Siguresat dhe reletë BMW X5 (E53; 2000-2006).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, shqyrtojmë gjeneratën e parë BMW X5 (E53), prodhuar nga viti 1999 deri në 2006. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të BMW X5 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave BMW X5 2000- 2006

Kutia e siguresave në ndarjen e dorezës

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Hapni ndarjen e dorezave, hiqni dy mbajtëset në sipër, tërhiqeni panelin poshtë.

Diagrami i kutisë së siguresave

Paraqitja e siguresave mund të ndryshojë! Skema juaj e saktë e alokimit të siguresave ndodhet nën këtë kuti siguresash. Caktimi i siguresave në ndarjen e dorezës
A Përbërësi
F1 5A Lidhja e autobusit të të dhënave, paneli i instrumenteve
F2 5A Moduli i kontrollit të llambave
F3 5A Ngrohës/klimë të kondicionuar (AC) (deri më 01/02)
F4 5A Rele i bobinës së ndezjes
F5 7,5A Alternatori, sensori i nivelit të vajit të motorit, siguresa motori i ventilatorit për ftohje kutie/rele
F6 5A Pasqyra e brendshme e pasme, moduli i kontrollit të ndihmës parkimi (deri më 04/02), presioni i gomave Moduli i kontrollit të monitorit
F7 5A Rele i bobinës së ndezjes
F8 5A Instrumentindriçimi
F9 5A Airbag, çelësi i pozicionit të pedalit të frenave (BPP), moduli i kontrollit të llambave
F10 15A Bori
F11 5A Imobilizator
F12 5A Ndriçimi i instrumentit, sensori i pozicionit të timonit
F13 5A Sistemi i alarmit, pasqyra e brendshme e pasme
F14 5A Moduli i kontrollit me shumë funksione 1
F15 5A Moduli i kontrollit të monitorit të presionit të gomave (deri më 04/02)
F16 5A Çelësi i ndezjes
F17 5A Moduli i kontrollit të llambave të brendshme
F18 - -
F19 - -
F20 30A Moduli i kontrollit të funksionit të derës, shoferi
F21 30A Sediljet elektrike
F22 - -
F23 - -
F24 30A Moduli i kontrollit të funksionit të derës, pasagjeri
F25 25A Prizë karikimi, çakmak
F26 30A Rele i qarqeve kryesore të ndezjes
F27 20A Moduli i kontrollit shumëfunksional 1
F28 30A Larëse fenerësh
F29 10A Airbag
F30 - -
F31 5A Motormenaxhimi
F32 5A Releja e qarqeve kryesore të ndezjes, moduli i kontrollit shumëfunksional2
F33 5A Çakmak i cigareve
F34 7,5A Xhama e pasme me ngrohje, ngrohës/kondicioner (AC)
F35 - -
F36 5A Priza e karikimit
F37 5A Moduli i kontrollit shumëfunksional 2
F33 - -
F39 5A Çelësi i pozicionit të pedalit të tufës (CPP), imobilizatori
F40 30A Fshirëset e xhamit
F41 5A Sistemi i larjes/fshirjes së ekranit të pasmë, moduli i kontrollit shumëfunksional 1
F42 5A Llambat e brendshme
F43 5A Paneli i instrumenteve
F44 5A Airbag, sediljet elektrike
F45 5A Paneli i instrumenteve
F46 7,5A Moduli i kontrollit të kutisë së transferimit
F47 25A Karburanti p stafetë ump (FP)
F48 7,5A Ngrohës/ajër të kondicionuar (AC)
F49 - -
F50 - -
F51 10A Sistemi i frenave kundër bllokimit (ABS), menaxhimi i motorit
F52 15A Lidhësi i lidhjes së të dhënave (DLC) (deri më 09/00)
F53 25A Moduli i kontrollit me shumë funksione2
F54 15A Moduli i kontrollit të transmisionit (TCM)
F55 30A Sistemi i frenave kundër bllokimit (ABS)
F56 - -
F57 15A Moduli i kontrollit të pezullimit
F58 20A Kulmi i diellit
F59 20A Ngrohës ndihmës
F60 30A Moduli i kontrollit me shumë funksione 1
F61 50A Motori i ventilatorit të ftohësit të motorit
F62 50A Releja e pompës së injektimit sekondar të ajrit (AIR)
F63 50A Anti- sistemi i frenave të kyçjes (ABS)
F64 50A Ngrohës/ajri i kondicionuar (AC)

Blloku i stafetës nën ndarjen e dorezës

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet prapa kutisë së siguresave.

Diagrami

Caktimi i siguresave dhe releve
A Përbërësi
1 Releja e pompës së ngritjes së karburantit - Diesel
2 -
3 E brendshme Moduli i kontrollit të llambave
4 Releja e bririt
F103 - -
F104 100A Tapa ndriçimi
F105 80A Imobilizatori, çelësi i ndezjes-4,4/4,6 ( deri më 02/02)
F106 50A Çelësi i ndezjes, kontrolli i llambavemoduli
F107 50A Moduli i kontrollit të llambave

Kutia e siguresave në ndarjen e bagazhit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në anën e djathtë, pas kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Paraqitja e siguresave mund të ndryshojë! Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e bagazhit
A Përbërësi
1 Releja e ngrohësit të sediljeve- mbrapa
2 Releja me ngrohje të xhamit të pasmë
3 Releja e njësisë audio
4 Boot Stafetë e lirimit të kapakut/portës së pasme- më e ulët
5 Releja e rregullimit të sediljeve, e pasme
6 Sistemi audio, lundrimi sistemi
F73 7.5A Rele i bobinës së ndezjes
F74 10A Telefon
F75 5A Sistemi audio, sistemi i navigimit
F76 - -
F77 30A Sedilje elektrike-prapa
F78 20A Prizë rimorkio
F79 7.5A Moduli i kontrollit të pezullimit
F80 20A Rele i spirales së ndezjes
F81 20A Larje/fshirje e ekranit të pasmësistem
F82 - -
F83 20A Prizë karikimi - mbrapa
F84 7.5A Kapaku i bagazhit/kyçja e derës së pasme
F85 30A Xhama e pasme me ngrohje
F86 5A Ngrohës ndihmës
F87 30A Pompë kompresori me pezullim

Disa rele mund të vendosen gjithashtu nën rreshtim, në ndarjen e bagazhit. Për shembull, një stafetë pompe kompresori, një stafetë kompresori me pompë pezullimi pneumatike.

Siguresat dhe stafetë në ndarjen e motorit

Disa stafetë janë të vendosura në bllokun e montimit, nën kapuç (rele me bori, stafetë prizë ndriçimi, stafetë të pompës së karburantit, stafetë e larjes së fenerëve, etj.). Në varësi të konfigurimit, mund të ketë siguresa.

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.