Mercury Cougar (1999-2002) siguresat dhe reletë

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Mercury / Ford Cougar të gjeneratës së tetë, të prodhuar nga 1999 deri në 2002. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Mercury Cougar 1999, 2000, 2001 dhe 2002 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Diagrami i kutisë së siguresave: Mercury Cougar (1999-2002)

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Mercury Cougar është siguresa #27 në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit.

Instrumenti Kutia e siguresave të panelit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën anën e majtë të panelit të instrumenteve (tërheqeni poshtë levën e lirimit të bllokimit).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetëve në panelin e instrumenteve
Qarku Ampi
19 Ngrohës pasqyrash 7,5
20 Fshirëse 10
21 Çatia elektrike e Hënës, Dritaret elektrike 40
22 ABS/TCS 7,5
23 Llambat e sinjalizuesit, llambat rezervë , Kontrolli i shpejtësisë, Leva e ndërruesit të shpejtësisë, tufë me ajër të kondicionuar, Motori i ventilatorit, Moduli i ndërprerjes së llambës (1999-2000) 15
24 Stop llambat, kontrolli i shpejtësisë 15
25 Sistemi i alarmit, sistemi i kyçjes 20
26 Rrezi i lartë, i ulëtrreze 7,5
27 Çakmak i purove 15
28 Sediljet elektrike 30
29 Shkrirësi i xhamit të pasmë 30
30 Menaxhimi i motorit, sistemi i kyçjes, grupi i instrumenteve 7,5
31 Dimmer paneli, llambat e targave, Llamba e kutisë së dorezave, Moduli i kujdesit të rripit (2001-2002) 7,5
32 Nuk përdoret
33 Llambat e anës së majtë 7,5
34 Pasqyra elektrike, Ora, Llambat e brendshme 7,5
35 Llambat djathtas 7,5
36 Radio 15
37 Fryrësi i ngrohësit, Kondicioner 30
38 Qesë ajri 7,5
Rele
R12 Llambat e mirësjelljes
R13 Shkrirja e xhamit të pasmë
R14 Motor ventilator
R15 Fshirëse e përparme
R16 Ndezja
Dioda
D2 Mbrojtja nga tensioni i kundërt

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e shpërndarjes së energjisë ndodhet në ndarjen e motorit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në kutinë e shpërndarjes së energjisë
Carcuit Amp
1 Nuk përdoret
2 1999-2000: Alternator

2001-2002: Alternator 7,5

15 3 Llambat e mjegullës 20 4 Nuk është përdorur — 5 Nuk përdoret — 6 Menaxhimi i motorit 3 7 Llambat e rrezikut, briri, çelësi me shumë funksione 20 8 Jo i përdorur — 9 Pompa e karburantit 15 10 Nuk përdoret — 11 1999-2000: Menaxhimi i motorit, ndezja

2001-2002: Llambat e ditës (Vetëm Kanada) 20 12 Nuk përdoret — 13 Sensorë HEGO 20 14 Nuk përdoren — 15 Rrezi i mesëm djathtas 7,5 16 Rrezi i ulët i majtë 7, 5 17 Dreja e gjatë e djathtë 7,5 18 Drezja e lartë e majtë , Grupi i instrumenteve, llambat e përparme të mjegullës 7,5 39 Nuk përdoret — 40 1999: Fillimi

1999-2000: Ndërprerësi i fenerëve

2001-2002: Ndezja, Menaxhimi i motorit 20 41 Menaxhimi i motorit 20 42 Ngrohësventilator 40 43 I pa përdorur — 44 Nuk përdoret — 45 Furnizimi kryesor me energji elektrike për automjetin (reletë ndezëse) 60 46 Jo përdorur — 47 Nuk përdoret — 48 Nuk përdoret — 49 Tifoma e ftohjes së motorit 60 50 I pa përdorur — 51 ABS 60 52 Moduli i kohëmatësit, Llamba e mirësjelljes, Shkrirja e xhamit të pasmë, Siguresat 25 , 27, 28, 34 dhe 36 60 Reletë R1 Pompa e karburantit R2 Menaxhimi i motorit R3 Ajer te kondicionuar R4 Rrezet e gjata R5 Rrezet e gjata R6 Bor R7 Starter R8 Shpejtësi e lartë Ventilator i ftohjes së motorit R9 Tifoma e ftohjes së motorit R10 Nuk përdoret R11 Llambat e ditës Dioda D1 2000-2002: Rele starter

1999: Mbrojtja nga tensioni i kundërt D2 Ajrikushtëzimi

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.