Mercury Sable (2008-2009) siguresat dhe reletë

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Mercury Sable të gjeneratës së pestë, prodhuar nga 2008 deri në 2009. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Mercury Sable 2008 dhe 2009 , merrni informacione rreth vendndodhjes të paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Mercury Sable 2008-2009

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Mercury Sable janë siguresat #13 (Power point – panel instrumentesh), #14 (Power point – rreshti i dytë) dhe #16 (Power point – tastierë) në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet nën panelin e instrumenteve në të majtë të timonit rrota.

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e pasagjerëve <2 2>10 <. 42
Përbërësit e mbrojtur Ampi
1 Motor i dritares inteligjente 30
2 Ndezja/fikja e frenave, Llamba frenuese e montuar lart 15
3 SDARS, Bluetooth, sistem argëtimi familjar (FES)/Kontrolli i sediljeve të pasme 15
4 Kembimi 30
5 fuqia logjike SPDJB 10
6 Sinjalet e drejtimit 20
7 Fenerët me rreze të ulët(majtas) 10
8 Fenerët me rreze të ulët (djathtas) 10
9 Dritat e brendshme, llambat e ngarkesave 15
10 Ndriçimi i pasëm, Llambat e pellgut 15
11 Të gjitha rrotat 10
12 Çelësat e sediljes/pasqyrës, moduli i memories 7.5
13 Moduli FEPS 5
14 Ora analoge 10
15 Kontrolli i klimës 10
16 Kembimi 15
17 Motor me bllokim te plote prurjet, lëshimi i Decklid 20
18 Kembimi 20
19 Çatia e hënës 25
20 Lidhës OBDII 15
21 Llambat e mjegullës 15
22 Llambat e parkut, llambat e licencës 15
23 Farrat me rreze të gjata 15
24 Releja e borisë 20
25 Llambat e kërkesës/llambat e brendshme
26 Grupi i panelit të instrumenteve 10
27 Çelësi i rregullueshëm i pedalit 20
28 Sinjali i fillimit të radios, radios 5
29 Grupi i panelit të instrumenteve 5
30 Çelësi i anulimit të tejkalimit 5
31 Kembimi 10
32 Motoret e sediljeve te shoferit, Kujtesamodul 10
33 Kembimi 10
34 Moduli AWD 5
35 Sensori i rrotullimit të timonit, FEPS, Asistenca e parkimit pas, Modulet e sediljeve me ngrohje 10
36 Moduli PATS 5
37 Klima kontroll 10
38 Subwoofer (radio audiofile) 20
39 Radio 20
40 Kembimi 20
Kembimi 10
43 Rezervimi 10
44 Kembimi 10
45 Rafetë: PDB, A/C ndihmëse, para dhe fshirëset e pasme, motori i ventilatorit të përparmë 5
46 Sensori i klasifikimit të pasagjerëve (OCS), Treguesi i çaktivizimit të airbag-ut të pasagjerit (PADI) 7.5
47 Ndërprerës qarku: Dritaret elektrike 30
48 Aksesi i vonuar (rele)

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit
Përbërësit e mbrojtur Ampi
1 Fuqia SPDJB 80
2 Fuqia SPDJB 80
3 Fshirëset e përparme 30
4 Joe përdorur
5 Kembimi 20
6 I pa përdorur
7 Tifoma e ftohjes së motorit 50
8 Nuk përdoret
9 Sistemi i frenave kundër bllokimit (ABS)/Pompë AdvanceTrac 40
10 Starter 30
11 Releja e modulit të kontrollit të motorit (PCM) 50
12 valvula ABS/AdvanceTrac 20
13 Power point (panel instrumentesh) 20
14 Power point (rreshti 2) 20
15 Rezervimi 20
16 Power point (konsola) 20
17 Alternator 10
18 Nuk është përdorur
19 Nuk është përdorur
20 Shkrirësi i pasmë 40
21 Fuqia motorët e sediljeve (pasagjeri) 30
22 Moduli i sediljes me ngrohje 20
23 PCM Keep fuqi e gjallë, ndenja e kutisë 10
24 Rele tufë A/C 10
25 Kembimi 25
26 Rele rezervë 20
27 Releja e karburantit (Moduli drejtues i pompës së karburantit, pompa e karburantit) 15
28 I pa përdorur
29 Kembimi 30
30 Joe përdorur
31 2008: Busulla, Pasqyrë e pasme me zbehje automatike 30
32 2008: Motorët e sediljes së shoferit, moduli i memories 30
33 Ndërprerësi i ndezjes (në SJB) 20
34 Nuk përdoret
35 Motori i përparmë i ventilatorit të ajrit të kondicionuar 40
38 IVD, sensori i shpejtësisë së devijimit 10
39 Dioda e karburantit, PCM 10
40 Jo i përdorur
45 Çelësi i çaktivizimit të kontrollit të shpejtësisë, Sensori i rrjedhës së ajrit në masë, moduli inline VPWR2 10
46 Rele tufë A/C, VPWR3 10
47 PCM VPWR1 15
48 PCM VPWR4 15
49 Pasqyra me ngrohje 15
Diodat
36 Fillimi me një prekje
37 Pompa e karburantit
Reletë
41 Tufë A/C
42 Pompa e karburantit
43 Rezervimi
44 Nuk përdoret
50 Rele PCM
51 Nuk përdoret
52 Jo i perdorur
53 Prapashkrij
54 Motor ventilator
55 Starter
56 Nuk përdoret
57 Fshirëse e përparme
58 Nuk përdoret

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.