T Releja e sediljes elektrike nga ana e shoferit
RT/PWR/SEAT Releja e sediljes elektrike nga ana e shoferit
PWR/WNDW Releja e rrymës së Windows
PWR/COLUMN Releja e kolonës së drejtimit elektrik
L/GATE Releja e portës së ngritjes
LCK Releja e kyçjes së fuqisë
PASME/WSW Releja e larjes së dritares së pasme
UNLCK Shkyçja me energji elektrikeStafetë
DRL/LO BEAM Releja e llambave të ditës/Releja e fenerëve me rreze të ulët
LT/UNLCK Releja e shkyçjes nga ana e shoferit
DRL/ LO BEAM Releja e llambave të ditës (nëse është e pajisur)
MIGRUG LAMPAT Releja e llambave të mjegullës (Chevy)
FRT/WSW Releja e larjes së xhamit të përparmë

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në ndarjen e motorit (2013-2017)
Emri Përshkrimi
Tufë A/C Tufë për kondicioner
ABS MTR Sistemi i frenimit kundër bllokimit (ABS) Motor
AFS Sistemi përshtatës i ndriçimit përpara
AIRBAG Airbag Sistemi
AUX POWER Fuqia ndihmëse
POMPA AUX VAC Pompë vakuumi ndihmëse
AWD Sistemi me të gjitha rrotat
BATT 1 Bateria 1
BATT 2 Bateria 2
BATT 3 Batt ery 3
ÇKAKPOSJA Çakkmak
ECM 1 Moduli i kontrollit të motorit 1
ECM/ FPM IGN Moduli i kontrollit të motorit/Ndezja e modulit të kontrollit të pompës së karburantit
EMISIONI 1 Emetimi 1
EMISIONI 2 Emisioni 2
MBIRALET EVENT Birrat e njëtrajtshme injektori
FAN 1 Tifoz ftohës 1
FAN2 Tifoma ftohëse 1
* Plarëse e fenerëve (Kinë)/Llambat e mjegullës (GMC)
FPM Moduli i fuqisë së pompës së karburantit
FSCM Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit
LLAmba e mjegullës (GMC) Llambat e mjegullës (GMC)
HTD STR WHL Timoni me ngrohje
HORN Bor
HTD MIR Pasqyra e jashtme me ngrohje
LAGËSHTIA/MAF Sensori i lagështisë/ Sensori MAF
HVAC BLWR Fryrësi i ngrohjes, ventilimit dhe ajrit të kondicionuar
LT HI BEAM Fandi i majtë me rreze të gjatë
LT LO BEAM Frezë e majtë e majtë
LT PRK Llambë parkimi majtas
LT TRLR STOP/TRN Drapa e majtë e rimorkios dhe sinjali i kthesës
MBIRAJT E NDËRTETARË Biresat tek injektorët
PCM IGN Ndezja e modulit të kontrollit të motorit
PWR L /GATE Power Liftgate
PWR OUTLET Power Liftgate
RR APO Prizë e rrymës së aksesorëve të pasmë
RR DEFOG Defog e pasme
RR HVAC Sistemi i kontrollit të klimës së pasme
RT HI BEAM Fandi me rreze të lartë djathtas
RT LO BEAM Fandi i djathtë me rreze të ulët
RT PRK Llamba parkimi djathtas
RT TRLR STOP/TRN Trailer Djathtas Ndalues ​​dhe KthesëSinjali
RVC SNSR Sensori i rregulluar i kontrollit të tensionit
S/ROOF/SUNSHADE Sunroff<. 24>Stop llambat (vetëm në Kinë) Stop llambat (vetëm në Kinë)
STRTR Starter
TCM Moduli i kontrollit të transmisionit
TRANS Transmetimi
TRLR BCK/UP Llambat rezervë të rimorkios
TRLR BRK Frena e rimorkios
LAMP TRLR PRK Llambat parkimi të rimorkios
TRLR PWR Fuqia e rimorkios
WPR/WSW Fshirëse xhami /Rondele
Rele
A/C CMPRSR CLTCH Tufë e kompresorit të ajrit të kondicionuar
POMPA AUX VAC Pompë me vakum ndihmëse
CRNK Fuqia me ndërprerje
FAN 1 Tifoz ftohës 1
FAN 2 Tipers ftohës 2
FAN 3 Ventilator ftohës 3
HDLP WASH (KINË)

LAMPA MJEGULLI (GMC) Plarëse e fenerëve (Kinë )/Llambat e mjegullës (GMC) HI BEAM Fanrat me rreze të gjata HID/LO BEAM Fenerët me rreze të ulët me shkarkim me intensitet të lartë (HID) HORN Bor IGN Ndezja Kryesor LT TRLR STOP/TRN Rimorkio Majtas ndalues ​​dhe kthesëLlambë sinjali PRK LAMP Llambë parku PWR/TRN Treni i fuqisë RR DEFOG Defogues i dritares së pasme RT TRLR STOP/TRN Trapi i djathtë i rimorkios dhe llamba e sinjalit të kthesës Stop llambat (vetëm në Kinë) Stop llambat (vetëm në Kinë) TRLR BCK/UP Llambat rezervë të rimorkios WPR Fshirëse xhami WPR HI Fshirës së xhamit të lartë Shpejtësia

2014, 2015, 2016, 2017

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e pasagjerëve (2014-2017) <2 4>Moduli i kontrollit të trupit
Emri Përshkrimi
# GMC NON HID = rreze e ulët
* GMC NON HID = Shutter i lartë
** Chevy = Llambat e mjegullës
*** Buick China = Llamba e pasme e mjegullës
AIRBAG Airbag
AMP Përforcues
BCK UP/STOP Llambë rezervë/Stopllampë
BCM
CNSTR VENT Venti i kutisë
CTSY Me mirësjellje
DRL LC Bllokuesi i derës
DRL /LO BEAM Releja e llambave të ditës/Releja e fenerëve me rreze të ulët
DSPLY Ekrani
FRT WSW Ronde e xhamit të përparmë
SEDILJA HTD/FTOHTË Ngrohje/ftohjeSediljet
HVAC Ngrohja, Ventilimi dhe Kondicionimi
LAMPA INT PWR INADV Fuqia e paqëllimshme /Llambat e brendshme me tuba të lehta
INFOTMNT/MSM Infotainment/Moduli i sediljes me memorie
LT TRN SIG 24>Sinjalja e kthesës në anën e shoferit
OBS DET /URS Asistenca e parkimit në pjesën e pasme/Alarmi për zonën e verbër anësore/Alarmi për përplasjen përpara/ Sistemi i telekomandës universal
PDM Pasqyrat me energji elektrike, lirimi i portës së ngritjes
MODETI PWR Modaliteti i energjisë
PWR MIR Pasqyra me fuqi
RDO Radio
Prapa WPR Fshirësi i pasmë
RT TRN SIG Sinjali i kthesës në anën e pasagjerit
STR WHL ILLUM Ndriçimi i timonit
USB CHRG Ndriçimi USB
Reletë
LT/PWR/SEAT Reletë e sediljes elektrike nga ana e shoferit
RT/PWR/SEAT Releja e sediljes elektrike nga ana e pasagjerit
PWR/WNDW Rele i rrymës së Windows
PWR/COLUMN Rele i kolonës së drejtimit të energjisë
L /GATE Releja e portës së ngritjes
LCK Releja e kyçjes së fuqisë
REAR/WSW Releja e larjes së dritares së pasme
UNLCK Releja e shkyçjes me energji
DRL/LO BEAM Llambat e ditës me stafetë/Fanrat me rreze të ulëtStafetë
LT/UNLCK Releja e shkyçjes nga ana e shoferit
DRL/ LO BEAM Vrapimi gjatë ditës Stafetë e llambave (nëse është e pajisur)
LLAmbat e Mjegullës së pasme (KINË) Releja e llambave të mjegullës (Chevy)
FRT/ WSW Releja e larjes së xhamit të përparmë

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në ndarja e motorit (2013-2017) <>FAN 3
Emri Përshkrimi
TUFJA A/C Tufë me kondicioner
ABS MTR Motor sistemi kundër bllokimit të frenimit (ABS)
AFS Adaptues Sistemi i ndriçimit përpara
AIRBAG Sistemi i jastëkëve të ajrit
FUQIA AUX Fuqia ndihmëse
POMPA AUX VAC Pompa ndihmese me vakum
AWD Sistemi me te gjitha rrotat
BATT 1 Bateria 1
BATT 2 Bateria 2
BATT 3 Bateria 3
ÇKAMKËSJA Çakmaku
ECM 1 Moduli i kontrollit të motorit 1
ECM/FPM IGN Moduli i kontrollit të motorit/Ndezja e modulit të kontrollit të pompës së karburantit
EMISIONI 1 Emisioni 1
EMISIONI 2 Emisioni 2
MBIRALET EVEN Një mbështjellje me injektorë
FAN 1 Tifoz ftohës 1
FAN 2 Tifoma ftohëse 1
* Larëse e fenerëve(Kinë)/Llambat e mjegullës (GMC)
FPM Moduli i fuqisë së pompës së karburantit
FSCM Moduli i Kontrollit të Sistemit të Karburantit
Llampa mjegullore (GMC) Llambat e mjegullës (GMC)
HTD STR WHL Timoni me ngrohje
HORN Bori
HTD MIR Ngrohje e jashtme Pamje e pasme Pasqyrë
LAGËSHTIA/MAF Sensori i lagështisë/ Sensori MAF
HVAC BLWR Ngrohja, Ventilimi dhe ventilator i ajrit të kondicionuar
LT HI BEAM Fandi i majtë me rreze të lartë
LT LO BEAM Fandi i majtë me rreze të ulët
LT PRK Llamba e majtë parkimi
LT TRLR STOP/TRN Mbyllja e majtë e rimorkios dhe sinjali i kthesës
SPIRALET E NDËRTETARË Mbijalet tek injektorët
PCM IGN Ndezja e modulit të kontrollit të motorit
PWR L/GATE Power Liftporta
PWR OUTLET Fuqia Prizë
RR APO Prizë e rrymës së aksesorëve të pasmë
RR DEFOG Defogger i pasmë
RR HVAC Sistemi i kontrollit të klimës së pasme
RT HI BEAM Djathtas me rreze të gjatë të djathtë
RT LO BEAM Djathtas drita e mesme e djathtë
RT PRK Llamba parkimi djathtas
RT TRLR STOP/TRN Djathtas llamba e rimorkios dhe sinjali i kthesës
RVC SNSR Kontrolli i rregulluar i tensionitSensori
S/ROOF/SUNSHADE Sunroff
SERVICE Riparim servis
SPARE Kembimi
Stop llambat (vetëm në Kinë) Stop llambat (vetëm në Kinë)
STRTR Starteri
TCM Moduli i kontrollit të transmisionit
TRANS Transmetimi
TRLR BCK/UP Llambat rezervë të rimorkios
TRLR BRK Frena rimorkio
TRLR PRK LAMP Llampa parkimi për rimorkio
TRLR PWR Fuqia e rimorkios
WPR/WSW Fshirës/larëse xhami
Rele
A/C CMPRSR CLTCH Tufë e kompresorit të ajrit të kondicionuar
POMPA AUX VAC Pompë vakuumi ndihmëse
CRNK Fuqia me ndërprerje
Tipers ftohës 3
HDLP WASH (KINA)

LAMPA ME MJEGULLI (GMC) Parrëse e fenerëve (Kinë)/Llambat e mjegullës (GMC) HI BEAM Fanrat me rreze të lartë HID/LO BEAM Shkarkim me intensitet të lartë (HID) Fenerët me rreze të ulët HORN Bori IGN Kryesore e ndezjes LT TRLR STOP/TRN Ndalesa e majtë e rimorkios dhe llamba e sinjalit të kthesës LAMP PRK ParkPasqyra DR/LCK Bllokimet e dyerve AIRBAG Sistemi i airbagëve LT/TRN/SIG Sinjali i kthesës nga ana e shoferit Fshirësja e pasme Fshirësja e xhamit të pasmë PWR MOD Moduli PassKey, moduli i kontrollit të trupit BCK/UP/STOP Llambat rezervë, dritat e ndalimit HVAC Sistemi i kontrollit të klimës DISPLAY Ekran RT/TRN/SIG Sinjali i kthesës në anën e pasagjerit DRL Llambat e ditës RADIO Radio PDM Pasqyra elektrik, lirimi i portës së ashensorit DRL 2 Nuk përdoret INFOTAINMENT Sistemi Infotainment BCM Moduli i kontrollit të trupit KËMBIMI Kembimi CTSY Llambat Dome INADV/PWR/LED Llambat e brendshme ONSTR/VENT Emetimet AMP Përforcuesi i audios Reletë LT/PWR/SEAT Releja e sediljes elektrike nga ana e shoferit RT/PWR/SEAT Releja me energji elektrike e sediljes anësore të pasagjerit PWR/WNDW Power Windows Rele PWR/COLUMN Releja e kolonës së drejtimit me energji elektrike L/GATE Releja e portës së ngritjes LCK Rele i kyçjes me energji REAR/WSW Rosëse e dritares së pasmeLlamba PWR/TRN Treni i fuqisë RR DEFOG Defogues i dritares së pasme RT TRLR STOP/TRN Trapi i djathtë i rimorkios dhe llamba e sinjalit të kthesës Llambat ndaluese (vetëm në Kinë) Llambat ndaluese (vetëm në Kinë) TRLR BCK/UP Llampa rezervë për rimorkio WPR Fshirësja e xhamit WPR HI Fshirësja e xhamit me shpejtësi të lartë

Stafetë UNLCK Releja e shkyçjes nga energjia DRL2 Rafeta 2 e llambave të ditës LT/UNLCK Releja e shkyçjes nga ana e shoferit DRL Releja e llambave të ditës KËMBIMI Kembimi FRT/WSW Releja e përparme e larjes së xhamit të përparmë

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit (2008, 2009) <>S/ROOF/SUNSHADE
Emri Përshkrim
LT PRK Llambë parkimi majtas
RT PRK Llampa parkimi djathtas
TRLR PRK LAMP Llampa parkimi për rimorkio
AIRBAG Sistemi i airbagëve
PCM IGN Ndezja e modulit të kontrollit të motorit
AFS Sistemi përshtatës i ndriçimit përpara
TRANS Transmisioni
KAMERA E PASME Kamera e pasme
EMISIONI 1 Sistemi kundër bllokimit të frenave 2
TRLR BRK Trailer Brak e
AWD Sistemi me të gjitha rrotat
TRLR PWR Fuqia e rimorkios
MBIRALET EDHE Spirale me injeksione të njëtrajtshme
KËMBIM Kembim
MBIRALET TEKT Spirale me injektor teke
KËMBIM Kembim
LT HI BEAM Fakun e majtë me rreze të gjatë
SPORE Kembim
LT TRLRSTOP/TRN Tilerja e majtë e ndalimit dhe sinjali i kthesës
EMISION 2 Emission 2
ECM Moduli i kontrollit të motorit
RT HI BEAM Fandi me rreze të lartë djathtas
RVC SNSR Sensori i rregulluar i kontrollit të tensionit
RT TRLR STOP/TRN Djata e ndalimit të rimorkios dhe sinjali i kthesës
ECM 1 Moduli i kontrollit të motorit 1
SPARE Kembimi
WPR/WSW Fshirës/Larëse e xhamit
REZIMIT Kembimi
PWR PYZË Prizë elektrik
AUX POWER Fuqia ndihmëse
RT LO BEAM Djathtas drita e ulët e fenerit
RR APO Prizë e rrymës së aksesorëve të pasmë
LT LO BEAM Farma e majtë me rreze të ulët
TCM Moduli i kontrollit të transmisionit
TRLR BCK/UP Llambat rezervë të rimorkios
HTD MIR Pasqyrë e jashtme me ngrohje të pasme
ABS MTR Fren kundër bllokimit Motori i sistemit
LAMPA MJEGULLI Llambat e mjegullës
HORN Bori
KLTCH A/C Tufë e kondicionimit
POMPA KARBURANTI Pompë karburanti
KËMBIMI Kembimi
Sigurat J-Case
FAN 2 Tifoz ftohës 2
PWR L/GATE Power LiftGate
FAN1 Tifoz ftohës 1
HVAC BLWR Fryrësi i sistemit të kontrollit të klimës
STRTR Starter
BATT 2 Bateria 2
HTD WASH Sistemi i larjes së xhamit me ngrohje
BATT 1 Bateria 1
BATT Bateria 3
Sun cati, sunshade
Rele
FAN 3 Tifoz ftohës 3
FAN 2 Tifoz ftohës 2
PRK LAMP Llambë parku
FAN 1 Tifoz ftohës 1
RT TRLR STOP/TRN Djathtas i rimorkios dhe sinjali i kthesës
LT TRLR STOP/TRN Trapi i majtë i rimorkios dhe sinjali i kthesës
IGN Ndezja kryesore
CRNK Fuqia e ndërprerë
PWR/TRN Treni elektrik
HI BEAM High-Be am Headlamps
WPR Fshirëse xhami
WPR HI Fshirës së xhamit me shpejtësi të lartë
RR DEFOG Shkarkues i dritares së pasme
HID/LO BEAM Shkarkim me intensitet të lartë (HID) i ulët- Fenerët e rrezeve
KËMBIMI Rezervimi
LAMP MJEGULLI Llambat e mjegullës
HORN Bori
A/C CMPRSR CLTCH AjriTufa e kompresorit të kondicionimit
POMPA KARBURANTI Pompa e karburantit
TRLR BCK/UP Rimorkio Prapa- Llambat lart

2010, 2011, 2012

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave dhe stafetë në ndarjen e pasagjerëve (2010-2012)
Emri Përshkrimi
AIRBAG Airbag
AMP Përforcues
BCK/UP/STOP Llambë rezervë/Stopllamp
BCM Moduli i kontrollit të trupit
CNST/VENT Vendja e kutisë
CTSY Mirësjellje
DRL Llambat e ditës
DRL 2 Vetëm GMC HID/Llambat e mjegullës së pasme – Vetëm në Kinë
DSPLY Ekrani
FRT/ WSW Rosëse e xhamit të përparmë
SEAT HTD/COOL Sedilje me ngrohje/ftohje
HVAC Ngrohja, ventilimi dhe ajri i kondicionuar
INADV/PWR/LED Elektrik pa dashje LED
INFOTMNT Infotainment
LT/TRN/SIG Sinjal i kthesës nga ana e shoferit
MSM Moduli i sediljes me memorie
PDM Pasqyrat me energji elektrike, lirimi i portës së ashensorit
MODETI PWR Fuqia Modaliteti
PWR/MIR Pasqyrat e energjisë
RDO Radio
Prapa WPR Fshirëse e pasme
RT/TRN/SIG Kthesë nga ana e pasagjeritSinjali
KËMBIMI Rezervimi
STR/WHL/ILLUM Ndriçimi i timonit
Rele
LT/PWR/SEAT Releja e sediljes elektrike nga ana e shoferit
RT/PWR/SEAT Releja e sediljes elektrike anesore te pasagjerit
PWR/WNDW Rele i rrymës së Windows
PWR/COLUMN Rele i kolonës së drejtimit të energjisë
L/GATE Releja e portës së ngritjes
LCK Releja e kyçjes së energjisë
REAR/WSW Releja e larjes së dritares së pasme
UNLCK Releja e shkyçjes me energji
DRL2 Releja 2 e llambave për funksionimin e ditës
LT/UNLCK Releja e shkyçjes nga ana e shoferit
DRL Releja e llambave gjatë ditës
PARE Kembimi
FRT/WSW Releja e larjes së xhamit të përparmë

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në ndarjen e motorit (2010-2012 )
Emër e Përshkrimi
KLUÇA A/C Tufë për kondicioner
ABS MTR Sistemi kundër bllokimit të frenimit (ABS) Motor
AFS Sistemi përshtatës i ndriçimit përpara
AIRBAG Sistemi Airbag
AUX POWER Fuqia ndihmëse
POMPA AUX VAC Pompë ndihmëse me vakum
AWD Drive me të gjitha rrotatSistemi
BATT 1 Bateria 1
BATT 2 Bateria 2
BATT 3 Bateria 3
ÇKAKPOSJA Çakmaku
ECM Moduli i kontrollit të motorit
ECM 1 Moduli i kontrollit të motorit 1
EMISIONI 1 Emisioni 1
EMISIONI 2 Emisioni 2
MBIRALET EVEN Edhe Spiralet e injektorit
FAN 1 Tifoz ftohës 1
FAN 2 Tifoz ftohës 1
LLAMA MJEGULLI Llambat e mjegullës
FSCM Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit
HORN Bor
HTD MIR Pasqyrë e jashtme me ngrohje të pasme
HVAC BLWR Fryrës për ngrohje, ventilim dhe ajër të kondicionuar
LT HI BEAM Frenë të gjatë të majtë
LT LO BEAM Fandi i majtë me rreze të ulët
LT PRK Llambë parkimi majtas
LT TRLR STOP/TRN Trailer Majtas Ndalues ​​dhe Kthehu Si gnal
SPIRALËT E NDËRTETARË Biresat tek injektorët
PCM IGN Ndezja e modulit të kontrollit të rrymës
PWR L/GATE Power Liftporta
PWR OUTLET Prizë elektrik
KAMERA E PASME Kamera e pasme
RR APO Prizë e rrymës së aksesorëve të pasmë
RR DEFOG DefoGues i pasmë
RR HVAC E pasmeSistemi i kontrollit të klimës
RT HI BEAM Fandi me rreze të lartë djathtas
RT LO BEAM Feneri i djathtë me rreze të ulët
RT PRK Llamba parkimi djathtas
RT TRLR STOP/TRN Trapi djathtas i rimorkios dhe sinjalizuesi i kthesës
RVC SNSR Sensori i rregulluar i kontrollit të tensionit
S/ROOF/DIELLIDE Sunroff
SERVICE Riparim servis
SPARE Kembimi
Stop llambat (vetëm në Kinë) Stop llambat (vetëm në Kinë)
STRTR Starter
TCM Moduli i kontrollit të transmisionit
TRANS Transmetimi
TRLR BCK/UP Llambat rezervë të rimorkios
TRLR BRK Frena e rimorkios
TRLR PRK LAMP Llampa parkimi për rimorkio
TRLR PWR Fuqia e rimorkios
WPR/WSW Fshirës/larëse xhamash
Reletë
A/C CMPRSR CL TCH Tufë e kompresorit të kondicionimit të ajrit
POMPË AUX VAC Pompë vakumi ndihmëse
CRNK Fuqia me ndërprerje
FAN 1 Tifoz ftohës 1
FAN 2 Ftohje Ventilator 2
FAN 3 Tifoz ftohës 3
LAMP MJEGULLI Llambat e mjegullës
HI BEAN Farrat me rreze të gjata
HID/LO BEAM Lart

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.