Siguresat Citroën C5 (2008-2017).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Citroën C5 (RD/TD), prodhuar nga 2007 deri në 2017. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Citroen C5 2008, 2009, 2010, 2011 , 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 dhe 2017 , merrni informacion për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Citroën C5 2008-2017

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Citroen C5 janë siguresa F9 (Çakmaku / Përpara 12 Priza V) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve dhe siguresa F6 (fole e pasme 12 V) në bateri.

Ka dy kuti siguresash nën pult, një kuti siguresash në ndarjen e motorit dhe një tjetër në bateri.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutitë e siguresave të panelit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave (Kutia e siguresave të panelit A (sipër))
  • Diagrami i kutisë së siguresave (Kutia e siguresave të panelit B)
  • Diagrami i kutisë së siguresave (Kutia e siguresave të panelit C (poshtë))
 • Kutia e siguresave të ndarjes së motorit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave

Kutia e siguresave të panelit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Mjetet me timon të majtë: Kutitë e siguresave janë të vendosura poshtë panelit të pultit.

Hapni plotësisht kutinë e ruajtjes dhe më pas tërhiqeni fort mbi të horizontalisht, hiqni veshjen duke e tërhequr ashpër në fund.

Mjetet me timon të djathtë: Kutitë e siguresave janëndodhet në kutinë e dorezave.

Për të hyrë, hapni kutinë e dorezave dhe më pas shkëputni kapakun e ruajtjes.

Diagrami i kutisë së siguresave (Kutia e siguresave të panelit A (sipër))

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit A
Vlerësimi Funksioni
G29 - Nuk përdoret
G30 5 A Pasqyra me dyer me ngrohje
G31 5 A Sensori i shiut dhe diellit
G32 5 A Llambat paralajmëruese të pa lidhura me rripin e sigurimit
G33 5 A Pasqyra elektrokromi
G34 20 A Sanroof (sallon)
G35 5 A Ndriçimi i derës së pasagjerëve - Rregullimi i pasqyrës së derës së pasagjerit
G36 30 A Derë e pasme elektrike (Tourer)
G37 20 A Sediljet e përparme me ngrohje
G38 30 A Sedilja elektrike e shoferit
G39 30 A Sedilja elektrike e pasagjerit - Përforcues Hi-Fi r
G40 3 A Furnizimi i njësisë së stafetës së rimorkios

Diagrami i kutisë së siguresave (Kutia e siguresave të panelit B)

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit B
Vlerësimi Funksioni
G36 15 A Kutia automatike me 6 shpejtësi
G36 5 A Kutia automatike me 4 shpejtësi
G37 10A Llambat e ditës - Prizë diagnostike
G38 3 A DSC/ASR
G39 10 A Pezullim hidraulik
G40 3 A STOP ndërprerësi

Diagrami i kutisë së siguresave (Kutia e siguresave të panelit C (poshtë))

Caktimi i siguresave në panelin e kontrollit Kutia e siguresave C
Vlerësimi Funksioni
F1 15 A Fshirja e ekranit të pasmë (Tourer)
F2 30 A Releja e kyçjes dhe e bllokimit
F3 5 A Airbags
F4 10 A Automatik kuti ingranazhi - Njësia shtesë e ngrohësit (Diesel) - Pasqyrat e pasme elektrokrome
F5 30 A Xhama e përparme - Çatia diellore - Ndriçimi i derës së pasagjerëve - Rregullimi i pasqyrës së derës së pasagjerit
F6 30 A Xhama e pasme
F7 5 A Ndriçimi i pasqyrës së kota - Ndriçimi i kutisë së dorezave - Llambat e brendshme - Pishtari (Tourer)
F8 20 A Radio - Ndërruesi i CD-së - Kontrollet e montuara në timon - Ekrani - Zbulimi i nën fryrjes - ECU e bagazhit elektrik
F9 30 A Çakmak i cigares - Prizë 12 V e përparme
F10 15 A Alarmi - Kontrollet e montuara në timon, ndriçimi, sinjalizimi dhe bishtat e fshirëseve
F11 15 A Çelësi kundër vjedhjes me rrymë të ulët
F12 15A Sedilja elektrike e shoferit - Paneli i instrumenteve - Llambat paralajmëruese të pa lidhur rripi - Kontrollet e klimatizimit
F13 5 A Njësia e stafetës së motorit - Releja e ndërprerjes së pompës së pezullimit hidraulik - Furnizimi me ECU me airbag
F14 15 A Sensori i shiut dhe diellit - Sensorët e parkimit - Selia elektrike e pasagjerit - Njësia e stafetës së rimorkios - Përforcuesi HI-FI ECU - Sistemi Bluetooth - Sistemi i Paralajmërimit të Largimit nga Korsia
F15 30 A Bllokimi dhe stafetë bllokimi
F17 40 A Ekrani i pasëm me ngrohje - Pasqyrat me ngrohje me dyer
FSH SHUNT PARK SHUNT

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

ose (dhe të tjera)

Për të hyrë në kutinë e siguresave në ndarjen e motorit, zhbllokoni secilën vidë nga një rrotullim 1/4.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Vlerësimi Funksioni
F 1 20 A Njësia e kontrollit të motorit
F2 15 A Bori
F3 10 A Pompa e larjes së ekranit
F4 10 A Pompa e larjes së fenerëve
F5 15 A Aktivizuesit e motorit
F6 10 A Matësi i rrjedhës së ajrit - Fenerët e drejtimit - Priza diagnostikuese
F7 10 A Kutia automatikebllokimi i levës - Timoni me rrymë
F8 25 A Motori fillestar
F9 10 A Çelësi i tufës - Ndërprerësi i ndalimit
F10 30 A Aktivizuesit e motorit/Motoret e aktivizuesit
F11 40 A Fryrëse e ajrit të kondicionuar
F12 30 A Fshirëse
F13 40 A Furnizimi BSI (ndezja ndezur)
F14 30 A -
F15 10 A Djathtas drita kryesore
F16 10 A Majtas rreze kryesore
F17 15 A Rrezi i ulët i djathtë
F18 15 A Rrezi i ulur i majtë
F19 15 A Aktivizuesit e motorit/Motoret e aktivizuesit
F20 10 A Aktivizuesit e motorit/Motoret e aktivizuesit
F21 5 A Aktivizuesit e motorit/Motoret e aktivizuesit
Sigurat në bateri

Për të hyrë në kutinë e siguresave të vendosura në bateri, shkëputeni dhe hiqeni kapakun.

Caktimi i siguresave në bateri

Vlerësimi Funksioni
F6 25 A Presë e pasme 12 V (fuqia maksimale: 100 W)
F7 15 A Llambat e mjegullës
F8 20 A Djegësi shtesë (Naftë )
F9 30 A Frena elektrik parkimi

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.