Siguresat Citroën C4 Picasso I (2006-2012).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Citroën C4 Picasso të gjeneratës së parë, prodhuar nga 2006 deri në 2013. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Citroen C4 Picasso I 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 dhe 2012 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Citroën C4 Picasso I 2006-2012

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Citroen C4 Picasso I janë siguresa F9 (çakmak, priza e përparme 12V) në panelin e instrumenteve kutia e siguresave dhe siguresa F8 (priza e pasme 12 V) në bateri (2006-2007) ose F32 (priza e pasme 12 V) në kutinë e dytë të siguresave të panelit të instrumenteve (që nga viti 2008).

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ka dy kuti siguresash në kutinë e dorezave, një kuti siguresash në ndarjen e motorit dhe një kuti siguresash në bateri.

Kutitë e siguresave të pultit

Mjetet me timon majtas:

Zgjidhni kapakun duke e tërhequr lart djathtas, pastaj majtas; tërhiqeni kapakun poshtë.

Mjetet me timon të djathtë:

Hapni kutinë e poshtme të dorezave, zhbllokoni vidën duke një çerek rrotullimi dhe rrotulloni kapakun.

Ndarja e motorit

Sigurat në bateri

Shkëputni dhe hiqni kapakun.

Diagramet e kutisë së siguresave

2007

Kutia e siguresave të panelit 1

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit 1(2007)
Referenca Vlerësimi Funksionet
F1 15A Fshirja e ekranit të pasmë
F2 30A Bllokimi dhe shkyçja e tokës
F3 5A Airbag
F4 10A Multimedia, pasqyrë e pasme fotokromike, grimca flter, prizë diagnostike, kondicioner, kontroll i korrigjimit të lartësisë së fenerëve
F5 30A Xhama të përparme, elektronikë e derës së përparme, çati panoramike xhami
F6 30A Xhamat e pasmë
F7 5A Llambat e brendshme, kuti dorezash frigoriferike, radio
F8 20A ekran me shumë funksione, radio, ndërrues CD, kontrolle në timon, multimedia, deflacion zbulim, alarm, rimorkio
F9 30A Çakmak, multimedia, prizë përpara 12V, pishtar, radio
F10 15A Korrigjuesi i lartësisë (suspendimi)
F11 15A Çelësi i frenave, çelësi i ndezjes
F12 15A Asistencë parkimi, fshirje automatike e ekranit dhe ndriçim, sedilja elektrike e pasagjerit, AFIL, amplifikator Hi-Fi, rimorkio
F13 5A Njësia e stafetës së motorit, sedilja elektrike e shoferit
F14 15A Klimën e kondicionuar, komplet Bluetooth® pa duar, përzgjedhës automatik i marsheve, airbag, instrumentpaneli
F15 30A Bllokimi dhe shkyçja
F16 SHUNT
F17 40A Ekrani i pasmë me ngrohje
Kutia e siguresave të panelit 2

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit 2 (2007)
Referenca Vlerësimi Funksionet
F29 20A Sedilje me ngrohje
F30 Pa pagesë
F31 Pa pagesë
F32 Pa pagesë
F33 5A Asistencë parkimi, fshirje dhe ndriçim automatik i ekranit, sedilja elektrike e pasagjerit , AFIL, përforcues Hi-Fi
F34 5A Trailer
F35 Pa pagesë
F36 20A Përforcues Hi-Fi
F37 10A Klimën e kondicionuar, paketë e lehtë
F38 30A Sedilja elektrike e shoferit
F39 5A Kapak karburanti
F40 30A Zgjedhja e pasagjerit sedilje tric, çati panoramike

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2007)
Referenca Vlerësimi Funksionet
F1 20A Menaxhimi i motorit
F2 15A Bori
F3 10A Pompa e larjes së ekranit
F4 20A Larja e fenerëvepompë
F5 15A Përbërësit e motorit
F6 10A Fenerët e drejtimit me funksion të dyfishtë ksenon, motori i korrigjimit të lartësisë së fenerëve, çelësi i tufës, BCP (kutia e çelësit mbrojtës)
F7 10A Kuti i shpejtësisë automatike, ndërprerësi i nivelit të ftohësit të motorit, timoni me energji elektrike
F8 25A Motori fillestar
F9 10A Çelësi i llambës
F10 30A Përbërësit e motorit
F11 40A Fryrësi i pasmë
F12 30A Fshirja e ekranit
F13 40A BSI (Ndërfaqja e integruar e sistemeve)
F14 30A Pompë ajri, kursim i shkëmbimit të nxehtësisë
F15 10A Rrezja kryesore e djathtë
F16 10A Majtas rreze kryesore
F17 15A Rrezi i ulët i majtë
F18 15A Rrezi i ulët i djathtë

Siguresat në bateri

Referenca Vlerësimi Funksionet
F1 Bateria Plus stufat e lidhjes
F2 Konjollat ​​e lidhjes së furnizimit, BSM (njësia e stafetës së motorit)
F3
F4 5A Aktivizuesi automatik i marsheve dhe ECU
F5 15A Priza diagnostike
F6 15A ECU përKambio elektronike me 6 shpejtësi / kuti ingranazhi automatik
F7 5A ESP ECU
F8 20A Prizë e pasme 12V

2008, 2009, 2010, 2011, 2012

Sigura e pultit kutia 1

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit 1 (2008-2012)
Vlerësimi Funksionet
F1 15 A Fshirja e ekranit të pasmë
F2 30 A Bllokimi dhe zhbllokimi i tokës
F3 5 A Airbags dhe paratensionuesit
F4 10 A Multimedia, pasqyrë e pasme fotokromatike, filtër grimcash, prizë diagnostikuese, kondicioner, rregullim manual i lartësisë së fenerëve
F5 30 A Xhama të përparmë, panel kontrolli elektronik i derës së përparme, çati panoramike
F6 30 A Xhamat e pasmë
F7 5 A Llambat e brendshme, kuti dorezash të ftohur, radio
F8 20 A Ekrani me shumë funksione, radio, kontrolle të montuara në timon, multimedia, zbulim deflacioni, alarm, rimorkio
F9 30 A Multimedia, priza 12 V përpara, pishtar, radio
F10 15 A Korrigjues i lartësisë (suspension)
F11 15 A Çelësi i frenave, çelësi i ndezjes
F12 15 A Sensorë parkimi, fshirje dhe ndriçim automatik i ekranit, pasagjerësedilje elektrike, sistem paralajmërimi për largimin nga korsia, përforcues Hi-Fi, rimorkio
F13 5 A Njësi rele i motorit (BSM), elektrik i shoferit sedilja
F14 15 A Klimën e kondicionuar, komplet Bluetooth® pa duar, levë automatike ingranazhi, airbag, panel instrumentesh
F15 30 A Bllokimi dhe shkyçja
F16 - SHUNT
F17 40 A Ekrani i pasmë me ngrohje
Sigur i pultit kutia 2

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit 2 (2008-2012)
Vlerësimi Funksionet
F29 20 A Sedilje me ngrohje
F30 - I pa përdorur
F31 40 A Njësi i stafetës së rimorkios
F32 15 A Prizë e pasme 12 V
F33 5 A Sensorët e parkimit, fshirëset automatike të ndjeshme ndaj shiut dhe ndriçimi automatik i fenerëve, sedilja elektrike e pasagjerit, paralajmërimi për daljen nga korsia sistem, përforcues Hi-Fi
F34 5 A Trailer
F35 - Nuk përdoret
F36 20 A Përforcues Hi-Fi
F37 10 A Alim i kondicionuar, paketë ndriçimi
F38 30 A Sedilja elektrike e shoferit
F39 5 A Kapaku i mbushësit të karburantit
F40 30A Sedilja elektrike e pasagjerit, tavani panoramik

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave ne pjesa e motorit (2008-2012)
Vlerësimi Funksionet
F1 20 A Menaxhimi i motorit
F2 15 A Bori
F3 10 A Pompa e larjes së ekranit
F4 20 A Fapeli pompë larëse
F5 15 A Përbërësit e motorit
F6 10 A Fenë drejtimi me funksion të dyfishtë ksenon, rregullim automatik i lartësisë së fenerëve, çelës tufë, kuti mbrojtëse e çelësit (BCP)
F7 10 A Kuti i shpejtësisë automatike, ndërprerësi i nivelit të ftohësit të motorit, timoni me energji elektrike
F8 25 A Motori i nisjes
F9 10 A Çelësi i llambës
F10 30 A Përbërësit e motorit
F11 40 A Fryrësi i pasmë
F12 30 A Fshirëse
F13 40 A Ndërfaqja e integruar e sistemeve (BSI)
F14 30 A Pompë ajri, rikuperimi dhe shkëmbimi i nxehtësisë
F15 10 A Rrezja kryesore e djathtë
F16 10 A Rrezja kryesore e majtë
F17 15 A Rrezi i ulët i majtë
F18 15 A Rrezi i ulur në të djathtërreze
F19 15 A Përbërësit e motorit
F20 10 A Përbërësit e motorit
F21 5 A Releja e ventilatorit ftohës

Siguresat në bateri

Sigurat F1 deri në F6 janë të vendosura në tabelën e vogël, të prerë vertikalisht në kutinë e siguresave të baterisë.

Caktimi i siguresave në bateri (2008-2012)
Vlerësimi Funksionet
F1 5 A Aktivizuesi automatik i kutisë së marsheve
F2 5 A Stop Çelësi
F3 5 A Vlerësimi i ngarkimit të baterisë ECU
F4 20 A Furnizimi ESP
F5 5 A Furnizimi ESP
F6 20 A ECU për kambio elektronike me 6 shpejtësi/ingranazh automatik

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.