Fiat Ducato (2007-2014).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë të Fiat Ducato-s para një rindërtimi, i cili u prodhua nga viti 2007 në 2014. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Fiat Ducato 2007, 2008, 2009, 2010 , 2011, 2012, 2013 dhe 2014 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Fiat Ducato 2007-2014

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Fiat Ducato janë siguresat F33 (Priza e rrymës së pasme), F44 (Çakmaku i purove , priza e rrymës së përparme) në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit dhe siguresa F56 (dalja aktuale e pasagjerit të pasmë) në kutinë e siguresave opsionale në shtyllën qendrore të djathtë.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Siguresat grupohen në tre kuti siguresash të gjendet përkatësisht në kroskot, në shtyllën e djathtë të dhomës së pasagjerëve dhe në pjesën e motorit.

Ndarja e motorit

Kutia e siguresave të panelit

Për të fituar akses, lironi vidhat e fiksimit A dhe hiqni kapakun.

Kutia e siguresave opsionale në shtyllën qendrore të djathtë (ku është dhënë)

Për të hyrë në kutinë e siguresave, hiqni kapakun mbrojtës.

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
AMPERE I mbrojturkomponent
F01 40 Pompë ABS (+bateri)
F02 50 Ngrohja e prizës së ndriçimit (+bateria)
F03 30 Çelësi i ndezjes (+bateria )
F04 20 Njësia e kontrollit Webasto (+batfcery)
F05 20 Ajrosja e ndarjes së pasagjerëve me Webasto (+bateri)
F06 40/60 Tifoma e ftohjes së motorit shpejtësi të lartë (+bateri)
F07 40/50 Tifoz i ftohjes së motorit shpejtësi të ulët (+bateri)
F08 40 Tifoma e ndarjes së pasagjerëve (+çelësi)
F09 20 Pompa e larjes së fenerëve
F10 15 Bori
F11 15 E.i. sistemi (shërbimet dytësore)
F14 7.5 Djathtas feneri kryesor
F15 7.5 Ferin e majtë të dritave kryesore
F16 7.5 E.i. sistemi (+çelësi)
F17 10 E.i. sistemi (shërbimet kryesore)
F18 7.5 Njësia e kontrollit të motorit (+bateria)
F19 7.5 Kompresori i kondicionerit
F20 30 Pompa e larjes së fenerëve
F21 15 Pompa e karburantit
F22 20 E.i. sistemi (shërbimet primare)
F23 30 SOlenoid ABSvalvola
F24 15 Transmetim automatik 8 (+çelës)
F30 15 Dritat e përparme të mjegullës

Kutia e siguresave të panelit

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit
AMPERE Përbërësi i mbrojtur
F12 7.5 Djathtas feneri me rreze të ulët të ulët
F13 7.5 Feneri me rreze të ulët të majtë, pajisje për synimin e fenerëve
F31 7.5 Rele i kutisë së siguresave të ndarjes së motorit, stafetë e kutisë së siguresave të panelit të kontrollit (+çelësi)
F32 10 Dritat e brendshme të minibusit (emergjence)
F33 15 Priza e rrymës së pasme
F34
F35 7.5 Dritat e kthesës, njësia e kontrollit sevotronik, sensori i filtrit të karburantit të ujit në naftë, (+çelësi)
F36 15 Mbyllja qendrore e derës (+ bateri)
F37 7.5 Dritat e frenave (kryesore), Drita e tretë e frenave, Tava e instrumenteve el (+çelësi)
F38 10 Rele i njësisë së kontrollit të pultit (+ bateria)
F39 10 Prizë EOBD, Sistemi i zërit, Kontrolli i A/C, Alarmi, Kronotahograf, Timer Webasto (+bateria)
F40 15 Xhama me ngrohje në të majtë, shkrirës i pasqyrës së shoferit
F41 15 Djathtas dritare me ngrohje, pasqyra e pasagjeritshkrirës
F42 7.5 ABS, ASR, ESP, kontrolli i dritës së frenave (dytësor) (+çelësi)
F43 30 Fshirëse e xhamit (+tasti)
F44 20 Çakmaku, priza e rrymës së përparme
F45 7.5 Kontrolli në derën e shoferit, Kontrollet në derën e pasagjerit
F46
F47 20 Dritarja elektrike e shoferit
F48 20 Xhama elektrike e pasagjerit
F49 7.5 Sistemi i zërit, dritarja elektrike e shoferit, komandat e pultit, Njësia e kontrollit të alarmit, Sensori i shiut (+tasti)
F50 7.5 Airbag (+çelësi)
F51 7.5 Kontrolli i ajrit të kondicionuar, kontrolli i lundrimit, kronotahograf (+çelësi)
F52 7.5 Rele opsionale të kutisë së siguresave
F53 7.5 Instrumenti paneli, dritat e pasme të mjegullës (+bateria)

Kutia e siguresave opsionale

Caktimi i siguresave në siguresën opsionale b ox
AMPERE Përbërësi i mbrojtur
F54
F55 15 Sedilje me ngrohje
F56 15 Priza aktuale e pasagjerit të pasmë
F57 10 Ngrohës shtesë nën sedilje
F58 10 Dritat anësore
F59 7.5 Vetënivelues pezullimet(+bateria)
F60
F61
F62
F63 10 Kontrolli shtesë i ngrohësit të pasagjerit
F64
F65 30 Tifoma shtesë e ngrohësit të pasagjerit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.