Mercury Villager (1995-1998) siguresat dhe reletë

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Mercury Villager të gjeneratës së parë, prodhuar nga 1992 deri në 1998. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Mercury Villager 1995, 1996, 1997 dhe 1998 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitjen e siguresave) dhe stafetën.

Struktura e siguresave Mercury Villager 1995-1998

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Mercury Villager është fitili #6 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave
 • Kutia e siguresave të ndarjes së motorit
  • Sigura vendndodhja e kutisë
  • Diagrami i kutisë së siguresave
  • Kutia rele

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Paneli i siguresave ndodhet prapa kapakut në të majtë të timonit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Detyra i siguresave në panelin e instrumenteve
Emri Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
1 I papërdorur
2 Elektron 10 A/C (Klima), Timer Moduli
3 Airbag 10 Air Bag
4 Vazhdoja e motorit 10 Emetimet e motorit, Emetimet avulluese, moduli i kontrollit të motorit(PCM)
5 Pasqyrë 10 Power Mirror, Moduli Timer
6 Çakmak i purove 20 Çakmak i purove
7 Priza e pasme e energjisë 20 Priza e pasme e rrymës
8 Fshirëse e përparme 20 Përparme Fshirës/larëse xhami
9 Fshirëse e pasme 10 Fshirës/larëse e xhamit të pasmë
10 Audio 7.5 Radio, antena e energjisë, paneli i kontrollit të integruar të pasmë (RICP)
11 Përforcues audio 20 Përforcues nënvuferi
12 Elektron 7.5 Moduli i kontrollit të motorit (PCM)
13 A/C Cont 7.5 A /C, Drita automatike, Ndërprerësi i shkrirjes së pasme
14 Shkrirja e pasme 20 Shkrirja e pasme
15 Shkrirja e pasme 20 Shkrirja e pasme
16 Pasqyrë me ngrohje 20 Pasqyra e jashtme me ngrohje me energji elektrike
17 Këndi L 10 Llambë qoshe
18 I/P Ilum 7.5 Ndriçimi i instrumentit , Ndriçimi i radios
19 Llamba e pasme 10 Llamba e pasme, dritat e pasme parkimi
20 Audio 10 CD, Antena e energjisë, Radio
21 Llamba e dhomës 15 Llambat e kupolës, llambat e hapit, tingujt paralajmërues
22 StopLlamba 15 Solenoidi me kyçjen e ndërruesit, dritat e ndalimit
23 Rrezik 10 Blici i rrezikut
24 Fryrësi i pasmë 15 Motori i ventilatorit të pasmë
25 Fryrësi i pasmë 15 Motori i ventilatorit të pasmë
26 Jo i përdorur
27 Kthesë 10 Llambat e sinjalit të kthesës
28 Fryrësi i përparmë 20 Motori i ventilatorit të përparmë
29 Reletë 10 Reletë në panelin e lidhjes kryesore të siguresave
30 Elektron 10 Frenat kundër bllokimit (ABS), llambat rezervë, llamba e fikjes së mbingarkesës, çelësi PRND
31 Fryrësi i përparmë 20 Motori me ventilator të përparmë
32 I pa përdorur
33 Rele aksesor #1 Rele Sigurat 17,18,19
34 Releja e ndezjes Rele Sigurat 26,27, 29, 30
35 Releja shtesë #2 Releja<2 6> Sigurat 5, 6, 7, 8,9
36 Rela e shkrirjes së pasme Rele Siguresat 14,15,16
37 Releja e ventilatorit Rele Sigurat 28, 31

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia kryesore e siguresave ndodhet afër baterisë.

Kutia e stafetës ndodhet pranë rezervuarit të lëngut të larjes së xhamit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Vlerësimi i Amperit Përshkrim
1 RAD FAN LO Rele Tifoz ftohës (shpejtësi e ulët)
2 RAD FAN HI 1 Rele Tifoz ftohës (me shpejtësi mesatare)
3 RAD FAN HI 2 Rele Tifoz ftohës (me shpejtësi të lartë)
4 POWER WINDOW 30 Sedilje me energji elektrike, Dritare elektrike, Çati diellore
5 ABS 30 Moduli i kontrollit të frenave kundër bllokimit
6 RAD FAN 65 Tifoz ftohës
7 FRYER PARË 65 Motor me ventilator të përparmë
8 KRYESORE 100 Llambat e rrezikut, ndriçimi i brendshëm, radio, dritat e ndalimit, moduli i kontrollit të transmisionit
9 ALT 120 Mini siguresa pjesa e panelit të lidhjes kryesore të siguresave
10 RR DEF 45 Pasqyra me ngrohje, Drama e pasme me ngrohje w, motori me ventilator të pasmë
11 IGN SW 30 Ndërprerësi i ndezjes
12 Nuk është përdorur
13 Jo i përdorur
14 H/L RH 15 Djathtas Feneri
15 H/L LH 15 Fandi i krahut te majte
16 ALT 10 AlternatorHyrja
17 ALB CONT 10 Releja e modulit të kontrollit të motorit (PCM)
18 INJ 10 Injektorë karburanti
19 POMPË KARBURANTI 15 Releja e pompës së karburantit
20 HORN 15 Releja e borisë
21 ABS 20 Aktivizuesi hidraulik kundër bllokimit të frenave
22 HODLAMP/ TRLRTOW 15 Kupë llamba/tërheqëse e rimorkios
23 S.E.C. 7.5 Belper i hyrjes pa çelës, moduli i kohëmatësit
24 HORN Rele Horn i lartë, briri i ulët
25 POMPA KARBURANTI Rele Pompa e karburantit
26 INHIBIT Rele Motori i nisjes
27 FARNI RH Rele Famba e dorës së djathtë
28 KONTROLLI I BULLES Rele Vërejtje për frenim Llamba, llamba paralajmëruese e karikimit
29 ASCD HOLD Rele Moduli i kontrollit të shpejtësisë

Relay Box

Përshkrimi
1 Kundër vjedhjes (ndërprerje) (nëse është e pajisur)
2 Fapeli LH
3 I papërdorur
4 FICD
5 Fanë automatike të lehta/Fanë kundër vjedhjes
6 Klima

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.